Yaz tatili demek Ege ve Akdeniz demek. Konaklamayı, gezilecek yerleri hallettiniz... Bir de gezerken ağız tadınıza göre keşifler yapmak istemez misiniz? Yüksek mutfak arayanlara da yol kenarında hızla ne yerim diyenlere de 6 başlıkta öneriler hazırladım; aralarında geçerken tadına bakılacak yöresel otlarla yapılmış Bodrum böreği de var, aslan balığı ceviche de…
#SeyahatKahvaltıda kimilerinin favorisi, dışı çıtır içi yumuşacık pişi... Kimileriyse puf puf kabarmış, çeşit çeşit poğaça yemeyi seviyor. Okurlarımız bu iki lezzeti kıyasladı; hangisini, nasıl sevdiklerini anlattı. Pasta ve ekmek şefi Nur Aktı Yıldırım’sa iyi bir hamur hazırlamak için yapmamız gerekenleri paylaştı.
#PoğaçaBugün soframda güzel bir kahvaltı salatası olacak. Roka, avokado ve kuru domatesli bu salataya bazen nar, bazen maydanoz ekliyorum. Çocuklarım ‘sucuklu tereyağı’nı çok seviyor, bense soğan, mantar ve biberli göz yumurtayı... Bir de bayat ekmek varsa yumurta, krema, tarçın ve şekerli karışıma bulayıp tavada kızartıyorum.
#KahvaltıSaba Tümer yemek yapmayı sevmiyor ama her türlü yemeği yemeye bayılıyor. Kiloda işin ucunu kaçırmamak için her sabah kendisini rejim ve yürüyüş yapmaya ikna ediyor ancak daha akşam olmadan bu kararından vazgeçiyor çünkü kısır ve mantı türü yiyecekleri görünce dayanamıyor!
İİtiraf ediyorum, Fransız Sokağı’na adımımı ilk kez daha geçen hafta attım. Yanlış anlaşılmasın, bilmediğimden, bana uymadığından değil. Tam aksine adı geçen sokak meskenime 200 metre mesafededir. Üstelik sokağın yaratıcısı Mehmet Taşdiken şahidim olsun, daha meclisi aliniz adını bile bilmezken, bu projeyi çarşaf gibi ilk kez bendeniz duyurdum.