Muğla’nın Bodrum ilçesinde bir zincir marketin 3 ayrı şubesinin 17 çalışanı, anlaşmalı oldukları yemek firmasının dağıttığı öğle yemeğinden zehirlendikleri şüphesiyle hastaneye başvurdu. İl Tarım ve Orman Müdürü Barış Saylak ise olayla ilgili bir açıklamada bulundu.
#MuğlaTerbiyeli karnabahar çorbası, karnabahar sevmeyenlerin bile sevebileceği türden bir çorba tarifi. İnsan bir çorbadan daha ne ister. Hem çok faydalı şifa deposu hem de yapımı kolay… Yiyen herkesten tam not alıyor, karnabahar sevmeyenlere bile karnabahar sevdiriyor.Bu sebze çorbasını denemeden geçmemelisiniz.
#İftar MenüsüÇocuklarda yaşanan en büyük sorunlardan birisi iştahsızlıktır. İştahsız olan çocukların ebeveynleri bu konuda büyük sıkıntılar yaşamaktadır. Çocuklarda düzenli bir iştahsızlık sorunu gözlemleniyor ise beslenme programında bazı değişiklikler yapılmalı ve iştah açıcı besinler verilmelidir. Peki, çocuklarda iştah açıcı besinler ve öneriler nelerdir? Çocuklarda iştahsızlık sorunu nasıl giderilir? Sizlere çocuklarda görülen iştahsızlık problemleri ile ilgili merak edilenleri detaylıca derledik.
Diyet yapan kişilerin en çok korktuğu şeylerden birisi de hemen hemen herkesin severek tükettiği makarnadan uzak kalmaktır. Ama aslında işin aslı öyle değildir. Makarna, genellikle diyeti ikilemde bırakan bir besin olarak düşünülse de aslında durum buğdayından yapılan oldukça besleyici bir yemek seçeneğidir. Diyette makarna yenir mi sizler için derledik.
#DiyetBir tarafta nispeten basit ama havalı yabancı yemekleri bilir gözükmek isteyen lokantalar, diğer tarafta farklı ve özgün olduğunu, ekolojik bilinç taşıdığını göstermek isteyenler var. Menü okurken beklentiler zirvede ama tadarken tüm şevkiniz kırılıyor. Bu havalı ve çok pahalı mekânların iğne değince aniden sönüveren bir balon olduğunu düşünüyorum.
#RestoranGıda Mühendisleri Odası İzmir Şube Başkanı Uğur Toprak, yüzde 100 dana eti adı altında satılan kıyma ve sucuk gibi ürünlere merdiven altı üreticiler tarafından sakatat ve kanatlı hayvan eti karıştırıldığını, kırmızı ette ise tartıda ağır basması için şırıngayla su enjekte edildiğini belirterek, yapılan hilelere karşı vatandaşları dikkatli olmaları konusunda uyardı.
#KıymaPandemi sürecinden en çok etkilenenler arasında öğrenciler yer alıyor. Özellikle LGS ve üniversite sınavına hazırlananlar açıklanan tarihlerle birlikte tempolarını hızlandırdılar. Stres düzeyi oldukça yüksek olan öğrencilerin çalışma ve sınav süreçlerindeki beslenme şekilleri de oldukça önemli.
#BeslenmeHer ne kadar kek tarifleri arasında yer alsa da görüntüsü itibariyle pastayı arındıran bir tarif: Ağlayan kek. Küçükten büyüğe herkesin bayılarak tüketeceği ağlayan keki ister beş çaylarında isterseniz de davet sofralarınızda misafirlerinize sunabilirsiniz. Peki, ağlayan kek nasıl yapılır? Ağlayan kek tarifi
#Ağlayan KekBerat Kandili'nin gelmesiyle beraber kandil simidi tarifleri de internette sıkça araştırılmaya başlandı. Mübarek kandil gecelerinin geleneklerinden olan kandil simitleri mahlepli ve mahlepsiz olarak hazırlanabiliyor. Peki, mahlepsiz kandil simidi nasıl yapılır? İşte, yapımı kolay kandil simidi tarifi.
#Mahlepsiz Kandil SimidiBir hamur işi çeşidi olan kete, geleneksel lezzetlerden biridir. Ketenin yapılış şekli yörelere göre farklılık göstermektedir. Kete, Kars ilinde günlük gıda tüketiminde önemli bir yer tutar. Kete, ilk olarak bu bölgeden çıkmış, daha sonra diğer bölgelere yayılmıştır. Sarıkamış' ta kete içine kavrulmuş un eklenerek ve ev yapımı tereyağı kullanılarak yapılır.Peki, kete tam olarak nedir, kete nasıl yapılır?
#Kete NedirSalata tariflerine bir yenisi eklemek isteyenler için bol malzemeli bir önerimiz var: Pirinç salatası. Pilavın ana malzemesi pirinç, bu kez çeşitli sebzelerle birlikte kek kalıbına konuluyor, davet sofralarına yakışır bir sunumla göz dolduruyor. Peki, pirinç salatası nasıl yapılır? İşte, pirinç salatası tarifi
#Pirinç Salatası Nasıl Yapılırİzmir’de, damar tıkanıklığı nedeniyle sağ bacağı kesilen oğlunun protez masrafını karşılamak için YouTube’ta kanal açıp, kendine özgü şivesiyle yemek tariflerini paylaşınca, kısa sürede sosyal medyada fenomen olan Saniye Karataş, hem Boğaziçi, hem de Orta Doğu Teknik Üniversitesi’nin (ODTÜ) düzenlediği etkinliklere davet edildi. Karataş, bu toplantılarda ünlü isimler ve gençlerle bir araya geldi.
#Saniye AnneTürk mutfağının en meşakkatli yemeklerinden mantıya alternatif bir önerimiz var: Tavuklu börek mantı. Hazır yufkadan yapılması nedeniyle oldukça pratik olan tavuklu börek mantıyı davet sofralarında sunabilirsiniz. Peki, tavuklu börek mantı nasıl yapılır? İşte, gerekli malzemeler ve yapılışı
#Tavuklu Börek MantıYaşar Üniversitesi Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölüm Başkanı Doç. Dr. Seda Genç, sebze ve meyvelerin bol su ile ve tercihen yemek sodası eklenen su ile yıkanmasını önerdi.
#Sebze Ve Meyveler Nasıl YıkanmalıTokat'ta, ilkbaharla birlikte lokantalarda özel ocaklarda pişirilerek servis edilmeye başlayan Tokat kebabı, fiyatıyla cep yakıyor ancak bu geleneksel lezzeti evde de hazırlamak mümkün. Peki, Tokat kebabı için gerekli malzemeler neler, Tokat kebabı nasıl yapılır?
#Tokat Kebabı Nasıl YapılırYemek dünyasının ünlü şefleri Ali Ronay, Cihan Kıpçak ve Esen Hünal, öğrencilerle bir araya geldi. Şefler, gastronomi ve mutfak sanatları bölümü öğrencilerine iyi şef olmanın gerekleri hakkında bilgiler verdi.
#Ali RonayTürkiye Deniz Canlıları Müzesi kurucusu balıkçı Kenan Balcı, müzesini ziyarete gelen öğrencilere elleriyle hazırlayıp pişirdiği balık köftesini ikram edip tarifini anlattı. Çocukların zaman zaman kılçıklarından dolayı balık yemek istemediğini söyleyen Kenan Balcı, kolayca hazırlanan balık köftesi ile miniklerin de sağlıklı beslenebileceğini belirtti.
#Balık KöftesiMakarna öğrenci evlerinin olmazsa olmazı. Bizim Öğrenci Evi’nin menüsünde de bugün kıymalı makarna var. Her şeyi tek tencerede pişirdik, hem bulaşıktan tasarruf ettik hem de makarnanın lezzetini ve besin değerini korumasını sağladık. İsterseniz üzerine yoğurt da gezdirip lezzeti arşa çıkarabileceğiniz kıymalı makarna Sevin Turan’ın yapımıyla huzurlarınızda…
#HtvprogramlarKaraköy Fransız Geçidi’ndeki Paps, İstanbul’da en iyi niyetli bulduğum İtalyan lokantalarından. Mekân zevkle döşenmiş, gürültülü değil, cana yakın. Servis iyi. Şarap seçenekleri makul ve fiyatlar abartılı değil. Yemekler de belli bir düzeyi tutturuyor. Kısacası hoş bir akşam geçirmeniz mümkün.
#Tiramisu