Isparta usulü Tatar mantısı kıymalı iç harcı ve yoğurtlu sosuyla akşam yemeklerinize lezzet katıyor. Yapılışı zahmetli gibi görünse de Tatar mantısı kısa sürede hazırlanabiliyor. Peki, Tatar mantısı nasıl yapılır, malzemeleri nelerdir? İşte, Isparta Tatar mantısı tarifi detayları...
#Tatar MantısıTepsi oruğu sini köfte olarak da bilinmektedir. Hatay yöresine ait olan tepsi oruğu, içli köftenin tepsiye basılarak pişirilmiş ve dilimlenmiş hali olarak özetlenebilir. İster baklava dilimi, ister üçgen, ister havuç dilimi olarak sunulabilir. Peki, tepsi oruğu nasıl yapılır? İşte adım adım tepsi oruğu tarifi...
#Tepsi Oruğu Nasıl Yapılır?Hatay yöresine ait köylerde sac altı da denilen, evde elinizin altında bulunan çeşitli malzemelerle tatlandırabileceğiniz yöresel bir lezzet olan ıspanaklı kömbe tarifiyle sofralarınıza farklı bir lezzet kazandırabilirsiniz. İşte, ıspanaklı kömbe tarifi için gerekli malzemeler ve hazırlanışı hakkında bazı bilgiler;
#KömbeEge’nin bu güzel kasabası Urla’yı hiç böyle görmemiştim. Geçen hafta çok şaşırdım. Yıllarca sessizliğine sığındığım Urla sokaklarında bir insan seli akıp duruyordu. Omuz omuza bir kalabalık. Yürümekte bile zorlandım. Kalabalığın sebebi ‘Enginar Festivali’ idi. Çevre tarlalardan toplanan enginarlar, tezgâhların üstüne dağlar gibi yığılmıştı.
#SeyahatHamur, yağ ve peynirin birleşiminden doğan müthiş bir lezzet su böreği. Un, yumurta, tuz ve ılık suyla hazırlanan özel hamur iyice yoğrulur. Başlanır hamur elle açılmaya. Tane tane incecik yufkalar haşlanır, soğuk suya bir kere sokulup çıkarıldığında tepsiye dizilmeye hazırdır. Aralara konan taze beyaz peynir ve tereyağı da oldu mu, tamamdır artık su böreği. Bu verdiğimiz, klasik bir tarif. Börekçileri birbirinden ayıran da tarifteki küçük farklar. Örneğin kimi fırında pişiriyor, kimi tepsisini köz ateşine sürüyor. Kullanılan peynir de büyük lezzet farkı yaratabiliyor. İşte tel tel böreğinin en iyi adresleri.