kitap okuma alışkanlığı haberleri sayfasında kitap okuma alışkanlığı hakkında son dakika haberler ve güncel bilgiler bulunmaktadır. Toplam 1259 kitap okuma alışkanlığı haberi, videosu, fotoğrafı ve yazar yazısı yer almaktadır. Geçmişte ve bugün yeni yayımlanan son durum gelişmeleri ile pek çok haber sayfamızdan takip edilebilir.
Çağımızda kitap okuma alışkanlığı gün geçtikçe ilerleyeceğine maalesef ki geriye doğru gidiyor. Toplumca zaten okumayı çok sevdiğimiz söylenemez. Ancak son zamanlarda hayatımıza giren sesli kitap dinleme platformları biraz daha kitap konusuna ilgi duyulmasına neden oldu gibi.
#Kitap OkumaÇocukların ilk yaşları, hayat boyu sürecek bir okuma sevgisinin geliştirilmesi için oldukça kritiktir ve bunun için hiçbir yaş erken değildir. Yayınevi Genel Yayın Yönetmeni Çağla Acar, okul öncesi çocukların iyi bir okur olmasına anne ve babaların nasıl yardımcı olabileceğine dair 9 ipucu paylaştı.
#ÇOCUKOkumayı çok seven bir çocuk yetiştirme hayalleri kuran ebeveynler, kitaplara karşı ilgisiz davranan çocuklarının okuma becerilerinin ve alışkanlıklarının hiç gelişemeyeceğini düşünerek endişeye kapılıyor. Her çocuğun hevesli ve mutlu bir kitap kurduna dönüşebileceğini belirten Genel Yayın Yönetmeni Çağla Acar, miniklerde okuma sevgisi yaratacak 7 adımı sıralıyor.
#HikayeAnne-babalar çocuklarının çok okumasını istiyor, ancak yapılan araştırmalar Türkiye’de kitap okuma alışkanlığının yüksek olmadığını ortaya koyuyor. Peki, çocuklara kitap okuma alışkanlığı kazandırmak için neler yapılmalı? Bahçeşehir Okulları İlkokul Direktörü Gülistan Ekiner, “Çocuklarla Bir Ömür” programında açıkladı.
#Çocuklarla Bir ÖmürMillî Eğitim Bakanlığı tarafından yeni müfredatta ebeveyn rolünün önemine vurgu yapmak ve ailelerin eğitim süreçlerine daha fazla dâhil olmasını sağlamak amacıyla 'Maarif Modeli Ebeveyn Okulu' kursları açılacak. Söz konusu kurslar halk eğitimi merkezlerinde ücretsiz olarak uygulanacak. Kurslara katılmak isteyenler MEB’in resmi internet adresinden başvuru yapabilecek.
#Maarif Modeli Ebeveyn OkuluTürkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA) Yüksek İstişare Kurulu Üyesi Necmettin Bilal Erdoğan, İzmir'de Kitap Kurdu Yarışması'nın lansmanında yaptığı konuşmada, "Kirli sosyal medya ortamında gençlerimizin kontrolsüz olarak birçok sıkıntılı, sorunlu mecrayla yüz yüze kalması, buralardan kötü tesirler altında kalması, dünyadaki egemen dinsizleşme, kimliksizleşme, cinsiyetsizleşme akımlarına maruz kalmasındansa kitaplarla çok daha sağlıklı bir geleceğe kapı aralamasını önemsiyoruz. Ortaokul çağı bunun tam zamanı. 5, 6, 7 ve 8'inci sınıflarda çocuklarımızın kitap okumaya başlaması, kitap okuma alışkanlıkları kazanması için Kitap Kurdu Yarışması bir fırsat" ifadelerini kullandı.
#İzmirYükseköğretim Kurumları Sınavı’nın (YKS) ilk oturumu olan Temel Yeterlilik Testi (TYT) 8 Haziran’da düzenlendi. TYT’ye 3 milyon 120 bin 878 aday başvurdu. Tüm yurtta saat 10.15’te başlayan sınav, 165 dakika sürdü. TYT’de adaylara 40 Türkçe, 40 matematik, 20 sosyal bilimler, 20 fen bilimleri sorusu soruldu. Uzmanlar bu yılki TYT sorularını şöyle değerlendirdi:
#TYTGünlük burç yorumlarınızı okudunuz mu? 10 Ocak'ta aşk, aile, sağlık, kariyer ve para konularında burcunuzu neler bekliyor? Uzman Astrolog Aygül Aydın,10 Ocak günlük burç yorumlarını açıkladı! Aygül Aydın, 10 Ocak 2024 Çarşamba Koç, Boğa, İkizler, Yengeç, Aslan, Başak, Terazi, Akrep, Yay, Oğlak, Kova ve Balık burçlarını neler bekliyor, detaylı olarak anlattı. İşte günlük burç yorumları 10 Ocak 2024...
#BurçlarYükseköğretim Kurumları Sınavının (YKS) ilk oturumu Temel Yeterlilik Testi (TYT) bugün tamamlandı. Uzmanlara göre; sınavda analiz yapma, akıl yürütme, yorum yapma gibi beceriler gerektiren sorulara yer verildi. Genel olarak sınav müfredata uygun ve özenle hazırlanmış olarak yorumlandı.
#TYTHayalindeki lise için ter döken adaylar için Liselere Geçiş Sistemi (LGS) kapsamındaki merkezi sınav sona erdi. Sınavda adaylara, sözel alandan; 20 Türkçe, 10 T.C. inkılap tarihi ve Atatürkçülük, 10 din kültürü ve ahlak bilgisi ve 10 yabancı dil olmak üzere toplam 50 soru; sayısal alanda ise 20 matematik ve 20 fen bilimleri olmak üzere toplam 40 soru soruldu. Kahramanmaraş merkezli depremler nedeniyle alınan karar doğrultusunda sınavda 8’inci sınıfın yalnızca birinci dönem müfredatına ait konulardan soru soruldu. Uzmanlar sınav sorularını şöyle değerlendirdi:
#UzmanlarBu yıl 5’incisi düzenlenen ‘Kitap Benim Etkinliği’ kapsamında İstanbul’dan İzmir’e, Giresun’dan Van’a kadar Türkiye’nin dört bir yanında öğrenim gören öğrenciler kitap okudular. Sahillerde, parklarda, bahçelerde ve tarihi alanlarla okudukları kitaplarla farkındalık yaratmayı amaçlayan öğrenciler Türkiye’nin 55 ilindeki 116 okulda bu etkinliği sürdürüyor.
#Kitap Benim EtkinliğiKitap, kültür ve sanat gazetesi ‘Book Culture Art (BCA) Times BCA Time’s’ tarafından bu yıl ikincisi gerçekleştirilen ‘Altın Kalem Ödülleri’ Beykoz’da bulunan Mihrabat Korusu’nda düzenlenen törenle sahiplerini buldu. Dış haberler dalında ‘Altın Kalem Ödülü’ne bu yıl Londra’da yaşayan Turkish Press gazetesi imtiyaz sahibi İsmail Karakaş layık görüldü.
#LondraÖğrencilere burs vererek onların eğitim hayatına katkı koyan ANTÇEV, bünyesinde kurduğu Abadan Kütüphanesi ile 7’den 77’ye her kesimden okuru kitapların büyülü dünyasıyla buluşturuyor. 101 yaşındaki hocaların hocası Nermin Abadan Unat ve oğlu Mustafa Kemal Abadan’ın katkılarından dolayı Abadan adı verilen kütüphanede bulunan 5 bini aşkın kitaptan herkes ücretsiz olarak yararlanabiliyor.
#ANTALYALiselere Geçiş Sistemi (LGS) kapsamındaki merkezi sınavın ardından her yıl olduğu gibi soruların zorluk derecesi uzmanlar tarafından yorumlanıyor. Eğitim kurumlarının ilgili birimleri soruları analiz edip bu yılki sınavın değerlendirmesini yaptı. İşte uzman kurumlardan bu yılki sınavın detaylı analizi.
#LGS‘Metin Çakır Polisiyeleri’yle tanıdığımız Armağan Tunaboylu, ‘Polisiye Yazarın Ölümü’yle yeni bir seriye başlıyor. ‘Berkun İstanbullu Polisiyeleri’nin bu ilk macerası, muamması, aksiyonu, karakter tiplemeleri, Tunaboylu’nun ince mizahı, siyasi ve toplumsal göndermeleriyle çok doyurucu bir roman.
#Armağan TunaboyluÜlkemizde Millî Eğitim Bakanlığı ve ÖSYM tarafından yapılan sınavların tamamına yakınında karşımıza çıkan soru tiplerinin başında 'paragraf soruları', doğal olarak bu sınavlara girenlerin korktuklarını ifade ettikleri soruların da tepesinde yer alıyor. Sınavlarda Türkçe paragraf sorularına yönelik korku aslında sınav kaygısıyla oldukça ilgili bir konu. Sınav kaygısı bir yönüyle bütün öğrencilerin yaşayabileceği bir duygu olarak görülebilir. Bir dersi geçmek veya bir okul türüne yerleşmek için yapılan sınavlar doğası gereği öğrencide kaygı oluşturabilir. Bu noktada önemli olan kaygının miktarı ve bu kaygıyla baş edebilme gücüne sahip olmaktır.
#Konuk YazarBingöl’de bulunan Halk Eğitim Merkezi ve Kiğı Fuat Dağıstanlı Çok Programlı Anadolu Lisesi, kursiyerlerin ve öğrencilerin katılımıyla kütüphanelerinde hem çevreci hem renkli çalışmalara imza attı. Halk Eğitim Merkezi ve Anadolu Lisesi’nin gerçekleştirdiği çalışmalar sonucunda kütüphanelere ilgi ve kitap okuyanların sayısı arttı.
#Bingöl Halk Eğitim Merkezi1.yüzyıldan itibaren İngiltere, Fransa ve Almanya gibi Avrupa ülkelerinde birçok farklı eğitim modeli ve kuramı geliştirilmiştir. O eğitim modellerinden biri olan Waldorf yaklaşımı ''eğlenerek ve deneyimleyerek öğrenme'' ilkesine dayanır. Çocukların yaratıcılıklarını ortaya çıkaran oyunlar, masallar ve aktiviteler, bu yaklaşımın temelini oluşturur. Waldorf yaklaşımına dair merak edilenleri detaylı bir şekilde derledik.
#EğitimGünümüzde okul ve aile içerisinde konuşulan ve çözülmesi için çaba gösterilen en önemli sorulardan biri “öğrencilerin sınav başarılarını nasıl arttırabiliriz” sorusudur. Elbette sınav başarısını etkileyen pek çok faktör vardır. Ancak bugün bunlardan en önemlisi olan okuma alışkanlığı üzerinde duracağız. Okumak, boş zamanları değerlendirmek, ekonomik, kültürel ve teknolojik gelişmeleri izlemek, yeni şeyler öğrenmek için yapılan bir etkinlik ya da ilgidir. Okuma alışkanlığı, bireyin bir zevk kaynağı ve gereksinim olarak algılaması sonucu okuma eylemini yaşam boyu sürekli, düzenli ve eleştirel bir nitelikte gerçekleştirmesidir.
#Konuk YazarBaşlığı okuyunca “Dilek Hoca da artık hiç alanı olmayan konularda yazılar yazmaya başladı” diyebilirsiniz. Oysa bedenimiz bir bütün. Kendimizi geliştirmek için yaptığımız aktivitelerin genel beden sağlığımıza olumlu etkilerini artık hepimiz biliyoruz. Ben de bu yüzden bugün okumanın sadece zihnimizi geliştirmeye değil, bize kattığı birçok faydasını yazmak istedim. Keyifli okumalar dilerim.
#Dilek Avşar