6 BİN ÖĞRENCİYLE KİTAP OKUDU

Güncelleme Tarihi:

6 BİN ÖĞRENCİYLE KİTAP OKUDU
Oluşturulma Tarihi: Ekim 29, 2022 10:51

Antalya Valisi Ersin Yazıcı, Serik ilçesindeki Aspendos Antik Tiyatro’da 6 bin öğrenciyle birlikte kitap okudu. Yazıcı, herkesin yılda en az 12 kitap okuduğu ve tüm Türkiye’ye örnek teşkil ettiği bir Antalya hedeflediklerini kaydetti.

Haberin Devamı

ANTALYA’nın Serik ilçesindeki Aspendos Antik Tiyatro’da 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla yaklaşık 6 bin öğrenci ve öğretmenin katılımıyla kitap okuma etkinliği gerçekleştirildi. Valilik koordinasyonunda Antalya’da Hedeflenen Eğitime Nitelik Kazandırma (AHENK) projesi kapsamında yapılan ‘Antalya AHENK ile Okuyor’ etkinliğine Vali Ersin Yazıcı’nın yanı sıra İl Kültür ve Turizm Müdürü Candemir Zoroğlu, İl Milli Eğitim Müdürü Emre Çalışkan ve eğitimciler de katıldı. Öğrencilerin ellerinde Türk bayraklarıyla Aspendos Tiyatrosu’nu doldurduğu etkinlik, coşkulu anlara sahne oldu. Vali Yazıcı, antik tiyatronun merdivenlerinde ilk ve orta okul düzeyindeki öğrencilerin arasında oturarak onlarla birlikte kitap okudu.

‘GENÇLERE GÜVENİYORUM’
Programdaki konuşmasına öğrencilerin Cumhuriyet Bayramı’nı kutlayarak başlayan Vali Ersin Yazıcı, “Atatürk’ün Cumhuriyeti ve Türkiye’yi gençlere emanet etti. Büyük Türkiye Cumhuriyeti’nin gençler sayesinde dünyada süper güç olacağına inanıyorum. Okumayan bir toplum, kitap okuma alışkanlığı kazanamamış bir nesil, bu güzel yolculukta zorlanır. Gerçek ve doğru bilgiye ulaşmanın, o sosyal medyadan bir iki dakika içerisinde ulaşılan bilgi olmadığını hepimiz biliyoruz. Dolayısıyla, AHENK programı adı altında şehrimizin her noktasında kitap okunmasını istiyoruz” dedi.

Haberin Devamı

6 BİN ÖĞRENCİYLE KİTAP OKUDU

YILDA EN AZ 12 KİTAP
Herkesin yılda en az 12 kitap okuduğu ve tüm Türkiye’ye örnek teşkil ettiği bir Antalya hedefiyle yola çıktıklarına vurgu yapan Yazıcı, “Bu noktada, tüm öğretmen arkadaşlarıma güveniyorum. Onların bir yıldır bu konudaki katkılarını biliyorum. Öğretmenlerimizin ne kadar özverili olduğunu, öğrencilerimizin bir yıllık süreç içerisinde okuma alışkanlığı kazandığını ve okunan kitap sayısının 4 katına çıktığını biliyorum. Biz de bu kez Serik’ten, Aspendos’tan bir kez daha sesleniyoruz. Sizlerin okuyan bir gençlik olacağınıza eminim. Serik adına bu sözü sizin yerinize veriyorum” diye konuştu.

Haberin Devamı

ASPENDOS’TA SELFIE ÇEKTİ
Konuşmasının ardından kalabalığı arkasına alarak selfie çeken Yazıcı, etkinlik için öğrencilere dağıtılan ‘Biri arkeolog mu dedi?’ adlı kitabı sahneden tanıttı. Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın Milli Eğitim Bakanlığı ve UNESCO Türkiye Milli Komisyonu işbirliği ile yürüttüğü Antalya’nın Kültürel Miras Koruyucuları Projesi kapsamında, öğrencilere küçük yaşta kültürel miras bilincini aşılamaya yönelik hazırlanan kitabın okunduğu etkinliğin ardından animasyonlu bir sunum da yapıldı.

HEDEF 10 BİN ÖĞRENCİ
Kültür varlığı tahribatının önlenmesi ve kültürel miras farkındalığının yaygınlaştırılması amacıyla, Antalya’daki öğrencilerin bilinçlendirilmesini hedefleyen ‘Kültürel Miras Koruyucuları’ projesi kapsamında şu ana kadar 41 okulda yaklaşık 2 bin öğrenciye ulaşıldı. Geçen yıl başlayan proje, Antalya Arkeoloji Müzesi, Alanya Müzesi, Side Müzesi ve Demre Likya Uygarlıkları Müzesi uzmanları tarafından Antalya İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü ile İl Milli Eğitim Müdürlüğü koordinasyonunda yürütülüyor. Perge, Aspendos, Side, Syedra, Patara, Myra gibi ören yerlerine yakın okullardaki çocuklara koruma eğitimi verilerek en erken yaş seviyesinde farkındalık oluşturuluyor. Ayrıca projeyi sahiplenmeleri için çocuklara Kültürel Miras Koruyucuları Kurumsal Kimliği oluşturuluyor. 2022-2023 eğitim öğretim yıllında da devam etmesine karar verilen projenin bu yıl 10 bin öğrenciye ulaşılması hedefleniyor.

 

BAKMADAN GEÇME!