Günlük burç yorumları 9 Mayıs 2024 Aygül Aydın yorumlarıyla paylaşıldı. Ay, İkizler burcunda ilerliyor. Hayatındaki anlamını keşfetmek için cesaretinle ilerle ve özgün ol.Günlük burç yorumları 9 Mayıs 2024 Perşembe, her burç için ayrı ayrı merak ediliyor. Bugün aşk, aile, sağlık, kariyer ve para konularında burcunuzu neler bekliyor? Uzman Astrolog Aygül Aydın 9 Mayıs Perşembe günü burç yorumları ile okurlarına önemli bilgiler verdi. 9 Mayıs 2024 Koç, Boğa, İkizler, Yengeç, Aslan, Başak, Terazi, Akrep, Yay, Oğlak, Kova ve Balık burçlarını neler bekliyor? İşte günlük burç yorumları 9 Mayıs 2024!
#BurçlarYazar bir annenin, Cumhuriyet’in ilk öğretmenlerinden bir çiftin çocuğu olarak dünyaya geliyor. Gençlik yıllarında sevdiği ve girdiği tiyatrodan 12 Mart sonrası dönemde yazar olarak çıkıyor. İlk romanı Yarın Yarın’ın yayınlanmasının üstünden dile kolay 48 sene geçmiş… Yazar Pınar Kür’leyiz... Son zamanların çok tartışılan, ‘sanat, müzik, edebiyat bitti’ mi konusuna Kür’ün yorumu, “Yeni dönemden iyi yazarlar var ama duvarları yıkacak kişi görmüyorum. Bundan sonra edebiyat dünyasında, dünyanın herhangi bir yerinde büyük çıkış yapabilecek şey yok. Kafka’dan sonra bitti bu iş” oluyor.
#Pınar KürAmerikan Washington Post gazetesine göre taşradan gelip Afganistan’ın başkenti Kabil’de kontrolü sağlayan Taliban da dönüşüm yaşıyor. Bir yandan katı kuralları hayata geçirmeye çalışırken kimileri İngilizce öğreniyor, kimileri Türkçe dizi izliyor, favorileri de Kurtlar Vadisi...
#TalibanHer hafta ünlülerin evine sürpriz ziyaretler yapan Evrim Akın, şarkıcı Aynur Aydın'a konuk oldu. Çok sayıda kediyle aynı evi paylaşan Aydın, merak edilenlerini anlattı. Aydın'ın Anadolu yakasındaki Adalar manzaralı evi büyük ilgi gördü.
#Aynur AydınDenizci bir aileden gelse de kariyerine apayrı bir sektörde devam etmiş. Öyle ki dünyaca tanınan bir turizm beldesi olan ‘Bodrum’ ismini markasına taşımış. Bunun sorumluluğu ve bilinciyle de bölgeye değer katmış. O, Bodrum Mutfak&Mobilya’nın kurucusu Mustafa Güneri... Ünü, ülke sınırlarını çoktan aşmış. “Hayat dostlarla güzel” diyerek hem işine, hem de Bodrum’a katma değer yaratmak adına yoğun mesai harcıyor. Bodrum’un pahalı olduğuna katılmıyor, “Burası pahalı değil, değerli” diyor.
#1Son yıllarda kişisel gelişim kitapları peşi sıra yayımlanıyor, yazarlar bu çağın insanlarının nasıl yaşaması gerektiğiyle ilgili reçeteler sunuyor, neyi yapmamız veya yapmamamız gerektiği bizlere tek tek söyleniyor. Tüm bunlara rağmen toplumların psikolojik çatışması sürüyor ve birbirinden farklı yaklaşımlar insanlarda bilgi karmaşasına sebep oluyor. Bu durumu fark eden Arda Bafra, tarihten günümüze gelen kadim öğretileri bir kitapta topladı ve ‘100 Kadim Öğreti’ adlı kitabıyla günümüz insanının yaşam felsefesini baştan yazdı.
#Arda BafraYarışmaya başvuran 1.000’in üzerinde genç kadın arasından önce ilk 130’a, ardından ilk 20’ye girerek finale kaldı. Sonra ‘Miss Turkey’ tacını takan kişi oldu. Yeni Türkiye güzeli Nursena Say’la buluştuk, onu daha yakından tanıdık; “Ben Türkiye’nin en güzel kızı değilim. ‘Miss Turkey’ yarışmasına başvurmuş, seçilmiş, kendisini iyi şekilde ifade edebilmiş; genel kültürünü, aldığı eğitimi, oturuşunu, kalkışını, verdiği enerjiyi iyi bir şekilde jüriye yansıtmış biriyim.”
#Nursena SayHücre biyolojisi alanındaki çalışmalarıyla bilim dünyasında önemli bir yer edinen Bruce H. Lipton, ‘Balayı Etkisi’ kitabında yalnızca aşk ve seks üzerine değil; genel manada insanlar arasında kurulabilecek her türlü bağa değiniyor ve kuantum fiziği, biyoloji ve psikoloji gibi temel bilimleri kullanarak okurun ufkunu açacak, dünyaya bakışını kökten değiştirebilecek güçlü argümanlar sunuyor.
#Bruce H. LiptonKanal D’de yayınlanan “Üç Kız Kardeş” dizisinde Serdar karakterini canlandıran Vural Şahanoğlu, rolünü ve çekim sürecini anlattı. Samimi bir aile hikayesinin ele alındığı dizide yer almaktan mutlu olduğunu ifade eden oyuncu, kendisinin de aile kavramına çok önem verdiğini belirtti.
#Vural ŞahanoğluGünümüzde okul ve aile içerisinde konuşulan ve çözülmesi için çaba gösterilen en önemli sorulardan biri “öğrencilerin sınav başarılarını nasıl arttırabiliriz” sorusudur. Elbette sınav başarısını etkileyen pek çok faktör vardır. Ancak bugün bunlardan en önemlisi olan okuma alışkanlığı üzerinde duracağız. Okumak, boş zamanları değerlendirmek, ekonomik, kültürel ve teknolojik gelişmeleri izlemek, yeni şeyler öğrenmek için yapılan bir etkinlik ya da ilgidir. Okuma alışkanlığı, bireyin bir zevk kaynağı ve gereksinim olarak algılaması sonucu okuma eylemini yaşam boyu sürekli, düzenli ve eleştirel bir nitelikte gerçekleştirmesidir.
#Konuk YazarÜlkemizin en ünlü gastronomi yazarı Vedat Milor hem bir ekonomist hem de bir sosyolog. Yeni yayımlanan ‘Hesap Lütfen!’ adlı kitapta da okur olarak Milor’un sosyolog yönünden epey yararlanıyoruz. Gazeteci Nurhak Kaya’nın nehir söyleşi olarak hazırladığı kitapta çok yönlü bir aydının hayata, topluma ve birey olmaya dair görüşlerini kendi yaşam tecrübeleri eşliğinde okuyoruz… Sayfaları adeta yutarken “Evet yaaa, ne kadar doğru” hissiyatıyla küçük aydınlanmalar yaşıyoruz… Hürriyet Ekler’in yazarı Milor’la kitap kadar samimi bir söyleşi yaptık.
#GazetehaberleriPsikolog ve yazar Prof. Dr. Doğan Cüceloğlu 83 yaşında İstanbul'da hayatını kaybetti. Doğan Cüceloğlu için Levent Afet Yolal Camii'nde tören düzenlendi. Öte yandan Cüceloğlu'nun eşi ve aile yakınları tören esanısında duygusal anlar yaşadı. Psikolog ve Yazar Üstün Dökmen de cenazeye katıdı. Dökmen, "Doğan Cüceloğlu hocamdı, ağabeyimdi, meslektaşımdı, dostumdu. Onunla birlikte Türkiye Cumhuriyeti psikoloji feneriyle çok iyi aydınlandı. O Türkiye'de psikolojinin feneriydi.'' dedi.
#İstanbulSesli kitaplar artık günlük yaşamın vazgeçilmezleri arasında... Trafikte, yürüyüşte, alışverişte hatta ev işi yaparken bile kulağımızda dünya klasikleri ya da kişisel gelişim kitapları oluyor. Jürimiz sesli kitapların dünyasını keşfetmek isteyenler için tavsiyeler verdi.
#GazetehaberleriHer yeni yıla, yeni kitap hedefleriyle başlarız. Yılların eskitemediği klasikler, modern romanlar, kişisel gelişim kitapları ve olmazsa olmaz aşk hikayeleri… Hepsinin yeri ayrıdır ve belki de her cümlesi bize hayata karşı yeni bir bakış açısı kazandırabilir.
#En Çok Okunan KitaplarKitaplar hem bilgilenmeyi hem de gelişmeyi sağlar. Bunların yanı sıra daha birçok faydası bulunan kitaplar arasında kişisel gelişi kategorisi bulunmaktadır. Kişisel gelişim kitapları bireylerin öncelikle kendi yaşamları için sonra sosyal yaşamları için oldukça önemlidir. En iyi kişisel gelişim kitapları hangileridir. İşte kişisel gelişim için okunması gereken 10 adet kitabın listesi.
#Kişisel GelişimVaroluş dertleri-anlam arayışı, aşk, ilişki, ölüm-yas, evlilik, kaygı, kendinle sahici bağlar kurmak... ‘Gel Hayattan Konuşalım’da usta gazeteci Filiz Aygündüz, sadece sormakla kalmayıp didikledi, alanının yetkin isimlerinden psikiyatr Dr. Alper Hasanoğlu içtenlikle yanıtladı; ortaya toplu terapi seansı niteliğinde nitelikli bir rehber çıktı. Aygündüz ve Hasanoğlu’yla kitaptan konuştuk.
#Filiz AygündüzYıllardır motivasyon üzerine türlü yazılar yazılıp tartışmalar yapıldı. İç ve dış kaynaklı motivasyon türleri incelendi. İnsanların kendilerini keşfetmeleri, içsel motivasyonlarını artırmak için birçok eğitim ve kişisel gelişim kitapları hala en çok satanlar raflarında yerini almakta ve dünya çapında üzerinde titizlikle durulan bir kavram olduğu gerçeği ile yoluna devam etmektedir. İşte bu yüzden motivasyon ve güdülenmenin önemi, hedeflerimiz ile doğrudan ilgilidir.
#EğitimFarklı branşlardaki sporcular, koronavirüs salgını nedeniyle liglerinin ertelenmesinin ardından çalışmalarını evlerinde sürdürüyor. Milli takımlarda görev yapan isimler, kutlama paylaşımlarında, ay-yıldız forma altında yarışmanın anlatılmaz duygu olduğunu vurguladı.
#Hüriyet Ankara