Müdavimin oldu mu, böyle olacak: Şarkıcılardan Sezen Aksu. Şairlerden Melih Cevdet. Bestecilerden Onno Tunç. Oyunculardan Uğur Yücel. Reklamcı Ersin Salman, yazar Yıldırım Türker, gazeteci Mehmet Y. Yılmaz... Hep en büyükler, işinin en iyileri.
#Savaş ÖzbeySonbahar, doğanın en güzel renklerini sergilediği, huzur dolu bir mevsim. Yeşilin sarıya, turuncuya ve kırmızıya dönüştüğü bu dönemde, köyler adeta birer cennet haline geliyor. Büyük şehirlerin gürültüsünden uzaklaşmak ve doğanın keyfini çıkarmak isteyenler için, köylerde keşfe çıkmanın şimdi tam zamanı… İşte biri ‘Dünya Turizm Köyü Listesi’nde girmeyi başaran, ülkemizde sonbaharın en çok yakıştığı 8 köy…
#SeyahatKalkan balığı MasterChef ile birlikte izleyicilerin merak ettiği mevsim balıkları arasında yerini aldı. Kışın tüketilmesi en zevkli balıklardan biri olan kalkan balığı balıkların imparatoru olarak geçiyor. Kalkan balığı; avlanması oldukça zor olmasından ötürü, pahalı ve az bulunan balık türleri içerisinde bulunmaktadır. Peki, kalkan balığı nasıl temizlenir, nasıl yenir ve pişirilir? İşte kalkan balığı tarifi ve özellikleri...
#Kalkan BalığıEge mutfağı sadece restoranlarda sunulan yemekleriyle değil, aynı zamanda sokak lezzetleriyle de ünlü. Son 5 yılı değerlendirdiğimizde ise yenilikçi şefler sayesinde Michelin ve Gault & Millau gibi dünyaca ünlü rehberlere giren lezzet duraklarıyla gastronomi merkezine dönüşmüş durumda.
#1Kök sebzelerin hepsi doğanın bize sunduğu bir hediye gibi. Her biri kendi benzersiz özellikleri ve lezzetiyle öne çıkıyor. Ekim ayıyla birlikte tezgâhlara gelen bu sebzeler içerdikleri vitaminler, mineraller, lifler ve antioksidanlarla oldukça sağlıklı seçimler.
#Kök SebzeCoğrafi işaretli Manisa sultani çekirdeksiz üzümü dünyanın en eski meyve türlerinden biri. Sofralık olarak taze taze yenebildiği gibi zaman zaman farklı tariflerde de tercih edilebiliyor. Bu çok lezzetli meyvenin yapraklarıysa genellikle zeytinyağlı sarma yapımında kullanılıyor.
#Sultani Çekirdeksiz ÜzümPlajları, restoranları, mekânları, daracık sokaklarıyla Çeşme’nin eğlencesi bu yaz da tam gaz devam ediyor. “Çeşmeci mi yoksa Bodrumcu musunuz” sorusuna siz nasıl cevap verirsiniz bilemiyorum ama ben oyumu kesinlikle Çeşme’den yana kullanıyorum. Nihayet sezon açıldı; yenisi, klasiği tüm mekânlar hazırlıklarını yaptı. Bakalım 2024 yazında Çeşme ve Alaçatı’da bizi neler bekliyor?
#ÇeşmeTURİZM sektörümüzün gözbebeği Antalya’nın gastronomi dünyasında ‘yükselen yıldız’ olma yolculuğuna tanıklık etmek üzere Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek’in davetlisi olarak 3. Uluslararası Antalya Food Fest Gastronomi Festivali’nin tanıtım toplantısına katıldık.
#AntalyaÇeşme’nin en önemli otellerinden biri olan Ilıca Hotel, kalıplaşmış 5 yıldızlı konseptin dışına çıkarak fark yaratıyor. Anne eli değmiş yemeklerin diyetisyen eşliğinde yenildiği, doğaya dost, kendi sakız ağaçlarını ve sebze-meyvelerini üreten, Çeşme’nin tanıtımı için projelere imza atan bu tesis farklı bir tatil deneyimi sunuyor.
#1Bir yazının başına oturduğunuzda başlığı belirlerseniz içiniz rahat devam edersiniz. Ama itiraf etmeliyim ki bu kez kolay olmadı. Dengesiz, hiç alışkın olmadığımız yakıcı sıcakların yanı sıra turizm ve restoran sektöründeki derin çelişkileri, fiyat politikalarını anlamak ve anlamlandırmak kolay değil. Ama yine de ben bir süre, en azından yaz bitene dek her şeye pozitif yönleriyle bakıp anlatmaktan yanayım...
#Müge AkgünKiminin nakdi var, vakti yok. Kiminin zamanı bol, imkânları kısıtlı. Ama olsun, “Ya bir gün ikisini de denk getirebilirsem” diyebilmek; gidemesek, göremesek de en azından hayalini kurmak lazım. “Orada Bir Oda Var Uzakta”da bu haftaki istikamet Eski Datça. Bu şirin mi şirin beldedeki dört odalı Ultava...
#Savaş ÖzbeyRamazan ayının en güzel yanlarından biri de yemek gelenekleri ve ritüelleri... Tüm aileyi aynı sofra etrafında toplayan iftar sofraları kadar sahur için hazırlanan lezzetler de bunun önemli bir parçası. Şef Mehmet Yalçınkaya, yazarımız Sahrap Soysal ve şef Doğa Çitçi’den çocukluklarının sahur hatıralarını dinledik.
#Gizem DİNÇBAŞRamazan, şehirlerin büyülü atmosferini daha da derinleştiren özel bir ay... Bu kutsal ayda tarihî sokaklarda gezinmek, kutsal mekânları ziyaret etmek ve manevi anlamda kendinizi yenilemek için yola çıkmanın tam zamanı… Bu hafta uzmanlarımıza ‘Ramazan ruhunun en iyi hissedileceği rotalar hangileri?’ diye sorduk. 8 şehirden birbirinden özel 10 adresi önerdiler.
#RotaBingöl ülkemizin en güzel yemeklerine sahip olan illerinden bir tanesidir. Özellikle Bingöl'e geldikten sonra buranın yemeğini yemek isteyenler meşhur yemeklerini araştırmaktadırlar. Bingöl yemekleri ülkemizde de en meşhur olan yemekler arasında yer almaktadır. Bingöl yemekleri burayı ziyaret edenler tarafından araştırılmaktadır. Peki Bingöl'de ne yenir? Bingöl'ün neyi meşhur? Bingöl mutfağında ne yenir? İşte Bingöl yemekleri ile ilgili tüm detaylar.
#Bingöl YemekleriKara kışın yüzünü iyice gösterdiği şu günler, yazın aşırı sıcaktan gezmekte zorlanılan Ege ve Akdeniz’i keşfe çıkmak için en doğru zaman… Üstelik bu yıl kış güneşi arayan Avrupalı turistlerin yeni popüler adresi Türkiye oldu. Biz de bu hafta uzmanlarımıza ‘Türkiye’de kışın ılıman olan yerler nereler?’ diye sorduk. 4 şehirden birbirinden güzel 10 adresi önerdiler.
#Rota