Güncelleme Tarihi:
BAHARATLI TAVUK, ISPANAK VE TATLI PATATES GÜVECİ
Malzemeler:
-3 parçalara ayrılmış tatlı patates
-190g ıspanak
-1 yemek kaşığı ayçiçeği yağı,
-8 parça derisiz ve kemiksiz tavuk bacağı,
-500 ml tavuk suyu.
Baharat karışımı için:
-2 kıyılmış soğan,
-1 doğranmış kırmızıbiber
-1 çay kaşığı kırmızıbiber
-1 başparmak boyunda rendelenmiş zencefil
-400 gr domates
-2 doğranmış limon
-Servis ederken kabak çekirdeği
-Limon,
-Kızarmış ekmek.
Hazırlanışı:
-Tatlı patatesleri büyük, derin bir tencereye koyun.
-Üzerine kaynar su dökün ve yüksek ısıda 10 dakika kaynatın.
-Bu arada, baharat karışımı için malzemeleri bir doğrayıcıya koyun ve çok ince doğranana kadar çevirin.
-Ispanağı büyük bir süzgece koyun ve tatlı patatesleri suyuyla birlikte ıspanakların içine dökün.
-Ispanağın buharla yumuşamasını sağlayın.
-Bir tencereye yağı ve baharatları ekleyin ve 5 dakika çevirin.
-Ardından tavuğu ekleyin ve renk alana kadar 8-10 dakika karıştırın.
-Tavuk suyunu üzerine dökün ve zaman zaman karıştırarak yaklaşık 10 dakika kaynatın.
-Tavukları kontrol edin ve iyice piştiklerinden emin olduktan sonra tatlı patatesleri ekleyip karabiber dökün.
-5 dakika kadar daha kaynatın. İçine ıspanağı irice doğrayın.
-Servis ederken üzerine kabak çekirdeği, limon ve kızarmış ekmek parçaları ekleyebilirsiniz.
BAHARATLI HAVUÇ VE MERCİMEK GÜVEÇ
Malzemeler:
-2 yemek kaşığı ayçiçeği yağı veya bitkisel yağ
-1 kıyılmış soğan
-2 ezilmiş sarımsak
-700g soyulmuş ve doğranmış patates,
-4 kalın dilimlenmiş havuç,
-2 kalın dilimlenmiş yaban havucu,
-2 çorba kaşığı köri ezmesi veya toz köri,
-1¾ litre sebze suyu,
-100 gr kırmızı mercimek,
-Kabaca doğranmış küçük bir demet taze kişniş,
-Az yağlı yoğurt,
-Ekmek.
Hazırlanışı:
-Yağı büyük bir tencerenin içinde eritin ve soğanı ve sarımsağı orta ateşte 3-4 dakika yumuşayana dek arada sırada karıştırarak pişirin.
-Patatesleri, havuçları ve yaban havuçlarını ekleyip altını açarak, sebzeler altın rengi olana kadar karıştırarak 6-7 dakika pişirin.
-Toz köriyi ekleyin ve sebze suyunu döküp kaynatın.
-Üzerine mercimekleri ilave edin ve tüm malzemeler yumuşayıncaya kadar 15-20 dakika kaynatın.
-Üzerine biraz yoğurt koyup ve kişnişi de serperek servis edebilirsiniz.