Çorbalar soğuk havalarda sofraların gözdesi. Özellikle güçlü bir bağışıklık için en güzel besinlerden. Çeşit çeşit sebzelerle hazırlanan kış çorbası da bunlardan biri. Bizde tarifimizde Beslenme ve Diyetetik Uzmanı Eda Balcı'nın kış çorbasının tarifini derledik. Şimdiden afiyet olsun...
#Kış Çorbası TarifiBeslenme ve Diyetetik Uzmanı Eda Balcı, havaların soğuması ile gribal enfeksiyon ve koronavirüs salgınına karşı, vatandaşlara bol bol C vitamini tüketmelerini ve kış çorbası içmelerini tavsiye etti. Balcı, bağışıklığı güçlendiren kış çorbasının tarifini de paylaştı.
#C VitaminiMasterChef Madımak çorbası tarifi izleyiciler tarafından günün aranan lezzetleri arasında yerini aldı. Madımak otu ile yapılan Madımak çorbansı nerenin yemeği merak ediliyor. Peki, Madımak çorbası nasıl yapılır, hangi yöreye ait? İşte, Madımak Çorbası Tarifi ve Malzemeleri
#Madımak Çorbası TarifiSoğuk kış günlerinde içinizi ısıtacak bir çorba tarifi olan düğün çorbası nasıl yapılır, hangi yöreye ait merak ediliyor. Düğünlerin vazgeçilmezi olan bu sağlıklı çorba aynı zamanda eskiden köylerdeki çetin soğuktan korunmanın da etkili bir yoluymuş. Şimdilerde yeniden mutfaklarımıza konuk olan düğün çorbası tarifi, malzemeleri ve yapılışı haberimizde...
#Düğün ÇorbasıUNESCO tarafından gastronomi dalında yaratıcı şehirler ağına dahil edilen Gaziantep'in en beğenilen lezzetlerinden biri de beyran. Gaziantep'in tescilli lezzetleri arasında yer alan beyran çorbası nezle ve grip gibi solunum yolu hastalıklarına karşı adeta bir şifa kaynağı oluyor. Bu eşsiz lezzeti evde hazırlamak isteyen vatandaşlar, beyran çorbasının nasıl yapıldığını ve tarifini sorguluyor. İşte, beyran çorbası tarifi...
#Beyran Nedir?Peskütan Sivas’ta kış aylarında bol bol tüketilmek için baharda taze sütlerle hazırlanan bir yoğurttur. Uzun saklama ömrü sayesinde adını Sivas’tan bütün Türkiye’ye duyurmuş bir lezzettir. Peskütan nasıl yapılır? Evde peskütan yoğurdu hazırlamanın incelikleri nelerdir? Bu soruların cevapları ve peskütan yoğurdu tarifimiz hemen aşağıda…
#Peskütan NedirYemek yaparken dikkat edilmesi gereken pek çok detay var. Özellikle bakliyatlar haşlanırken doğru bir şekilde pişirme yapılmalıdır. Yeşil mercimek için doğru pişirme yöntemi de bilinmelidir. Yeşil mercimek nasıl haşlanır? Yeşil mercimek haşlarken dağılmaması için ne yapılır? Tüm ayrıntıları ile sizler için derledik.
#Yeşil MercimekTescilli lezzetlerimizden olan arabaşı çorbası tek başına bir öğün olma özelliğindedir. Hindi, kaz veya tavuğun etiyle pişirilen sıcak çorba ile soğuk hamurun buluştuğu "arabaşı", İç Anadolu'da kış mevsiminin vazgeçilmez yöresel lezzeti olarak karşımıza çıkıyor. Arabaşı çorbası kadar hamuru yapımı ve yenmesi de ayrıca önem taşıyor. Arabaşı hamurunun çiğnenmeden ayna anda çorbayla tek seferde yutulması gerekiyor. Peki, arabaşı çorbası ve hamuru nasıl yapılır? İşte arabaşı çorbası ve hamuru ile ilgili tüyolar...
#ArabaşıTerbiyeli işlembe çorbası, özellikle kış aylarında tercih edilen çorbalardan. Genelde lokantalarda tüketilen bu çorba evde de hazırlanabilir. Sıcacık ve nefis bir işkembe çorbası için tek yapmanız gereken tarife uymak. Peki terbiyeli işkembe çorbası nasıl yapılır? İşte evde terbiyeli işkembe çorbası tarifi ve malzemeleri...
#Terbiyeli İşkembe ÇorbasıBorş çorbası Rusya ve Ukrayna mutfaklarının geleneksel lezzetlerinden biridir. Ana malzemesi pancar olan borsch (borş) çorbası içerisinde lahanadan havuca pek çok ürünle de aynı zamanda sağlıklıdır. Kış aylarında hastalıklara şifa olabilecek lezzetli borş çorbası nasıl yapılır merak ediyorsanız, işte borş çorbası tarifi ve malzemeleri...
#Borsch ÇorbasıHamsili pilav, Karadeniz yöresinin en bilindik yemeklerinden biridir. Trabzon usulü hamsili pilav tam zamanı olan balık mevsiminde hem doyurucu hem vitaminli bir yemek olarak sofralarınıza geliyor. hamsili pilavı, püf noktalarına dikkat ederek ister ısıya dayanıklı fırın kaplarında, isterseniz porsiyonluk kaplarda hazırlayabilirsiniz. Peki, hamsili pilav nasıl yapılır? İşte, Trabzon usulü hamsili pilav tarifi ve malzemeleri...
#Hamsili Pilav TarifiFransız mutfağında olduğu kadar Türk sofralarında sıklıkla yer verilen soğan çorbası, soğuyan havalarla birlikte menülerde aranan tariflerden biri oldu. İçindeki et suyu ve bolca soğan, sarımsakla birlikte soğan çorbası tarifi kış aylarında hastalıklara karşı şifa olacak. Peki, soğan çorbası nasıl yapılır? İşte soğan çorbası tarifi ve malzemeleri...
#Soğan ÇorbasıFarklı bir çorba arayanların favorisi olacak cennet çorbası son zamanların gözde lezzetlerinden bir oldu. Oldukça doyurucu bir çorba olan cennet çorbası, mısır unuyla hazırlanıyor. Özellikle kış aylarında sık sık tüketilen bu çorba, grip ve soğuk algınlığına karşı hastalık direncini arttırıyor. Peki, cennet çorbası nasıl yapılır? İşte tarifin detayları...
#Cennet ÇorbasıBeyran, Gaziantep mutfağının meşhur lezzetlerinden biri. Kış aylarında kahvaltıların olmazsa olmazı beyran çorbasına sarımsak ve pul biberi de ekleniyor. Peki beyran çorbası nasıl yapılır? İşte beyran çorbası tarifi ve malzemeleri...
#Beyran Çorbası TarifiFransız mutfağının geleneksel çorbalarından soğan çorbası mutfaklarınıza geliyor. Rendelenmiş kaşar peyniri ve kruton ekmek dilimleriyle servis edebileceğiniz Fransız usulü soğan çorbası evde de kolaylıkla hazırlanabilir. Peki, soğan çorbası nasıl yapılır? İşte, soğan çorbası (Soupe à l'oignon) malzemeri ve yapılışıyla haberimizde...
#Soğan Çorbası TarifiGünümüzde birbirinden farklı balık türleri bulunmaktadır. Özellikle mırlan balığı lezzeti nedeniyle çok fazla tercih edilmektedir. Mırlan balığı nasıl pişirilir, nasıl temizlenir tüm ayrıntıları ile sizler için derledik.
Adından da anlaşılacağı üzere Anadolu esintileri taşıyan bu leziz Anadolu çorbası malzemeleri ve bereketli oluşuyla dikkat çekiyor. Aşurelik buğdaydan yapılan Anadolu çorbası bakliyatlarla birlikte doyurucu ve besleyici bir yemeğe dönüşüyor. Pek, Anadolu çorbası nasıl yapılır? İşte Anadolu çorbası tarifi ve malzemeleri...
#Anadolu ÇorbasıKuşkonmaz içerisinde barındırdığı zengin vitamin ve mineraller sayesinde 'bitkisel bir antibiyotik' olarak biliniyor. Izgarada kısa süre pişirip etin ya da balığın yanında servis edilen kuşkonmaz, çorbalara da çok yakışan bir sebze. Peki, kuşkonmaz çorbası nasıl yapılır? İşte kuşkonmaz çorbası tarifi...
#KuşkonmazTek başına bir ana öğün olma özelliği taşıyan balık çorbası, turşu ve mezelerle tamamlanarak lezzet şölenine dönüşebilir. Balık sezonunun başladığı bu günlerde hem faydalı hem doyurucu bir tarif olan balık çorbası hangi balıktan, nasıl yapılır merak ediyorsanız, işte tüyoları…
#Balık ÇorbasıBrokoli karnabahara benzeyen ve sebze ailesinde yer alan besin ögesidir. Kelime İngilizce olan broccoli sözcüğünden alıntıdır. İngilizce olan bu sözcük ise İtalyanca broccolo kelimesinden türeyerek dilime gelmiştir. İtalyanca olan bu kelimenin Türkçe anlamı tomurcuk demektir. Brokoli sebzesinden salata, yemek, çorba gibi besinler elde edilebilmektedir. Bu bakımdan yazıda sizler için hakkında detayları derledik.
#BroccoloMuradiye çorbası adını Osmanlı sultanı İkinci Murad’dan almış geleneksel bir çorbadır. Bursa mutfağına ait oldukça sağlıklı bir çorba olan Muradiye çorbası tarifi, malzemeleri ve yapılışı hemen aşağıda…
#Muradiye ÇorbasıRamazan ayıyla birlikte sevdiklerine özel lezzetler sunmak isteyenler her gün iftar menülerini özenle oluşturuyor. "İftara ne pişirsem?, "Bugün ne pişirsem?" diye düşünenler için çorbadan tatlıya Ramazan'ın yirminci gününe özel nefis bir menü hazırladık. İşte 4 Mayıs Salı, Ramazan'ın 22. günü için iftar menüsü...
#RamazanRamazan ayıyla birlikte sevdiklerine özel lezzetler sunmak isteyenler her gün iftar menülerini özenle oluşturuyor. "İftara ne pişirsem?, "Bugün ne pişirsem?" diye düşünenler için çorbadan tatlıya Ramazan'ın yirminci gününe özel nefis bir menü hazırladık. İşte 2 Mayıs Pazar, Ramazan'ın 20. günü için iftar menüsü...
#RamazanRamazan ayıyla birlikte sevdiklerine özel lezzetler sunmak isteyenler her gün iftar menülerini özenle oluşturuyor. "İftara ne pişirsem?, "Bugün ne pişirsem?" diye düşünenler için çorbadan tatlıya Ramazan'ın onuncu gününe özel nefis bir menü hazırladık. İşte 22 Nisan Perşembe Ramazan 10. günü iftar menüsü...
#Ramazan 10. GünüHörre çorbası Kars ve Ardahan çevresinde sıklıkla yapılan bir çorba türüdür. Un, su ve salçadan yapılan hörre çorbasının bir diğer bir adı da ana malzemesinin un olmasından dolayı un çorbasıdır. Peki, hörre çorbası nasıl yapılır? İşte adım adım hörre çorbası tarifi…
#Hörre Çorbası NedirTutmaç çorbası tarifi, geleneksel lezzetlerden vazgeçmeyenlerin favorilerinden. Erişte, maydanoz, ıspanak, dereotu gibi malzemelerle hazırlanan tutmaç çorbası Anadolu mutfağının en eski ve en lezzetli yemekleri arasında. Kökeni Selçuklulara kadar dayanan tutmaç çorbası içindeki eriştesi ve yeşil mercimeği ile besin değeri yüksek yemeklerden. Peki, Tutmaç çorbası nasıl yapılır? İşte, kolay ve pratik tutmaç çorbası tarifi ve malzeme listesi.
#Tutmaç Çorbası Nasıl Yapılır