Kahvaltıların vazgeçilmezlerinden: Beyran çorbası nasıl yapılır? İşte beyran tarifi, malzemeleri ve püf noktaları
Beyran, Gaziantep mutfağının meşhur lezzetlerinden biri. Kış aylarında kahvaltıların olmazsa olmazı beyran çorbasına sarımsak ve pul biberi de ekleniyor. Peki beyran çorbası nasıl yapılır? İşte beyran çorbası tarifi ve malzemeleri...
Gaziantep mutfağının en tanınmış ve en sevilen lezzetlerinden biri olan beyran, genelde sabah kahvaltılarında tüketilen bir yemek. Türkiye'nin diğer yerlerinde beyran çorbası olarak da bilinse de Gaziantepliler beyranın bir çorba değil yemek olduğunun altını çiziyor. Kuzu eti ile baharatlar aynı tabakta birleşince şifa kaynağı bir lezzete dönüşen bu çorbayı evinizde de hazırlayabilirsiniz.
MALZEMELER:
1 kilogram kuzu incik
2 çay bardağı pirinç
2 tatlı kaşığı biber salçası
2 tatlı kaşığı kırmızı pul biber
1 yemek kaşığı tereyağı
5-6 su bardağı su
6-7 diş sarımsak
Karabiber
Tuz
BEYRAN ÇORBASI NASIL YAPILIR?
Eti ve kabuklarını soyduğunuz sarımsakları düdüklü tencereye alın.
Üzerine su ekleyip güzelce haşlayın.
Etiniz haşlanınca tencereden çıkarıp ince ince didikleyin.
Pirinçleri de etin kalan suyunda haşlayın.
Daha sonra salça, tereyağı, tuz, karabiber ve pul biber ilave edip birkaç dakika daha kaynatın
Ardından etleri de içine ekleyin ve 1-2 dakika daha kaynatıp ocaktan alın.
Üzerine limon suyu gezdirip sıcak olarak servis edin.
Afiyet olsun...