Güncelleme Tarihi:
6 KİŞİLİK
MALZEMELER
ÜZERİ İÇİN
HAZIRLANIŞI
Ezdiğiniz sarımsağı ve yemeklik doğradığınız soğanı zeytinyağında pembeleşinceye kadar soteleyin. Haşlanmış kuru fasulye, sebze suyu ve limon suyunu ekleyin. Tuz ve baharatlarla tatlandırıp kaynamaya bırakın. Kaynayınca ocaktan alıp kremayı ekleyin. Pürüzsüz bir kıvam elde edinceye kadar blenderdan geçirip bir taşım daha kaynatın. Kabak çekirdeği içini hafif kavurun. Çorba kaselerinin üzerine zeytinyağı gezdirin. Kavrulmuş kabak çekirdeği içi ve biberiye ile süsleyerek sıcak servis yapın.
KABAK ÇEKİRDEĞİNİN FAYDALARINI BİLİYOR MUSUNUZ?
4 KİŞİLİK
MALZEMELER
ÜZERİ İÇİN
Maydanoz
HAZIRLANIŞI
Yemeklik doğradığınız soğan, ince doğradığınız pırasa, yarım ay doğradığınız havuç, küçük küp doğradığınız kereviz ve ezdiğiniz sarımsağı zeytinyağında soteleyin. Zencefil ve zerdeçalı ekleyip aromaların kokusu çıkana kadar kısık ateşte sotelemeye devam edin. Tavuk suyu, limon suyu, küp doğradığınız tavuk göğüs eti ve kuskusu ilave edin. Tuz ve karabiberle tatlandırın. Kaynadıktan sonra altını kısıp 15 dakika da pişirip ocaktan alın. İnce kıyılmış maydanoz ile süsleyerek sıcak servis yapın.
4 KİŞİLİK
MALZEMELER
ÜZERİ İÇİN
Kurutulmuş domates
1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
1 yemek kaşığı tereyağı
HAZIRLANIŞI
Yemeklik doğradığınız soğanı tereyağında pembeleşinceye kadar soteleyin. İri doğradığınız kabakları ve sebze suyunu ilave edin. Kabaklar yumuşamaya başlayınca iri doğradığınız ıspanak ve bulguru ekleyip tuz ve karabiberle tatlandırın. Bütün sebzeler ve bulgur iyice pişince ocaktan alıp labne peynirini ekleyin. Pürüzsüz bir kıvam elde edinceye kadar blenderdan geçirin. Tekrar kaynatın. Üzerini kurutulmuş domatesle süsleyin ve kırmızı toz biberle birlikte erittiğiniz tereyağını gezdirin. Sıcak servis yapın.