Dar zamanların kurtarıcısı, mutfaklarımızın olmazsa olmazıdır tarhana. Türkiye’nin dört bir yanında, hatta komşumuz Yunanistan’da ve diğer Balkan ülkelerinde, farklı şekillerde yapılır ama nasıl yapılırsa yapılsın aynı zevkle tüketilir. Tarhana iyice kurutularak saklandığı için yaz ayları tarhana yapmak için uygun zamanlardır. Sizin için farklı tarhana türlerinin yapılışından tarhana yapımının püf noktalarına birçok önemli bilgiyi derledik. Bu yaz tarhana yapmaya başlamadan önce bunları mutlaka bilmelisiniz…
#Tarhana Nasıl YapılırEmpanadas, Latin ülkelerinde sık tüketilen nefis bir börek türü. İç farklı kıymalı, tavuklu, deniz ürünlü veya peynirli olarak hazırlanabiliyor. Ayrıca tavada kızartılarak veya fırında pişirilerek sofralardaki yerini alıyor. Peki empanadas nasıl yapılır? İşte empanada tarifi ve malzeme listesi... Şimdiden afiyet olsun...
#Empanada Nasıl YapılırÜlkemizde bir halk sağlığı sorunu olan kronik böbrek hastalığı riski halen yaklaşık 13 milyon kişiyi doğrudan etkilemekte. Kronik böbrek hastalığına neden olan hastalıkların başında ise obezite ile şeker ve yüksek tansiyon hastalığı geliyor. Türk Böbrek Vakfı (TBV) Kurucusu ve Genel Başkanı Timur Erk, Dünya Sağlık Örgütü’nün bir yetişkin için en fazla günlük ortalama 6 gram tuz (bir çay kaşığı), 50 gram şeker (13 küp) tüketimi önerdiğini anlatarak, “Ülkemizdeki rakamları yürüttüğümüz kampanyalar ile tuzda 18 gramdan 12 grama ancak indirebildik. Şeker de ise sınıfta kaldık. On yıl çalıştık 10 gram azaldı hala olması gerekenin üç katı şeker kullanımı var,” dedi.
#Timur ErkSedef hastalığı, tedavisi olmayan yaygın, uzun süreli (kronik) bir hastalıktır. Döngülerden geçme, birkaç hafta veya ay boyunca alevlenme, ardından bir süre azalma veya remisyona girme eğilimindedir. Semptomları yönetmenize yardımcı olacak tedaviler mevcuttur. Ve sedef hastalığıyla daha iyi yaşamanıza yardımcı olmak için yaşam tarzı alışkanlıklarını ve başa çıkma stratejilerini birleştirebilirsiniz.Peki sedef hastalığı bulaşıcımı, neden olur? İşte sedef hastalığı belirtileri ve çeşitleri...
#Sedef HastalığıEl ayak ağız hastalığı her yaşta görülebilmesine rağmen çoğunlukla beş yaş altı çocuklarda görülen bulaşıcı bir hastalıktır. El ayak ağız hastalığının belirtiler nelerdir? Bulaşmasını önlemek için neler yapılabilir? Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Wassim Bekraki, el ayak ağız hastalığı hakkından bilinmesi gerekenleri anlattı.
#Çocuk HastalıklarıEl ayak ve ağız hastalığı enterovirus adı verilen bazı virüslerin neden olduğu deride ve ağız boşluğunda döküntüler oluşturan bulaşıcı bir enfeksiyon hastalığıdır. Daha çok çocuklarda görülmesi ve lezyonların yaygın olması sebebiyle ebeveynleri telaşlandırır.
#El Ayak Ağız Hastalığı Tedavisi NedirHavaların ısınmaya, güneşin yüzünü göstermeye başladığı şu günlerde herkesi bir kilo verme stresi sardı.. Evet yaz geliyor ve kıyafetler ile saklanan kiloların ortaya çıkma vakti yaklaşıyor. Daha ince ve açık renk kıyafetler giyilecek, tatillere gidilecek, denize girilecek...
#Bel YağlarıAvrupa nüfus artsın diye doğumları teşvik ediyormuş, Allaaaaah! – Sosyetik güzelin elbisesini 10 yaşındaki yeğeni tasarlamış – Yılbaşı gecesi en çok Tarkan kazanacakmış – Hakikaten TRT’de devrim olur o gece - CNN’ye sunucu olmak için gerekli nitelikler No. 1 – CHP milletvekili X’in telefonu gecenin 3’ünde acı acı çalmış (o saatte tatlı çalmaz telefonlar) – Pisiklete pinemediği için iteleyen manken – Sanatçılar 20 senede 25 senelik yıpranıyormuş – Öküz kim şimdi bu haberde ... ve sair magazin alıntıları.
Nüfusun yaklaşık yüzde 15'inde görülen kansızlık ya da tıbbi adıyla aneminin, en çok yaşlılıkta vücuda zarar verdiği ortaya çıktı. Yaşlılarda hareket kabiliyetini giderek kısıtlayan anemi, bir süre sonra kişinin yatalak olmasına ve hatta ölümüne bile yol açabiliyor.