Hamileliğin erken dönemlerinde meydana gelen kimyasal gebelik, çok net anlaşılamaması nedeniyle belirtileri merak ediliyor. Uzmanlar kimyasal gebeliğin erken bir düşük olduğunu söylüyor ve bazen hamilelerin kimyasal gebeliği neredeyse anlamadıklarını belirtiyorlar. Peki, kimyasal gebelik nedir, kimlerde görülür? İşte kimyasal gebelik belirtileri, nedenleri ve merak edilenler...
#Kimyasal GebelikBirçok anne adayı, kimyasal gebelik ile karşı karşıya kalabiliyor. Bu durum, hamilelik testi pozitif çıksa bile hiç farkında olmadan yaşanabiliyor. Peki kimyasal gebelik nedir, neden olur? Kimyasal gebelik belirtileri ve tedavisi...
#Kimyasal GebelikKimyasal gebelik, yumurtanın olması gerektiği gibi döllenememesi neticesinde oluşan bir gebelik türüdür. Kimyasal gebelikten korkulmaması gerektiğinin altını çizen Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op. Dr. Meriç Çağrı Ağır, kimyasal gebeliğin çocuk sahibi olmaya engel olmadığını da belirtti.
#Kimyasal Gebelikİnfertilite ya da halk arasında bilinen adıyla kısırlık günümüzde pek çok çiftin yaşadığı bir sorun haline geldi. Hem kadın hem de erkekte görülebilen infertilite için yaş ve gen faktörü oldukça önemlidir. Peki, İnfertilite (Kısırlık) nedir, nasıl teşhis edilir? İşte infertilite belirtileri, nedenleri ve tedavisi hakkında bilgiler...
#İnfertiliteBilim adamları, pediatristler ve halk sağlığı savunucuları, özellikle suda ve pirinç bazlı ürünler gibi bazı yiyeceklerde arseniğe maruz kalan bebekler ve çocuklar için insanlara düşük düzeyde maruz kalmanın daha ince ve uzun vadeli sağlık etkileri konusunda giderek daha fazla endişe duyuyorlar. Peki, Arsenik nedir? Tüm detayları ile derledik.
#Arsenik Nedir Nereden Alınır?Ürik asit konusu insanların çok fazla karşı karşıya kaldığı en önemli konu başlıkları arasında yer almaktadır. Sizin için çok sorulan Ürik Asit nedir? Ürik Asit yüksekliği ve düşüklüğü nedir? Değeri kaç olmalı şeklindeki soruların yanıtlarını tüm detayları ile birlikte derledik.
#Ürik Asit Nedir?Ülkemizde sıkça görülen diyabet yani şeker hastalığıyla ilgili önemli bilgiler paylaşan Endokrinoloji ve Metabolizma Hastalıkları Bölümü'nden Uzm. Dr. Tayfun Garip “Diyabet çok su içme, sık idrara çıkma, çok yemek yeme veya iştahsızlık, halsizlik, çabuk yorulma, ağız kuruluğu ve gece idrara çıkma olup daha nadir olanları bulanık görme, açıklanamayan kilo kaybı, inatçı enfeksiyonlar, tekrarlayan mantar enfeksiyonları ve kaşıntı şeklinde ortaya çıkabilir. Ancak akılda tutulması gereken bir önemli nokta da diyabet hastalığı gelişmiş olmasına karşın hiçbir belirti veya bulgunun olmayabileceğidir” dedi.
#DiyabetKadınlarda en sık görülen sağlık sorunlarından biri olan vajinal enfeksiyon, kötü koku, ağrı, kaşıntı, tahriş gibi sorunları beraberinde getiriyor. Vajinal bölgenin doğal ortamının bozulmasının enfeksiyonlara davetiye çıkardığını hatırlatan Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Prof. Dr. Alparslan Baksu,vajinal enfeksiyona dair merak edilenleri anlattı.
#AileVajinit dediğimiz vajinal mukozanın iltihabı, kadın-doğum polikliniklerine en sık başvuru sebebi olan hastalıklardan birisidir. Doğurganlık çağındaki kadınların %90’u hayatlarında en az bir kez bu enfeksiyonları geçirmektedir. Özellikle yaz aylarında, risk faktörlerinin de artmasıyla, kadınlarda yaşam kalitesini önemle oranda olumsuz etkilemektedir.
#VajinaBir insanın vücudu günde yaklaşık olarak 1-2 litre mukus üretmektedir. Mukus denilen madde ise; ağız, boğaz, geniz, burun, mide gibi bölgelerin nemli kalmasını sağlamaktadır. Mukusun normal görevinin gerektiği gibi yaptığı durumlarda boğazdan zararsız şekilde geriye doğru akar. Bu durumlarda da mukusu kişi tarafından fark edilmez.
#Geniz AkıntısıKalp sağlığından, ruh haline kadar vücut için en özel elementlerden biri olan iyot, eksikliğini fazlasıyla hissettiriyor. Yokluğuyla birçok hastalığa zemin hazırlayan iyot, özellikle de uzun süre diyet yapan ve vegan beslenen kişilerde görülüyor. İç Hastalıkları Uzmanı Dr. İsmail Çelik, iyot eksikliğinin zararlarına dikkat çekerken, konuyla ilgili önemli bilgiler veriyor.
#HamileAnne adayları, hamilelik sürecinin başlangıcından itibaren farklı bir deneyim yaşayacakları hassas bir döneme giriyorlar. Kadın Hastalıkları ve Doğun Uzmanı Doç. Dr. Türkan Gülpınar, gebelik sürecinin ilk üç ayında karşılaşılan semptomlar hakkında merak edilenleri sizin için yanıtladı.
#Gebelik SüreciHepimiz günlük hayatımızda kendimize az da olsa vakit ayırıyoruz. Hamilelikte ise kendimize normalden biraz daha fazla zaman ayırmalıyız çünkü bu dönemde oluşan değişiklikler cildimizi etkiliyor. Estetisyen Tuğçe Ürüm, hamilelik döneminde cildiniz için nelere özen göstermeniz gerektiği hakkında bilgiler verdi.
#Badem YağıAnne adaylarının en çok merak ettiği ve araştırdığı konulardan biri de, gebeliğin 5. haftasında neler olduğu ve nasıl belirtilerin ortaya çıktığıdır. Artık gebelik belirtilerinin yavaş yavaş kendini gösterdiği bu dönem hakkında bilgi almak isteyen anne adayları, gebeliğin 5. haftasına dair merak ettikleri konuları sorguluyor. Peki, gebeliğin 5. haftasında neler olur?
#HamilelikKimyasal gebelik nedir? Kimyasal gebeliğin belirtileri nelerdir? Kimyasal gebelik dış gebelikten farklı mıdır? Kimyasal gebelik nasıl tedavi edilir? Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op. Dr. Hilal Karahan tüm sorularımızın yanıtını veriyor.
#Kimyasal Gebelik