Dünyanın en iyi korunmuş savaş mekânlarından ‘Çanakkale Savaşları Tarihi Alanı’ çağdaş müzecilik faaliyetleriyle 1915’te yazılan destanı gelecek nesillere aktarıyor. Alandaki müzeler Çanakkale ruhunu günümüze taşırken açık hava müzesi haline getirilen 33 bin 500 hektarlık arazide çarpışmaların izlerini takip etmek mümkün.
#GeziÇanakkale son 10 yılda yakaladığı popülariteyi keşfedilecek yepyeni köyleriyle zirvede tutmayı sürdürüyor. 671 kilometre kıyısının 70 kilometreden fazlası plaj olan kentin sahilleri ormanlarla da adeta dantel gibi işlenmış. Eksilmeyen rüzgârıyla sıcak yaz günlerinin en güzel duraklarından biri olan Çanakkale’yi bu kez az bilinenleriyle anlatalım.
#ÇanakkaleBütün yaz devam eden seyahat rehberimizin son bölümüne geldik. Bu kez istikamet Kuzey Ege. Serin suyundan mı, tarihinden mi, Kaz Dağları’ndan mı yoksa zeytininden mi bahsetsem size, bilemiyorum. Bu coğrafya beni hep çok heyecanlandırıyor. O sebeple adım adım, tadını çıkararak gezelim.
#Saffet Emre TonguçTüm görkemiyle günümüze kadar kadar gelen kaleler bir zamanlar şehirlerin güvenliği için yapılmıştı. Şimdi ise tarihe ışık tutan muhteşem yapılar olarak şehirlerin baş köşesinde yerlerini alıyorlar. Biz de Türkiye’de en çok ziyaretçi çeken kaleleri sizler için derledik.
#KaleÇanakkale, özellikle boğaz savaşları ile köklü bir tarihe sahiptir. Bunun yanı sıra birçok uygarlığa da ev sahipliği yaparak kültürel açıdan zenginleşmiştir. Peki, Çanakkale’nin ilçeleri neler ve hangi bölgede? Çanakkale’de gezilecek ve tarihi yerler nelerdir? İşte Çanakkale ile ilgili tüm merak edilen soruların cevapları.
#Çanakkale İlçeleriŞu sıralar baharın en güzel manzaralarını sunan Çanakkale, 18 Mart Çanakkale Zaferi’nin 104. yıldönümü kutlamalarına hazırlanıyor. Çalışmalar Çanakkale Savaşları ve Gelibolu Tarihi Alan Başkanlığı (ÇATAB) tarafından yapılıyor. Ziyaretçiler, diğer yıllardan farklı olarak beş ay önce açılan Troya Müzesi’ni, restorasyonu biten Hamidiye Tabyası’nı ve Seddülbahir Kalesi’ni ziyaret edebilir.
#Çanakkale GezisiAsya ve Avrupa’nın Ege denizi ile birbirinden ayrıldığı yerde, doğal güzelliklerinin yanısıra tarihi olaylara ve mitolojik hikayelere de ev sahipliği yapıyor Gelibolu Yarımadası. Çanakkale Zaferi ile anılan yarımadanın her metrekaresinde savaşın izlerine rastlamak mümkün. Türk, İngiliz, Fransız ve Anzak şehitliklerinin bulunduğu bölgenin tarihi, sadece savaşlardan ve kahramanlık hikayelerinden ibaret değil.