Yılbaşı sofrası kurmak, alışveriş telaşı veya yoğun çalışma temposu gibi nedenlerle gözümüzde büyüyebiliyor. Marinasyonu, iç malzemesi, sosu derken epey zahmetli ama çok lezzetli ve görüntüsü de bir o kadar haşmetli bir hindi için mutfakta mesai harcamak istemeyenler için çözüm eve sipariş verebileceğimiz ya da gidip teslim alabileceğimiz hazır seçeneklerde...
#Yılbaşı SofrasıBu hafta İşin Peşinde köşesi için 1980 yılından bu yana İstanbul’da seyyar çiğ köfte satan Hüseyin Kurne ile beraber mesai yaptık. Karaköy’de açtığımız tezgâhın müşterisi hiç eksik olmasa da Kurne’ye göre İstanbul’da seyyar satıcıların müşterileri giderek azalıyor. İşler zorlaşıyor. Tezgâhta günlük 5 kilogram çiğ köfte satılıyor. Maliyeti ise 360 lira. Mesainin büyük bölümünde maliyeti çıkarmak için uğraş verilirken son 2 saat satılanlar kâra yazıyor. Günlük kazanç 150 lirayı buluyor. Çalışırken 10-15 saniyede dürümü hazırlamak zorundasınız.
#Seyyar SatıcıUZMANLAR, doğadan tecrübesiz kişilerce toplanan mantarların kesinlikle tüketilmemesi gerektiğini söyledi. Ziraat Mühendisleri Odası İzmir Şubesi Yönetim Kurulu Üyesi Mine Pakkaner, doğadan toplanan mantarların zehirli olma ihtimalinin çok yüksek olduğunu belirterek, "Rus ruletinde bile 6 taneden bir tanesi size gelebilir. Fakat topladığınız iki mantardan biri zehirli. Zehir olan ile olmayan mantarı ayırt edebilmek için uzman olmak gerekiyor. Mantar zehirlenmelerinin geri dönüşü de yok. Ağır karaciğer ve böbrek tahribatına neden olabilir" dedi.
#Mantar FiyatlarıTARIM ve hayvancılık sektörüne yatırım yapma kararı alan işadamlarının sayısı giderek artıyor. Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Başkanı Şemsi Bayraktar, “İşadamlarının kendi uzmanlığı olmamasına rağmen tarım alanında yatırımı seçmesi, sektörü stratejik görmesinden kaynaklanıyor” dedi.