Tatlı bayram

Güncelleme Tarihi:

Tatlı bayram
Oluşturulma Tarihi: Aralık 19, 2000 00:00

Haberin Devamı

BAYRAM, Şeker Bayramı olunca tadı bir başka oluyor. Bayram ziyaretlerinde ikram edilen birbirinden güzel şekerler ve tatlılar, Şeker Bayramı'na ayrı bir renk katıyor. Şekerlerin kimi meyveli, kimi çikolatalı, kimisi bademli. Baklavalar da şekerler gibi çeşit çeşit. Cevizliler, sarmalar, sarı burmalar, şöbiyetler...

BAKLAVA SİPARİŞLERİ

Eskiden baklavalar, arife günleri evlerde yapılırdı. Şimdilerde ise pastane ve baklavacılar önceden verilen siparişlerle bu sorununuzu çözüyor. Baklavalarda çeşit çeşit ve hepsi de birbirinden güzel. Baklavacılar şimdiden sipariş almaya başladı. Bayramın 3 gün öncesine kadar da sipariş verebilirsiniz.

YUFKA İNCE OLACAK

Baklavanın iyi olması için önce yufkanın ince açılması gerekiyor. Yufka ince olacak ki, baklava ağızda dağılsın. Divan Pastanesi'nin 55 yaşındaki baklava ustası Arif Kaplan, işinin ehli. 30 yıldır bu işi yaptığını söylüyor. Avrupa'nın birçok ülkesinde çalışmış Arif Usta. Yufkayı o kadar ince açıyor ki, arkası rahatlıkla görülebiliyor.

TALEP YÜKSEK

Divan Pastanesi'nde bilinen baklavaların dışında havuçlu ve patatesli de yapılıyor. Bu baklavalara talep yüksek. Çünkü diğerlerine göre daha hafif tadı var. Develi Baklava'nın iddialı olduğu ürün ise spesial tatlısı fıstıklı hünkar dolması. Bu tatlı güzel olmasına güzel ama fiyatı diğerlerine göre biraz yüksek.

ARİFE GÜNÜNE YETİŞECEK

Baklava için sipariş verenler ister yaklaşık 1,5 kilogram gelen küçük tepsi, ister de yaklaşık 3 kilograklık büyük tepsiyi tercih edebiliyorlar. Bu işi yapanlar, siparişleri almaya başladıklarını söylüyor. Şimdi bütün mekanlarda aynı hedef var; arife gününe kadar verilen bütün siparişleri yetiştirebilmek...

Şeker ve çikolatalar

Divan Pastanesi

Madlen: 12 milyon 750 bin

Lüks bradin ve kapsül,:

17 milyon 950 bin

Likörlüler: 24 milyon 500 bin

Karamelize: 27 milyon

Drajeler: 16 milyon 500 bin

Kayısılı ve portakallı:

13 milyon 500 bin

Kestaneli çikolata: 17 milyon

ÖZLEM PASTANESİ

Madlen: 4 milyon-9 milyon

Drajeler: 8 milyon-13 milyon

Kestane şekeri: 6 milyon

Bonbon şeker: 4 milyon

Develi

Meyveli lokum: 4 milyon

Antep fıstıklı duble: 4 milyon

Güllü lokum: 3,5 milyon

Fıstıklı lokum: 3,5 milyon

Cezerye: 4 milyon

Bonbon şeker: 3 milyon-6 milyon

Baklava ve tatlılar

Divan Pastanesi

Cevizli: 6 milyon

Fıstıklı: 6 milyon

Havuçlu: 5 milyon

Patatesli: 5 milyon

Çikolatalı: 6 milyon

Özlem Pastanesi

Cevizli: 3.5 milyon

Sarı burma: 4 milyon

Fıstık sarma: 6 milyon

Ceviz dolma: 6 milyon

Yaprak sarma: 4 milyon

Şöbiyet: 4 milyon

Burma kadayıf: 3 milyon

Develi Baklava

Cevizli: 4 milyon

Kaymaklı: 3 milyon

Kuru baklava: 7 milyon

Sarmalar: 5 milyon

Fıstıklı hünkar dolması: 10 milyon

Üstüneller

Cevizli: 4 milyon

Fıstıklı: 4.5 milyon

Kadayıf: 3 milyon

Tulumba: 2 milyon

Kuru baklava: 6 milyon

Fıstıklı: 8 milyon

Şöbiyet: 4.5 milyon

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!