GeriSeyahat Tatilde golf kursu
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi
Tatilde golf kursu

Tatilde golf kursu

Şeker Bayramı tatili kimileri için cuma akşamı başladı, kimileri için yarın öğleden sonra başlıyor. Bir hafta, farklı bir deneyim arzusunda olanlar için hayli uzun bir süre. Eğer bayramda ne yapacağınızı hâlâ planlamadıysanız size bir önerimiz var: Golf oynamayı öğrenin

Bayram tatili golf sporuna başlamanız için iyi bir neden olabilir. Çünkü en az bir hafta yemyeşil çimenlerde, dingin bir doğada bu sporu yaparak hem ruhunuz dinlendirir hem de spor yapmış olursunuz.
“Nerede öğrenebilir?” derseniz büyük kentlerin çoğunda golf sahaları mevcut. Bu sahalar arasında Antalya’nın Belek bölgesinin yeri bambaşka. Yerli-yabancı golf tutkunların gözdesi olan Belek’te çok sayıda golf oteli de var. Golf sporunun yaygınlaşması ve daha fazla kişi tarafından öğrenilmesi amacıyla bayram süresince Belek’teki golf sahalarında çeşitli indirimler de yapılıyor. 

5 GÜNLÜK DERS 795 EURO

Golf sporunu teşvik eden Belek Golf Akademisi, bölgenin upper class olarak tanımlanan Maxx Royal Oteli ile ortak bir paket hazırladı. Buna göre bu tatilde otelin deniz manzaralı suitlerinde gecelik kişi başı fiyatı 600 lira. Yedi gece konaklama fiyatıysa kişi başı 4 bin 200 lira. Yeni başlayanlar için hızlandırılmış dersler veriliyor. Beş günlük kurs toplam 15 saat sürüyor ve maksimum dört kişiden oluşan gruplarla yapılıyor. Bu beş günde size golf eğitiminin tamamı veriliyor. Kurs sonunda öğrenciler golf sporunda kullanılan (full swing, chipping, pitching, bunker ve putting gibi) bütün temel vuruşların nasıl yapılacağını öğrenebiliyor. Kursun ücreti kişi başı 795 Euro. Eğer iki kişi ders alınırsa 525, üç kişilik grupta 430, dört kişilik grupta ise kişi başı 360 Euro.

Bir ayakkabıya 250 işlem

Dördüncü nesil Fransız ayakkabı yapımcısı Olga Berluti son derece yetenekli bir tasarımcı. Çeşit çeşit derilerle ve farklı renklerde koleksiyonlar hazırlıyor. Bu yıl da birbirinden ilginç yeni modeller çıkarttı. Derideki sayısız detayı açığa çıkarmak için boyayı kolayca emen bir tür işlenmemiş deriyle çalışıyor. Şirketinin alâmetifarikası olan deriye ‘Venedik derisi’ adı veriliyor. Bu deriye ciddi bir görünüm kazandırmak için bazılarını iki parlak tona, siyah ve kestane tonlarına boyuyor. Tasarımlar 250 ayrı işlemden geçiyor. Bağcıklı mokasen, Oxford ve Andy Loefer modellerinin ortalama fiyatları
2 bin dolar civarında.

Denizde üzerinde hem lüks hem sürat

Hobiniz deniz, hayaliniz de konforlu bir tekne ancak bütçeniz buna elvermiyorsa, size tekne kadar olmasa da denizde sürat ve lüks yaşatacak bir önerimiz var. Bu, son derece modern çizgilerle tasarımı yapılmış bir jet-ski. Venom Design’ın her biri deniz tutkunu tasarım ekibi tarafından geliştirilen Sea-Doo RXT-X 260 AS modeli karbon fiber kaplama. Gövdesi ve timsah derisi koltukları var. 436 kilogram ağırlığında. 1494 cc’lik motoru 260 beygir gücünde. Navigasyon sistemi, iPod ve LED aydınlatmaları bulunuyor. Üç kişi kapasiteli. Ayarlanabilir süspansiyonu nitrojen destekli. Supercharger’lı Rotax 4-TEC motorla güçlendirilen oyuncağın fiyatı yaklaşık 21 bin 570 Euro.

Mont Blanc dağı cebe girdi

Mont Blanc, kalem, aksesuar ve saat denildiğinde akla ilk gelen markalardan. Markanın yeni ürünü ‘Mont Blanc 106846 Meisterstück Tribute’ ülkemizde de satılmaya başlandı. Koleksiyonerleri kendine hayran bırakacağa benzeyen bu model üzerindeki beyaz lake kaplamayla markaya adını veren ve Avrupa’nın en yüksek dağı olan Mont Blanc’ın görüntüsü kaleme yansıtılıyor. Genellikle siyah ve ciddi tasarımlarıyla ön plana çıkan Mont Blanc’ın son tasamında platin kaplama klips, lazerle işlenmiş Mont Blanc logosu ve üç platin kaplama yüzük öne çıkıyor. Bir mücevheri andıran kalemin fiyatı 840 Euro.

Mücevherde 8. yüzyıl tekniği

Pomellato mücevherin bu yılki simgesi sofistike bir tasarımla ürettiği Tango koleksiyonu. Tango koleksiyonu için 8’inci yüzyılda kullanılan sarraflık tekniği uygulandı. Beyaz ve kahverengi pırlantalar, parlatılmış gümüş veya rodyum kaplamalı gümüş üzerine yerleştirildi veya pembe altın zemine oturtuldu. Yeni model tasma şeklindeki kolyeler, klasik geniş halkalı bilezikler, halka ya da şerit yüzükler, büyük ya da küçük halkalı küpeler gibi değişik ürünlerden oluştu. En gözde parça olan kolyelerin altın olanları 104 bin 500 Euro, altın ve gümüş karışımlı olanları 76 bin 360 Euro.

Pembe altın alternatifi

IWC Schaffhausen’in benzersiz özelliklere sahip yeni modeli ‘Big Pilot’s Perpetual Calendar Limited Edition Middle East 2010’ gösterişli saat tutkunu müşteriler için üretildi. Paslanmaz çelik ve pembe altın alternatifleri bulunuyor. Bu saatlerin özelliklerinden bazıları, yedi günlük güç rezervi, mekanik daimi takviminde yer alan yıl gösterimi, bulunduğunuz yarım küre ve ayın konumununda saatin göstergeleri arasında yer alması. Sadece 70 adet üretilen saatlerin her birine ‘70 adetten biri’ yazısı işlenmiş. Saatlerin detaylı göstergeleri kokpit stilinde dizayn edilmiş. Saaten çelik modeli 21 bin 900, kırmızı modeliyse 33.300 Euro.

False