Van Gölü Aktivistleri Derneği kentin sahip olduğu turizm potansiyeline dikkat çekmek ve farkındalık oluşturmak amacıyla Keşiş Gölü'ne gezi düzenledi. 50 kişilik bir ekiple Keşiş Gölü'ne gelen aktivistler, yamaçlarında halen karın bulunduğu Erek Dağı eteklerindeki gölde kanolarla gezinti yapıp, yüzmenin keyfini çıkardı.
#Van GölüVan Yüzüncü Yıl Üniversitesi Doğa Sporları Topluluğu, tarihi yaklaşık 3 bin yıl öncesine dayanan Keşiş Gölü'ne dikkat çekmek için Erek Dağı arkasında bulunan gölde kano ve sörf yaptı. Doğa Sporları Topluluğu üyeleri, Van'a 40 kilometre uzaklıkta bulunan ve Urartulular tarafından sulama için yaptırılan 2 bin 600 rakımdaki Keşiş Gölü'nün hak ettiği değeri bulması için tanıtım atağına geçti. Urartu Kralı II. Rusa tarafından M.Ö. 680-654 tarihinde yaptırılan Keşiş Gölü, 6 kilometre karelik alanıyla su sporlarına da oldukça elverişli. YYÜ Doğa Sporları Topluluğu 10 kişilik bir ekip oluşturarak Keşiş Gölü'ne gidip kano ve sörf yaptı. Amaçlarının tarihi göle dikkat çekmek olduğunu belirten ekip, gölün doğasının kendilerini büyülediğini söyledi. Murat ÇAĞLAR/VAN-DHA
#HtvsporTabiat Varlıklarını Koruma Genel Müdürlüğü tarafından ilan edilen ‘Özel Çevre Koruma Bölgeleri’nden (ÖÇKB) haberdar mısınız? Bu alanlar; denizlerden ormanlara, yaylalardan göllere kadar çeşitli doğal ekosistem ve oluşumları barındırıyor. Bu hafta uzmanlarımıza ‘Özel Çevre Koruma Bölgeleri’nde nereleri gezmeli, neler yapmalı?’ diye sorduk. İşte 19 bölgeden keşfedilecek değerler…
#RotaÜlkemiz tarihi turistik ve doğal turistik alanları oldukça fazla olan bir ülkedir. Binlerce yıldır birçok medeniyet ülkemizde yapıtlar bırakmıştır. Medeniyetlerin bıraktığı, tarihi yapılar ülkemizin her yerinde bulunmaktadır. Doğusundan batısına kuzeyinden güneyine ülkenin her yerinde birçok eser ziyaretçilerini bekler. Ülkemizin özellikle Van'ın Gevaş ilçesinde bulunan bir adada yer alan Akdamar Kilisesi de ülkemizde görülmesi gereken tarihi turistik eserlerden bir tanesidir. Akdamar Kilisesi ile ilgili detayları derledik.
#Akdamar Kilisesiİnsana dair tüm duyguları türkülerinde anlatan, Abdal kültürünün en güçlü temsilcilerinden Neşet Ertaş’ın hayatını beyazperdeye taşıyan ‘Garip Bülbül Neşet Ertaş’ filmi, ailesi itiraz edince bu hafta vizyona giremedi. Filmi izleyemesek de ölümünün 10’uncu yıldönümü vesilesiyle ‘Bozkırın Tezenesi’ lakaplı Ertaş’ın memleketi Kırşehir’i gezdik. Gördük ki tarihte yeniden canlanışını Selçuklu döneminde yaşayan Kırşehir, dayanışmanın ve bilgeliğin şehri, Anadolu fikriyatına yön vermiş pek çok şair, düşünür ve mutasavvıfın yetiştiği yermiş.
#SeyahatBitlis’in beş minaresinin izinde şehir merkezini yazmıştım 13 Şubat’ta size... Anlatacaklarım bitti sandıysanız yanıldınız. Bitlis’te tarihin sayfalarında ve doğada keşfedeceğiniz daha çok cevher var. Anlatmaya başlarken ilk sırayı kesinlikle Ahlat hak ediyor. 2000 yılından beri UNESCO Dünya Kültür Mirası Geçici Listesi’ndeki Selçuklu Mezarlığı, ülkemizin hazinelerinden. Oraya kadar gitmişken Tatvan’a da uzanalım...
#TürkiyeABD’li astronot Kate Rubins’in çektiği ödüllü fotoğrafın, dünya gezginlerinin yüreğine Van Gölü sevdasını düşürmesinin üzerinden çok geçmedi. Kedisi ve kahvaltısı dışında da çok fazla şey vaat eden Van, Mavi Bayraklı plajıyla ‘göl, kum, güneş’ tatili ihtiyacına da yanıt veriyor.
#GazetehaberleriVan Gölü içinde belli başlı adalar vardır. Bu adalardan bir tanesi de Akdamar adasıdır. Van Gölünde bulunan adaların turistik özellikleri vardır. Bunun yanında bu adalar 1990 yılında sit alanı kabul edilmiştir. Peki, Akdamar Adası nerede ve nasıl gidilir? İşte Akdamar adası gezilecek yerler, konaklama, tarihi ve özellikleri hakkında bilgileri derledik.
Şimdi bizim için kış mevsiminde yağan karla beyaza bürünen Uludağ’a gitme zamanı. Sezon geç de olsa açıldı; tesisler hazır. Bu kış, virüs süreci beraberinde bazı kısıtlamaları getirse de karlı Uludağ’a hafta içi bir gün ister kayak yapmak ister sadece doğayı yaşamak için vakit ayırmalısınız. Ben size Teleferik’le çıkmayı ve muhteşem kar manzarasının tadını çıkarmanızı tavsiye ediyorum. Kısa kar sezonunu kaçırmayın.
#UludağTürkiye’nin en büyük dağını sınırlarında barındırması ile ünlü şehrimiz Ağrı, gezilecek yerleriyle de misafirlerine unutulmaz hatıralar bırakıyor. Arazisinin büyük bir kısmı dağlık olan bu şehir hakkında Ağrı’nın ilçeleri neler ve hangi bölgede, Ağrı’da gezilecek ve tarihi yerler nereler gibi sorular da sık sık karşımıza çıkıyor. İşte Ağrı ile ilgili sık sorulan sorular ve sizler için derlediğimiz cevaplar.
#Ağrı İlçeleriTrabzon'un Maçka ilçesindeki dünyaca ünlü inanç turizmi merkezinde, Şubat 2016'da başlayan restorasyon, çevre düzenlemesi, kayalıkların jeolojik ve jeoteknik bakımdan araştırılması ve güçlendirilmesi projeleri tamamlandı.
#Sümela ManastırıBursa’ya yaptığı gezilerin doğaya ait birçok düşü içinde barındırdığını ifade eden gezi rehberi Emrah Özkök, “Yola düşecek arkadaşlara önerim bolca yürüyüp insanlarla sohbet etmeleri. Yol, Anadolu insanının hafızasını saklar. Onların eski yolculuklarını hatırlamasını sağlarsanız kitaplarda olmayan bilgilere ulaşırsınız” dedi.
#BURSAVan, her şeyiyle çok güzel bir şehir. Öyle ki, Van'a her mevsim gitmek için bir sebep var neredeyse. Üstüne köklü tarihi ve bu tarihin şehre kattığı güzellik de eklenince Van'da gezerken keyif almamak neredeyse imkansız. Kedisi, kahvaltısı ve gölüyle insanı büyülüyor Van. İşte size Van gezi rehberi…
#Van Gezi YazısıSibirya’yı bir trenle boydan boya geçebileceğimi öğrendiğimde çok küçüktüm. Sibirya’nın beni kendine çağırdığını düşündüm, ne yapıp edip gitmeliyim diye hayal kurdum. Hayalimi gerçekleştirdiğimde artık kocaman adam olmuştum. Keşke bu kadar beklemeseydim diye düşünüyorum şimdi.
#Tren