Ramazan ayına sayılı gün kala oruç tutarken ne yemeliyiz ne içmeliyiz araştırmalar arasında yer alıyor. Ramazanda kilo almamak kadar, gün boyunca enerjimizin düşmemesi için tok hissetmek ve yeterli vitaminleri alabilmek de ayrıca önem taşıyor. Peki, sahur ve iftarda nasıl beslenilmeli? İşte, Uzm. Diyetisyen & Psikolog Fatma Yurdagül ile Ramazan ayında beslenme tüyoları!
#Ramazan BeslenmeTurunçgillerin nelerden oluştuğu merak edilmektedir. Özellikle Turunçgiller insan sağlığına da oldukça fazla faydası bulunmaktadır. Turunçgiller narenciye olarak da adlandırılmaktadır. Bilimsel adları ise Citus olarak bilinir. Son günlerde Turunçgiller ile ilgili araştırma arama motorlarında artmıştır. Peki, turunçgiller nelerdir? Turunçgiller nelerden oluşur? Turunçgiller nerede ve hangi iklimde daha fazla yetişir tüm detayları ile derledik.
Beslenme ve Diyet Uzmanı Diyetisyen Meryem Güç, kış aylarında sağlıklı beslenmek konusunda bilgiler verdi. Hangi gıdaların ne özelliği olduğunu tek tek açıklayan Diyetisyen Güç, yoğurt, soğan, sarımsak, kereviz ve maydanozun altını çizdi.
#KerevizTürkiye’nin her yerinden ilkokul üçüncü ve dördüncü sınıf öğrencileri öykülerini yazacak, birinci seçilen ‘Bir Hayal, Bir Oyun’ projesi kapsamında tiyatro oyunu olup sahnelenecek. Projenin mimarları Zorlu Holding Kurumsal İletişim Genel Müdürü Aslı Alemdaroğlu ve Zorlu Çocuk Tiyatrosu Yönetmeni Gaye Cankaya’yla bir araya gelip sohbet ettik.
#Zorlu Çocuk TiyatrosuGelinim Mutfakta 2 Ocak Çarşamba günü yayınlanan 208. bölümüyle haftayı ortaladı. Yeni yıla sürprizlerle dolu bir giriş yapan Gelinim Mutfakta’da yine dengeler değişti. Gün sonunda ise gelinlerden biri çeyrek altın sevinci yaşadı. Peki, Gelinim Mutfakta’da gün birincisi kim oldu?
#Gelinim Mutfakta Gün BirincisiInstagram hesabımız @hurriyetlezzetlihayat’ta takipçilerimize ‘Pazı mı, ıspanak mı’ diye sorduk. Anketimize katılanların yüzde 64’ü tercihini ıspanaktan yana kullandı. Her ikisi de sağlıklı ve besin değeri açısından zengin bu yeşil sebzeler, yemeklere, salatalara, böreklere ve hatta smoothie gibi içeceklere bambaşka bir lezzet katıyor. Zümrüt renginde saklı şifalarını yazarımız diyetisyen Berrin Yiğit, tariflerini de Gülay Barbaros Altan yazdı.
#Berrin Yiğitİkizler burcu sahip olduğu pozitif enerji ile etrafına ışık saçan ve girdikleri ortamın havasını olumlu yönde değiştiren bir etkiye sahiptir. Zekası ile karizmatik bir kişilik yapısı ortaya koyan ikizler erkeklerine dair temel, fiziksel ve kişilik özellikleri, iş, aşk ve cinsel hayatları gibi pek çok ilgi uyandıran başlıkları derledik.
#İkizler Burcu ErkeğiYüzyıllardır her tabakta bir hikâye anlatıyor İtalyan yemekleri. Bu hikâyeler bazen bir avluda kurutulan makarnanın kokusunda, bazen de odun ateşinde ağır ağır pişen bir et yemeğinin sıcağında saklıdır. Bugün de sizi, sofraların kahramanı olan bir İtalyan klasiğiyle tanıştırmak istiyorum: Costine di manzo, yani dana kaburga.
#Danilo ZannaGeçen hafta Minorka Adası’nda geçirdiğim harika 4 günden bahsettim. Xuroy adlı otelde yediğimiz taze balıkları da anlattım. Bunun dışında dört lokantaya daha gittik. İki tanesi olağanüstü, biri çok iyi, biri ortanın biraz üstüydü. Aşağıda özetliyorum...
#Vedat Milor