Turunçgillerin nelerden oluştuğu merak edilmektedir. Özellikle Turunçgiller insan sağlığına da oldukça fazla faydası bulunmaktadır. Turunçgiller narenciye olarak da adlandırılmaktadır. Bilimsel adları ise Citus olarak bilinir. Son günlerde Turunçgiller ile ilgili araştırma arama motorlarında artmıştır. Peki, turunçgiller nelerdir? Turunçgiller nelerden oluşur? Turunçgiller nerede ve hangi iklimde daha fazla yetişir tüm detayları ile derledik.
Beslenme ve Diyet Uzmanı Diyetisyen Meryem Güç, kış aylarında sağlıklı beslenmek konusunda bilgiler verdi. Hangi gıdaların ne özelliği olduğunu tek tek açıklayan Diyetisyen Güç, yoğurt, soğan, sarımsak, kereviz ve maydanozun altını çizdi.
#KerevizTürkiye’nin her yerinden ilkokul üçüncü ve dördüncü sınıf öğrencileri öykülerini yazacak, birinci seçilen ‘Bir Hayal, Bir Oyun’ projesi kapsamında tiyatro oyunu olup sahnelenecek. Projenin mimarları Zorlu Holding Kurumsal İletişim Genel Müdürü Aslı Alemdaroğlu ve Zorlu Çocuk Tiyatrosu Yönetmeni Gaye Cankaya’yla bir araya gelip sohbet ettik.
#Zorlu Çocuk TiyatrosuGelinim Mutfakta 2 Ocak Çarşamba günü yayınlanan 208. bölümüyle haftayı ortaladı. Yeni yıla sürprizlerle dolu bir giriş yapan Gelinim Mutfakta’da yine dengeler değişti. Gün sonunda ise gelinlerden biri çeyrek altın sevinci yaşadı. Peki, Gelinim Mutfakta’da gün birincisi kim oldu?
#Gelinim Mutfakta Gün BirincisiYüzyıllardır her tabakta bir hikâye anlatıyor İtalyan yemekleri. Bu hikâyeler bazen bir avluda kurutulan makarnanın kokusunda, bazen de odun ateşinde ağır ağır pişen bir et yemeğinin sıcağında saklıdır. Bugün de sizi, sofraların kahramanı olan bir İtalyan klasiğiyle tanıştırmak istiyorum: Costine di manzo, yani dana kaburga.
#Danilo ZannaGeçen hafta Minorka Adası’nda geçirdiğim harika 4 günden bahsettim. Xuroy adlı otelde yediğimiz taze balıkları da anlattım. Bunun dışında dört lokantaya daha gittik. İki tanesi olağanüstü, biri çok iyi, biri ortanın biraz üstüydü. Aşağıda özetliyorum...
#Vedat Milorİtalyan mutfağı sadece zeytinyağlılar, makarnalar ve pizzalarla değil, aynı zamanda zengin sakatat yemekleriyle de ünlüdür. Milano’nun gururu olarak kabul edilen ‘busecca alla Milanese’ (trippa alla Milanese) işte bunlardan biridir. Geleneksel bir işkembe yemeği olan bu lezzet, Milano’nun soğuk kış gecelerinde iç ısıtan, besleyici ve doyurucu bir yemektir. İtalyan mutfağında sakatatlara olan ilgi hem ekonomik hem de kültürel sebeplerle gelişmiştir ve busecca da bu geleneğin bir parçasıdır.
#Danilo ZannaBodrum’da her yer kan ağlarken onlarda yer bulmak neredeyse imkânsızdı. Aile işletmesi sıcaklığını profesyonel mutfak ve servisle çok başarılı bir şekilde birleştiriyorlar. Bu başarı geçen yıl Michelin tarafından da tescillendi. Gelin Orkide Balık’ın başarısının ardındaki perdeyi biraz aralayalım bugün...
#Bodrum