19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nın bu yıl cuma gününe denk gelmesi, hafta sonuyla birlikte üç günlük bir tatil fırsatı ortaya çıkarıyor. İlkbaharın güzelliği ise bu duruma ayrı bir keyif katıyor. Biz de bu üç günü en güzel şekilde değerlendirmek isteyenler adına uzmanlarımıza ‘Doğanın içinde vakit geçirilecek adresler nereler?’ diye sorduk. Birbirinden güzel öneriler sıraladılar...
#SeyahatKoy küçük boyutlu körfez olarak coğrafi bir terimi ifade etmektedir. İnsanlar gezmek ve tatil yapmak amacıyla ülkemizdeki birçok koy ve denizleri ziyaret etmektedir. Hatta Türkiye ülkesi koy bakımından oldukça zengindir. Bu yüzden her sene yaz ve kış olmak üzere binlerce turisti de ağırlamaktadır. Üç tarafı denizlerle çevrili olan ülkemiz adalar, kasabalar ve koylardan meydana gelmektedir. Küçük Samanlık koyu nerede, ücretli midir, nasıl gidilir, neler yapılır, kamp yapılır mı ve Küçük Samanlık koyu hakkında detayları derledik.
#Küçük Samanlık KoyuBüyük şehirlerin yoğun temposu ve bir de buna eklenen iş stresini de düşününce hafta sonları biraz nefes almaya ihtiyacınız var demektir. Biz de yazarlarımıza hazır havalar mevsim normallerine dönmüşken 'Piknik yapılacak en güzel adresler nereler?’ diye sorduk. İstanbul, İzmir ve Ankara’ya yakın birbirinden güzel 20 yeri önerdiler.
#RotaTürkiye’den aldıkları ihraç ürünlerini Avrupa’ya götürmek için Bulgaristan’a açılan Hamzabeyli Sınır Kapısı’na gelen TIR sürücüleri, 10 kilometre kuyruk oluşturdu. Özellikle son dönemde ihracat artışı kaynaklı yoğunluğa Bulgaristan’ın cevap veremediğini belirten sürücüler, Türkiye tarafında ihtiyaçlarını daha rahat giderebilmeleri için yeni TIR parkı yapılmasını istedi.
#EdirneAnadolu tarihinde her dönem önemli bir merkez olmuş Bursa. Fetihler, göçler, savaşlar ve zaferlere tanıklık etmiş. Yeşil günleri geçmişte kalsa da her adımda tarihten bir iz çıkıyor bu şehirde karşımıza. Gelin size benim bildiğim Bursa’yı anlatayım. Sağlıklı ve yeniden gönlümüzce gezeceğimiz günler geldiğinde, yolunuz düşerse listenize almanız için hem lezzet durakları hem de görmeden dönmemenizi önereceğim yerleriyle ufak bir Bursa turuna hazır mısınız?
#YazarMarmara Adası ülkemizin en önemli adalarından biridir. Türkiye'nin en büyük 2. adası olma özelliğine de sahiptir. Marmara Adası 117.18 kilometrelik bir alandadır. Bu adada küçük tepeler de yer almaktadır. Marmara Adası nerede ve nasıl gidilir? Marmara Adası gezilecek yerler, konaklama, tarihi ve özellikleri hakkında bilgiler.
Mart ayından beri yaşadığımız pandemi sürecinde biz gezginler de dahil olmak üzere hepimiz rotalarımızı ya yaşadığımız bölgedeki yakın yerlere ya da yurt içine kaydırdık. Hem sağlığımızı koruma endişesi hem de ekonomik endişeler nedeniyle artık bildiğimiz güvendiğimiz yerlere gitme isteği doğdu hepimizde. Biz de sizler için İstanbul yakın rotaları tek bir yazıda toplama gereği duyduk. Aşağıda göreceğiniz yerlerde şehrin kalabalığından ve gürültüsünden uzakta yemyeşil doğayla bütünleşebileceğiniz yeni yerler görme şansına erişeceksiniz.
#İstanbul'a Yakın Yerlerİstanbul’un içinde küçük bir Polonya olarak konumlanmış Polonezköy, şehirden biraz olsun uzaklaşmak isteyenler için en iyi rota. İstanbul’un merkezi yerlerinden yaklaşık 20 kilometre uzaklıkta bulunan Polonezköy’e stresten arınmak için mutlaka gitmelisiniz.
#SeyahatYandaki iki fotoğraf, kısıtlamaların kalkmasının ardından İstanbul’un iki yakasında çekildi. Oysa kendimizi ve normalleşmeyi korumanın yolu sosyal mesafeden geçiyor. İstanbul, Ankara ve İzmir’de daha güvenli hissedeceğiniz adresler derledik, yeni normalin kent trendlerini uzmanlarıyla konuştuk.
#Yazarİklim krizi, çevre kirliliği ve doğal varlıklara yönelik tahribat nedeniyle gezegenimizin alarm zilleri uzun süredir çalıyordu. Pandemi, insanlığı zorunlu bir sadeleşmeye itti. Hazır başlamışken ‘Dünyamızın sağlığı’ için ekolojik dönüşüme katılmanın tam sırası. İşe evde peynir yaparak ya da bilişim ayak izimizi azaltarak başlayabiliriz.
#Gazetehaberleri“Koronavirüs öncesi tatil anlayışını unutun” diyen ÇEŞTOB Başkanı Demir, bu yıl turizmcilerin tanıtım reklamının da ‘Biz Bize Yeteriz! Çeşme’ye Bodrum’a Bekleriz Türkiye’ olabileceğini söyleyerek, “Dışarıdan maalesef turist beklentimiz yok, beklesek de gelemeyecekler” dedi.
#İzmirBir turist şehre geldiğinde o şehri temsil eden, şehrin kültürüne, dokusuna uygun yeme içme adreslerini bulabileceği, basılı bir materyal veya digital olarak görebileceği haritaya o şehrin Gastronomi Haritası diyoruz. Peru’dan tutun da Atina’ya, Roma’dan Tokya’ya kadar pek çok şehrin bir Gastronomi Haritası vardır.
#GastronomiKurumlarının bünyesinde 650’yi aşkın projenin bulunduğunu, bunların arasında 150'yi aşkın projenin büyük öneme sahip olduğunu ifade eden Savunma Sanayii Başkanı Prof. Dr. İsmail Demir, şunları kaydetti: "Türkiye'den dünya çapında, küresel şirketler çıkarmak istiyoruz. Bu hem bizim alanımızda hem de sanayinin diğer alanlarında olabilir. Türkiye’nin, herkesin üniversite mezunu olması gerektiği mertebesinden çıkması gerekiyor. Çeşitli alanlarda çeşitli yeteneklere ihtiyacımız var. Belirli alanlarda derinlik oluşturması gerekiyor."
#İsmail DemirYılın en uzun tatili bugün bitiyor. Bu dokuz günü kimimiz şehirde sevdikleriyle, kimimiz memlekete giderek, kimimiz de seyahate çıkarak değerlendirdik. Bazılarımız çoktan döndü, bir kısmımız hâlâ yollarda. Peki bu ‘muhteşem dönüşümüz’de yollarda hangi noktalara dikkat etmeliyiz? Trafiğe takılmak istemiyorsak, nerelerde soluklanıp ‘lezzetli vakit’ geçirebiliriz? Tatil dönüşü sendromundan nasıl korunacağız, kapıldıysak çıkmak için ne yapmalıyız? Olağanüstü sahillerden ve doğadan birden bire kent hayatına girerken uyum sağlamamıza yardımcı olacak ara istasyonlar nereleri?
#İZMİR“Bu dünyadan sıkıldım, tamamen başka bir gezegene gitmek istiyorum.” diyorsanız Japonya’yı deneyebilirsiniz. İnsanlar, kurallar, örf ve âdetler tamamen değişik, başka bir gezegen belki bu güneş sisteminde, zaten esas adı olan ‘Nippon’ da ‘yükselen güneşin ülkesi’ demek imiş. Bu defa suşi yaptım, sumo güreşlerine gittim güneşin ülkesinde. Hastasıyım...
#Ayhan Sicimoğlu“Bu dünyadan sıkıldım, tamamen başka bir gezegene gitmek istiyorum.” diyorsanız Japonya’yı deneyebilirsiniz. İnsanlar, kurallar, örf ve âdetler tamamen değişik, başka bir gezegen belki bu güneş sisteminde, zaten esas adı olan ‘Nippon’ da ‘yükselen güneşin ülkesi’ demek imiş. Bu defa suşi yaptım, sumo güreşlerine gittim güneşin ülkesinde. Hastasıyım...
#Ayhan Sicimoğlu JaponyaYazdığı oyunlar; dünyanın birçok ülkesinde sahnelenen, 30’u aşkın dile çevrilen, dünyaca ünlü oyun yazarımız Tuncer Cücenoğlu’yla; yazıyla tanışma serüveninden, devlet memurluğundan oyun yazarlığına uzanan yolda yaptıklarını konuştuk.
#Tuncer CücenoğluKoca bir dünya düşünün… Şimdi aynı dünyayı ufacık bir yüz ölçümünde, kocaman gülümsemeli insanlarla ve aklınız aldığınca kültürle bir daha hayal edin. Adına ‘Vietnam’ deyin, yemeklerini yiyin, deli yollarında motosiklete binin, gecelerine de mutlaka ‘akın’. Bu kadar düşünmüşken bence Vietnam’a bir uğrayın.
#Vietnam Gezi Rehberi