Ken'an Rifâî Büyükaksoy, 1867 yılında dünyaya geldi. Kenan Rifai, yirminci yüzyılın ilk yarısında yaşayan islâm âlimleri arasında önemli yeri olan bir mutasavvıftır. İslâmiyet'in ilk tarikatlarından biri olan Rıfâiyye'nin İstanbul kanadını kurmuş, tarikatın görüşlerini 20. yüzyılın modern hayat şartlarına göre yorumlamış, 1908 ile 1925 arasında tarikatın yapmıştır. Osmanlı döneminde olduğu gibi cumhuriyet döneminde de, Türkiye'de pek çok entelektüel, yazar, edebiyatçı, sanatçıyı etkileyen Kenan Rifâî, 1925'te tekke ve zaviyelerin yasaklanmasını "Hakk'ın tasarrufu" olarak yorumlamıştır. Peki, Kenan Rifai kimdir? İşte, o isim hakkında detaylı bilgiler
#Kenan RifaiDilimize Arapçadan geçmiş olan ''Amel'' defteri, iş ve fiil demektir. Dinimizde ise bu kelime terim anlamında kullanılmaktadır. Her kulun, dünya hayatı boyunca işlediği günah ve sevaplar amel defterine yazılır. Ahiret gününde Allah'ın huzurunda toplanan kulların amel defterine bakılır. İşlediği sevaplar, günahlarından daha fazla olan kullar cennete girecektir. Amel defteri nedir? Amel defteri sağdan ve soldan verilenlere ne denir? İşte, merak edilen tüm detaylar.
#Amel Defteri NedirTasavvufla ilgili araştırmalar ve sempozyumlar düzenleyen yazar Cemalnur Sargut, internet kullanıcıları tarafından zaman zaman merak konusu olup araştırılıyor. Cemalnur Sargut, büyük felsefecilerin hayatını inceleyerek, Mesnevi çalışmalarına ağırlık verdi. Peki, Cemalnur Sargut kimdir? İşte, tasavvuf denildiğinde ilk akla gelen ünlü yazar Cemalnur Sargut'un biyografisi ile ilgili bazı bilgiler.
#Cemalnur Sargut Kimdir?İstanbul Büyükşehir Belediyesi ile Türk Kadınları Kültür Derneği İstanbul Şubesi ve Kerim Eğitim, Kültür ve Sağlık Vakfı’nın ortaklaşa düzenledikleri “Rahmet Kapısı” Uluslararası Kenan Rifai Sempozumu 30-31 Mayıs 2015 tarihleri arasında gerçekleşecek.
#Kenan Rifai SempozyumuBir mutasavvıf Cemalnur Sargut... Sürekli okuyor, yazıyor, öğrenciler yetiştiriyor, tasavvuf yolunun ışıklarını öğretmeye çalışıyor taliplilerine. Bambaşka bir tevazu izinde, hiç alışık olmadığımız gözlüklerle bakıyor hayata ve kainata... Onu tanımak, dinlemek, anlattıklarını sizinle paylaşmak bana çok iyi geldi, ruhum dinlendi. Umarım sizlere de öyle gelir...
Rahip disipliniyle yetişmiş ama 68 kuşağının uzun saç modasına uymuş. Kendi deyimiyle hippi değil ama maceracı. Sırtında çadırı, otostop çekerek tanımış Fransa ve İspanya’yı. Şimdilerde yerleşmeye hazırlandığı Vatikan’ı içinde saklayan İtalya’yı ise üç arkadaşıyla çıktığı mobiletli turda keşfetmiş. Biraz piyanist, biraz baterist aynı zamanda semazen.
Yasa dışı yollardan yurt dışına çıkarıldığı belirtilen Karacaahmet'teki Osmanlı dönemine ait mezar taşlarının İngiltere'deki High Road Auctions tarafından düzenlenecek müzayedede satılacağı iddiaları kamuoyunun gündemini meşgul ederken, Zeytinburnu’nda geçmişi geleceğe bağlayan mezarlıklar için örnek bir projeye imza atıldı.
Eski Suriye Devlet Başkanı Hafız Esad’ın karakutusu sayılan ve Beşar Esad ile görüş ayrılığına düştüğü için sürgünde olan eski Suriye Devlet Başkan Yardımcısı Abdülhalim Haddam, ülkedeki durum tehlikeli boyutlara ulaşmadan Esad’ın pes edeceğini umduğunu söyledi. Abdullah Öcalan’ı Suriye’den yollayan kişi de olan Haddam, “Aslında ülkeyi Beşar Esad değil, babası Hafız Esad mezarından yönetiyor” dedi. Haddam, Öcalan'ın Şam'daki Türk komşusunu da açıkladı.