Özellikle sosyal medya etkisiyle moda haline gelen anti aging amacıyla yapılan kozmetik ve estetik uygulamaların hekim ya da uzman kontrolünde yapılmadığında genç kalmayı değil tam tersine erken yaşlanmaya neden olduğunu açıklayan Koruyucu Sağlık Uzmanı ve Mikrobiyolog Prof. Dr. Oğuz Özyaral, uyardı. En erken 35'li yaşlarda başlanabilecek anti aging uygulamalarının sosyal medya fenomenlerinin de etkisiyle 18-20'li yaşlara kadar indiğine dikkat çeken Prof. Dr. Özyaral, hücre yenilenmesi doğal akışında iyi giden vücudun, zamanından çok önce ve bilinçsizce yapılan bu uygulamalar nedeniyle çok daha erken 'çöktüğünü' ve yaşlandığını kaydetti.
#Anti AgingÖzellikle sosyal medya etkisiyle moda haline gelen anti aging amacıyla yapılan kozmetik ve estetik uygulamaların hekim ya da uzman kontrolünde yapılmadığında genç kalmayı değil tam tersine erken yaşlanmaya neden olduğunu açıklayan Koruyucu Sağlık Uzmanı ve Mikrobiyolog Prof. Dr. Oğuz Özyaral, uyardı. En erken 35'li yaşlarda başlanabilecek anti aging uygulamalarının sosyal medya fenomenlerinin de etkisiyle 18-20'li yaşlara kadar indiğine dikkat çeken Prof. Dr. Özyaral, hücre yenilenmesi doğal akışında iyi giden vücudun, zamanından çok önce ve bilinçsizce yapılan bu uygulamalar nedeniyle çok daha erken 'çöktüğünü' ve yaşlandığını kaydetti.
#KOLAJENUniversity of California San Francisco Parnassus Campus (UCSF - Kaliforniya Üniversitesi San Francisco Parnassus Kampüsü) ve University of California, Davis’teki (UC Davis - Kaliforniya Üniversitesi) araştırmacılar, emziren kadınların süt üretimi nedeniyle kalsiyum kaybına uğramalarına rağmen güçlü kemiklerini nasıl koruduklarına dair uzun zamandır devam eden bir gizemi çözdüler.
#Kemik ErimesiYepyeni bir araştırmada, emziren kadınlarda kemikleri güçlendiren, osteoporozu tedavi edebilen ve kırık iyileşmesini hızlandırabilen CCN3 adlı yeni bir hormon tespit edildi. Uzmanlara göre bu keşif, osteoporoz başta olmak üzere çok sayıda farklı kırıkların tedavisinde kullanılabilecek. İşte tıp dünyasında çığır açacak nitelikteki keşfin detayları…
#Kemik ErimesiKemikler, canlı dokulardan oluşurlar. Eski kemik dokusu sürekli olarak yeni kemik dokusu ile değiştirilirip yenilenir. 30 yaşlarından sonra yenilenenden daha çok kemik dokusu yıkılır. Osteoporoz yenilenenden daha fazla kemiğin yıkıldığı zaman yani kemiklerin güçsüzleştiği zaman oluşur.
#Kemik SağlığıGünümüzün en popüler konularından biri de boy uzaması, boy uzatma egzersizleri, boy uzatma ameliyatları. Özellikle gençlerin çok takıldığı konuların başında geliyor boy uzunluğu. O zaman gelin boyumuzu nasıl uzatabileceğimizden biraz bahsedelim.
#Op. Dr. Erman ÇekiçKemik hastalıkları mutlaka tedavi edilmesi gereken hastalıklar arasında yer almaktadır. Osteomyelit tıp dilinde kemik hastalığı ve kemik iltihabı arasında yer almaktadır. Osteomyelit tedavisi için birçok kişi araştırma yapmaktadır. Osteomyelit ile ilgili araştırmalar son yıllarda iyice artmıştır. Peki Osteomyelit nedir? Osteomyelit nereden başlamaktadır? Kemik ve eklem enfeksiyonları yayılma eğilimi gösterir mi? Osteomyelit tedavisi nasıl yapılmaktadır? Tanısı ve tedavi yöntemleri nelerdir? İşte Osteomyelit hastalığı ile ilgili bilinmesi gereken tüm detaylar.
Kemik erimesi (osteoporoz), kadın ve erkeklerde farklı nedenlerle kendini gösterebiliyor. Uzmanlar hastalığın temelinde genetik ve çevresel faktörlerin etkili olabileceğini belirtiyor. Peki kemik erimesi nedir, belirtileri nelerdir? İşte kemik erimesi tedavisi hakkında merak edilenler...
#Kemik ErimesiRaşitizm, genellikle D vitamini eksikliği nedeniyle oluşan bir hastalıktır. D vitamini eksikliği, kemik yoğunluğunu olumsuz etkiler ve çocuklarda raşitizme yol açabilir. Peki, raşitizm daha çok kimlerde görülür, belirtileri nelerdir? İşte uzman bilgileri ışığında raşitizm hakkında merak edilenler…
#Bebekİç Hastalıkları ve Romatoloji Uzmanı Prof. Dr. Eren Erken, artritin, romatizmal kas ve iskelet sistemi hastalıklarının önemli bir bulgusu olduğuna dikkat çekerek “Bu hastalıkların erken tanısı, hastaların tedaviye erişebilmesi ile mümkün. Bu nedenle eklemlerde meydana gelen şişlik, kızarıklık, ağrı ve hareket kısıtlılığı gibi belirtiler ihmal edilmeden hekime başvurulmalı” dedi.
#Romatoit ArtritCanlıları oluşturan yapı taşları birbiriyle bağlantılıdır. Her birinin farklı görevleri vardır ve en küçük yapı taşından en büyüğüne doğru sıralı şekilde gider. Bu doğrultuda hücreden başlayarak organizmaya kadar devam eden bir yapı bulunmaktadır. İşte 7. sınıf fen bilimleri hücreden organizmaya konu anlatımı.
#7. Sınıf Fen Bilimleri Hücreden Organizmaya Konu AnlatımıKaval kemiklerini çevreleyen kaslar, tendonlar ve kemik dokusu iltihaplandığında ortaya çıkan bir rahatsızlıktır. Kaval kemiği ön veya iç kenarı boyunca, kasların kemiğe bağlandığı bölgede rahatsızlık hissi ve ağrı olabilir. Ağrının şekli donuk, keskin ya da zonklayıcı tarzda hissedilebilir. Hastalıkta bir iltihaplanma yani ödem oluşumu söz konusudur.
#Koşucu Bacağı SendromuOsteoporoz halk arasında bilinen adıyla kemik erimesi, vücuttaki kemiklerin sertliklerinin azalması sonucunda zayıf ve kırılabilir hale gelmeleri ile ortaya çıkmakta olup en sık karşılaşılan kemik hastalığıdır. Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Uzmanı Doç.Dr.Ahmet İnanır kemik erimesi hakkında bilgi verdi, uyarılarda bulundu.
#Kemik ErimesiDiz ağrıları, artrit tipleri, mekanik problemler ve diğer sorunlardan kaynaklı oluşabilmektedir. Bacaklarda meydana gelen ağrılar ise genelde, yumuşak doku zedelenmesi, kemik dokusu zedelenmesi, kırıklar, kas zedelenmeleri ve eklem zedelenmeleri gibi sebeplerle oluşabilmektedir. Peki, Bacak ağrısı için hangi doktora gidilir? Bacak ağrısına hangi bölüm bakar? İşte, detaylar.
#Bacak Ve Diz Ağrıları Nasıl Oluşur?Yanlış oturma şekli, aşırı yorgunluk, klimaya maruz kalma gibi çevresel etkenlerle oluşabilen sırt ağrısı, kalp hastalıkları gibi ciddi sağlık nedenleri ile de ortaya çıkabiliyor. Her yaştan kişide görülebilen sırt ağrısı sorunu yaşayanlar, doktora muayenesi için gidecekleri bölümü merak ediyor. Peki, sırt ağrısı neden olur? Sırt ağrısı için hangi doktora ya da bölüme gidilir? İşte, sırt ağrısı tedavisi hakkında detaylar.
#Sırt Ağrısı Neden OlurYaşamak, hareket etmek, ayakta durabilmek, günlük işleri sürdürebilmek için kemiklere ne kadar çok yüklendiğimizin çoğu zaman farkında olmuyoruz. En önemlisi de kemiklerin sağlıklı bir şekilde fonksiyonlarını yerine getirmesi için desteklemiyor, bazı kötü alışkanlıklarla onlarla kötü davranıyoruz. Peki, ya bir gün kemiklerimiz bizi yarı yolda bırakırsa…Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı Dr. Özgür Ortak, kemiklerdeki yoğunluğun azalmasıyla ortaya çıkan osteopeni hakkında önemli bilgiler veriyor.
#Kalsiyum Eksikliği Kemik SağlığıCildinize sadece lekeler, kırışıklıklar, ter kokusu, kıllar, benler ve renkler olarak bakmak kendimize yapacağımız en büyük kötülüktür. Cildimiz bütün bunların ötesinde o kadar değerlidir ki sadece ‘’kozmetik’’ olarak değerlendirmek yanlıştır.
#Cilt Bakımının Önemi