Doğal yollarla sağlıklı olmanın yollarını arayanlarda önemli bir yere sahip olan kekiğin faydaları saylamakla bitmiyor. Kekik Çayı, suyu ve yağı olarak çeşitli biçimlerde kullanılan bu şifalı bitki, öksürük ve gribal enfeksiyonlara iyi geliyor. İşte, sık tüketilen kekik çayı ve kekik yağı hakkında bilinmesi gerekenler.
#Kekik Yağının FaydalarıMutfak sanatı söz konusu olduğunda, kekiğin yeri hepimiz için ayrıdır. Yemeklerde güçlü bir baharat olarak kendisini yakından tanısak da yağı hakkında pek fazla fikir sahibi değiliz. Gelin bu sefer de kekiğin mucizevi yağ formuna bir göz atalım…
#Kekik YağıDomatesli ve patlıcanlı pilavları bir başka severim, bezelyeli pilavı her öğün yesem sıkılmam. Hamsili pilava alternatif olarak yazları bol otlu ve rendelenmiş limon kabuklu-sardalyalı pilav yaparım. Kuzu etini tandır gibi pişirip yanında yine bol otlu bir içpilavla servis edebilir; hafif mayhoşluk versin diye pilava ince ince kesilmiş taze asma yaprakları ekleyebiliriz. Arpa şehriyeyse karides, ahtapot ve midye gibi deniz mahsulleriyle çok iyi sonuç veriyor. Pilav konusu yaz yaz bitmez... Mevsiminin çeşit çeşit malzemesiyle tabaklarımızı renklendirmek elimizde...
#Domatesli PilavRisotto, İtalyan mutfağının klasiklerinden biri. Tercihe göre et, tavuk suyu veya sebze ile hazırlanabilen risotto, çeşitli malzemelerle lezzetini katlıyor. Peki risotto nedir? Risotto nasıl yapılır? İşte kolay ve pratik risotto tarifi ve püf noktaları
#RisottoBallıbabagiller familyasından olan kekik otu, çok yıllık bitki türüdür. Çorak topraklarda yetişebilen kekik otu, 40 santimetre boyuna kadar ulaşabilmektedir. Kekik otu nedir, nasıl kullanılır, ne işe yarar, faydaları var mıdır, zararları nelerdir, ne için kullanılır gibi tüm soruların yanıtlarını sizler için derledik.
#Kekik OtuŞifalı bitkiler içerisinde yer alan dağ kekiği doğal bir antibiyotiktir. Sağlık bakımından yararları saymakla bitmeyen dağ kekiği yemeklere tat vermesi amacı ile de kullanılmaktadır. Besin değeri bir hayli yüksektir. İçerisinde pek çok yararlı vitamin ve mineral bulunmaktadır. Nane ailesinden gelmekte olan kekiğin suyu, yağı ve çayı da büyük bir şifa deposudur. Kekik suyu özellikle regl ağrılarını dindirme konusunda destek olmaktadır. Kekik yağı ise saça ve cilde iyi gelmektedir. Sizin için dağ kekiğinin faydalarını, öksürüğe iyi gelip gelmediğini, taş kekiğinin ne işe yaradığını, nasıl tüketildiğini derledik.
#Dağ KekiğiVegan beslenmenin çoğu kez bitkisel beslenmeyle aynı şey olduğu düşünülüyor. Oysa ikisi arasında çok önemli bir fark var: Veganlık çevresel hassasiyet ve hayvan refahından kaynaklı bir yaşam biçimiyken bitkisel beslenme sağlık odaklı bir beslenme biçimi...
#VeganTiroid bezindeki faza çalışma durumu, bazı ilaçların kullanımı, gebelik, kalp damar hastalığı, sigara ve alkol tüketimi, anemi, vitamin eksiklikleri, genç yaştakiler için yoğun iş hayatı, kalp ritimlerinin bozukluğu ve stres gibi nedenlerle kalp çarpıntıları ve nefes darlığı meydana gelebilmektedir. Kalp çarpıntısı nedir? Kalp çarpıntısı nasıl geçer? Sorularına ait tüm detayları hazırladık.
#Çarpıntı Neden Olurİskit yağı, özellikle de ağrı kesici özelliği ile bilinmekte olan doğal bir yağdır. Çin'de uzun yıllardan beri kullanılmakta olan iskit yağının birçok faydası bulunduğu bilinmektedir. İskit yağı nedir, nasıl yapılır ve neye iyi gelir? İskit yağı faydaları ve kullanımı nasıl olmalıdır? İskit yağını kullanmadan önce iskit yağı ile ilgili tüm detayları derledik.
#İskit Yağı NedirMutfaklara lezzet katan ve hoş kokusu ile et yemeklerinin, salataların ve çorbaların vazgeçilmezi olan kekik en çok kullanılan baharatlar arasında yer alıyor. Mutfaklarımızda kullandığımız kekik, orta boylu renkli çiçekli olan sevimli bir bitkidir. Kekiğin çiçek ve yapraklarının kurutulması ile baharat elde edilir. Kekik tohumu nasıl ve zaman ekilir? İşte, merak edilen tüm detaylar.
Fitoterapi uzmanı ve Milliyet yazarı Dr. Ümit Aktaş, yeni kitabı ‘Yaşam Sevinci’yle huzurlarınızda. Sağlıklı yaşamı bir hayal olmaktan çıkarıp gündelik hayatın bir parçası yapmanın yollarını tarif eden Aktaş, kitabında zararlı olanı şifalı olanla değiştirmek için neler yapabileceğimizi de anlatıyor.
#FitoterapiGittikçe yaygınlaşan ve birbirinin devamı olan bu iki sorun bu nedenle de zaten “kadın kadına sohbetlerin” değişmez konularından biridir. “Kemikler ne zaman, ne olduğunda osteopenik ya da osteoporoz damgası yiyor, nedir bu iki teşhisin arasındaki fark?” sorusunun yanıtını merak ediyorsanız, buyurun...
#Osman MüftüoğluKekik suyu ve çayı ile doğal yollarla sağlık arayanlarda önemli bir yere sahip. Milattan Sonra 50 yıllarından bu yana insanlar tarafından kullanılan Kekik, faydaları nedeniyle sık tüketilen bitki türleri arasında yer almaktadır. Kekik Çayı, suyu ve yağı olarak çeşitli biçimlerde kullanılan bu bitki, öksürük ve gribal enfeksiyonlara iyi gelmektedir. İşte, sık tüketilen Kekik Çayının faydaları ve kullanım türleri hakkında bazı bilgiler
#Kekik NedirHacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi İç Hastalıkları Anabilim Dalı Endokrinoloji ve Metabolizma Bilim Dalından Prof. Dr. Okan Bülent Yıldız’ın editörlüğünü yaptığı bu bölüm aynı üniteden diyetisyen Meral Mercanlıgil ve Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Spor Hekimliği Anabilim Dalından Prof. Dr. Haydar Demirel ve Prof. Dr. Sedat Tolga Aydoğ’un katkıları ile hazırlandı. İşte diyabetle ilgili merak ettiğiniz her şey...
#DiyabetDüşük Gİ modeli beslenme yanlışlarınızı düzeltmenin, pankreasınızı aşırı insülin üretiminden, yağlanmaktan ve yorgunluktan kurtarmanın en etkili ve kalıcı yoludur. Daha iyisini bulana kadar beslenmemizi bu şekilde sürdürmeliyiz. Zira bu modelde sağlık, zindelik, form ve daha güzel bir hayat var.
#Osman MüftüoğluRamazan bitti. Artık uçup kaçma vakti. Benim en sevdiğim sahnelerden biri her akşam köprüden Kuzguncuk’a inerken gördüğüm kalabalık. Her akşam başka bir mangal. Çoğu zaman et, sucuk ve nadiren balık... Ama hep bir kalabalık. İşte bu yazıda herkese farklı fikirler versin diye bir derleme yaptım.
#MangalRamazan bitti. Artık uçup kaçma vakti. Benim en sevdiğim sahnelerden biri her akşam köprüden Kuzguncuk’a inerken gördüğüm kalabalık. Her akşam başka bir mangal. Çoğu zaman et, sucuk ve nadiren balık... Ama hep bir kalabalık. İşte bu yazıda herkese farklı fikirler versin diye bir derleme yaptım