Hepimizin başına en az bir kez gelmiştir. Canınız bir şey çeker, çok heveslenir hemen yapıp yemek istersiniz. Ama kollarınızı sıvayıp mutfağa girdiğiniz anda bir şeylerin eksik olduğunu görürsünüz. Ya dolapta yumurta kalmamıştır, ya kavanozun dibindeki un yeterli değildir. Bu durumda yapabileceğiniz en kolay şey eksik malzemeleri evde olanlarla telafi etmektir. İşte bu konuda işinizi kolaylaştıracak birkaç ipucu...
#Mutfak TüyolarıGelinim Mutfakta soğan mücveri günün aranan tariflerinden biri oldu. Evde kolay ve pratik tarif hazırlamak isteyenlere nefis bir alternatif olan soğan mücveri tarifi nasıl yapılır merak edenlere, işte soğan mücveri tarifi ve malzemeleri...
#Soğan MücveriBüyük marketler tam buğday, çavdar, kılçıksız buğday gibi un çeşitleri ile doludur. Ancak küçük marketler bu kadar fazla çeşidi barındırmaz. Adından da anlaşılacağı gibi çok amaçlı un ve ekmeklik unu rahatlıkla bulabilirsiniz. Peki ekmeklik un ile aralarındaki fark nedir?
#Tam Buğday UnuDünkü yazımda Yunan adalarından bahsetmiştim. Dün tatili erken bitirip İstanbul’a geldim. Yunan adalarının doğası, lezzetleri muazzam ancak ne yalan söyleyeyim bayramda İstanbul gibisi de yok! Trafik yok, kalabalık yok, gürültü yok… Bayramın son iki gününü sahilde uzun uzun yürüyüş ve evde bol bol keyif yaparak geçireceğim.
#İdil YazarSonunda 2016'nın son haftası geldi! O kadar yorucu, üzücü, yıpratıcı ve zor bir sene geçirdik ki, hiçbirimizin özleyeceğini sanmıyorum. Vahşet, acı, korku, matem... Hepsi, hayatımızın bir parçası oldu. Etrafımda kiminle konuşsam “Bitsin artık bu sene!” diyor. Yeni yıldan beklentilerimiz büyük, tüm yaşananlara rağmen hala umudumuz var.
#İdil Tatariİstanbul Gümrük ve Muhafaza Başmüdürlüğü Kaçakçılık İstihbarat ve Narkotik Gümrük Muhafaza Müdürlüğü ekipleri, kaçak olarak yurda sokulan son kullanma tarihleri geçmiş ürünlerin tarihlerinin değiştirilerek piyasaya sürüldüğü ile ilgili bir istihbaratı değerlendirdi. D.G isimli Şişli'de bulunan bir işyerine yapılan operasyonda son kullanma tarihleri değiştirilen ve sahte barkodla etiketlenen piyasa değeri 45 bin TL olan kek unu, domates çorbası, pişmiş fasulye, makarna, sos, mayonez, şampanya, balzamik sirke ile bir cihaz ele geçirildi. Yapılan incelemede ele geçirilen cihazın bilgisayar üzerinden yönlendirilerek barkod basılmasını sağladığı tespit edildi. Cihazın yurtdışından getirilen son kullanma tarihi geçmiş gıda ve ürünlerin üstüne yeni tarih basımı yapmak için kullanıldığı belirtildi. Cihazla birlikte 25 adet barkod etiket printer kartuşu, 4 rulo barkod etiketi, bir adet tarih yazma makinesi ve bu cihazlarla basılmış farklı firmalara ait barkod çıktı. Felat BOZARSLAN-İSTANBUL DHA
#HtvhaberMasterchef Ben Saksı Değilim tarifi, programın yeni bölümüyle izleyiciler tarafından merak konusu oldu. Somer Şef imzalı 'Ben Saksı Değilim' tarifi, finale doğru ilerlerken hazırlanması istenen yemeklerden biri oldu. Görünüm olarak saksıyı andıran yemek oldukça zorlu bir tarif. Takımlar dokunulmazlık için bu lezzeti en iyi şekilde çıkarmaya çalışacak. Peki Ben Saksı Değilim nasıl yapılır, malzemeleri neler?
#Ben Saksı Değilim TarifiSağlıklı ekmek herkesin hakkı. Kendi pişirdiğiniz, içinde ne olduğunu bildiğiniz ekşi maya ekmekler için bu yazıyı sabırla okuyun ve korkmadan uygulayın. Hazır mayalı ekmekler de yapabilirsiniz tabii; isteyene sandviç, isteyene de pirinç ekmeği tarifim var.
#Ekşi MayaEn az yarı final başarısı beklediğimiz A Milli Futbol Takımımızın EURO 2024’te Almanya’da katılacağı turnuvada maç günleri ve statları epeydir belli. Avrupa’da en çok Türkün yaşadığı ülkede gerçekleşecek turnuvada büyük bir destek görecek olan millilerimiz için şimdiden çoğu taraftar otellerini ayırdı ve seyahatlerini planladı. Bizim gibi son dakikada plan yapacaksanız iki futbolsever tur rehberi olarak kendimize hazırladığımız planı sizinle de paylaşalım...
#Oğulcan TatarFarklı malzemelerle hazırlanan kiş, çay saatlerinin en güzel eşlikçilerinden. Peynir, pırasa, ıspanak veya daha farklı malzemelerle hazırlanan kiş tarifi, tarif listenizin favorisi olacak. Üstelik yapımı da oldukça kolay. Ancak en önemli noktası tabanının kıvamında olması. Peki Kiş hamuru nasıl yapılır? Kabaklı kiş malzemeleri neler?
#Kiş TarifiCassata Siciliana, tatlıdan öte Sicilya’yı yansıtan bir simgedir. Her diliminde, Sicilya’nın zengin tarihi, farklı kültürlerin etkisi ve yerel halkın yaratıcılığı saklıdır. Bu nedenle cassata’yı tatmak, Sicilya’nın ruhunu ve lezzetlerini keşfetmek anlamına gelir. Sicilya’nın kültür elçisi cassata’nın geçirdiği evrimi ve tarifini yazdım bu hafta.
#Danilo ZannaYunan adalarında ve Yunan kıyılarında yapılan tatiller, sürekli yeme-içme kıyaslamalarıyla gündeme geliyor. Yüzlerce yıl bir arada yaşayan komşuların mutfağı da birbirine benzer elbette. Çok bilinen Yunan yemeklerinin nüanslarıyla tariflerini yazdım. Siz gitmeseniz bile adaların mutfağı size gelsin!
#YunanistanKuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti, kendine has mutfağı ve özgün tarifleriyle aslında tam bir gastronomi turizmi noktası. Yeme-içme alışkanlıkları coğrafyanın sıcaklığı nedeniyle sebze-meyve-et ağırlıklı olsa da Türkiye’den ortak mirasımız hamurişleri de çok özgün ve lezzetli.
#Kuzey Kıbrıs Türk CumhuriyetiÇoğumuzun zaafı olan tatlılar aynı zamanda vegan mutfaklarda en çok zorlanılan konulardan. En ince ölçülerle pişen tarifler genellikle hep onlar, bu yüzden de malzeme değiştirmek kolay değil. Bayramda dışarıdan sipariş vereceğimiz adresler de sınırlı olduğu için birkaç temel mantığı doğru kavrayıp kendi tatlılarımızı hazırlamak en rahatı.
#VeganRosto köfte, 7'den 77'ye herkesin keyifle tükettiği nefis tarif. Yumuşacık kıvamı ve baharatlı lezzetiyle sofralara renk katıyor. Patates püresi eşliğinde servis edildiğinde de tadına doyum olmuyor. Klasik köfte tarifi dışında, sofranız farkı bir lezzete yer vermek isterseniz, rostolu köfte tarifi tam da size göre! Şimdiden afiyet olsun...
#Rosto Köfte TarifiCumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, "2023 yılında Azerbaycan ile ikili ticaret hacmimiz 7,5 milyar doları bulmuştur. Ülkemiz, Azerbaycan'ın ihracatında 2'nci, ithalatında ise 3'üncü sırada yer almaktadır. Azerbaycan'ın en önemli ticaret ortaklarından biri olmaktan memnuniyet duyuyoruz. Hedefimiz, Sayın Cumhurbaşkanlarımız tarafından belirlenen 15 milyar dolarlık ticaret hacmi hedefini en kısa sürede yakalamaktır'' dedi.
#Cevdet Yılmaz23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, mutfak sevgisini aşılamak ve belki de gizli yeteneklerini ortaya çıkarmak için güzel bir fırsat. Çocuğuyla mutfağa girmeyi seven şeflerimiz Didem Şenol, Danilo Zanna, Cem Ekşi, Çiğdem Alagök ve Müge Ergül’den favori tariflerini istedik.
#MutfakKıbrıs tatlısının yapılışı ve malzemeleri Gelinim Mutfakta izleyicileri tarafından merak ediliyor. Son zamanların favori beş çayı tatlılarından Kıbrış tatlısı evde kolay malzemelerle pratik bir şekilde hazırlanıyor. Peki, büyük borcamda Kıbrıs tatlısı nasıl yapılır, malzemeleri neler? İşte Gelinim Mutfakta Kıbrıs tatlısı tarifi ve yapımı...
#Kıbrıs TatlısıGelinim Mutfakta mor havuçlu pasta tarifi izleyiciler tarafından merak konusu oldu. Rengi ile göze, tadı ile damağa hitap eden mor havuçlu pasta pratik yapımı ile de favoriniz olacak. Peki, mor havuçlu pasta nasıl yapılır, malzemeleri neler? İşte, Gelinim Mutfakta mor havuçlu pasta tarifi ve yapılışı...
#Mor Havuçlu Pasta TarifiMasterChef Türkiye 2022'nin sonlarına yaklaşırken, yarışmacılar için şeflerin hazırladığı zorlayıcı tabaklar da ekranlarda izleyicilerle buluşuyor. İşte o tariflerden biri olan 'Toprak Ana' ya da 'Ben Saksı Değilim' gibi isimlerle bilinen bir Somer Şef yemeği daha... Şef Somer Sivrioğlu’nun Noma’nın şefi Rene Redzepi’den esinlenerek hazırladığı ve 'Ben Saksı DEğilim' adını verdiği bu muhteşem tarif, malzemeleri ve yapım aşamaları ile haberimizde...
#Masterchef Ben Saksı DeğilimSan sebastian cheesecake, ünü İspanya'dan tüm dünyaya yayılan nefis bir tatlı. Birkaç malzeme ile kolay bir şekilde hazırlanan bu tatlı, yumuşacık dokusuyla da hayran bırakıyor. Peki San sebastian cheesecake nasıl yapılır? İşte San sebastian cheesecake tarifi...
#San Sebastian Cheesecake