Gelinim Mutfakta mor havuçlu pasta tarifi: Evde kolay ve pratik mor havuçlu pasta nasıl yapılır, malzemeleri neler?
Gelinim Mutfakta mor havuçlu pasta tarifi izleyiciler tarafından merak konusu oldu. Rengi ile göze, tadı ile damağa hitap eden mor havuçlu pasta pratik yapımı ile de favoriniz olacak. Peki, mor havuçlu pasta nasıl yapılır, malzemeleri neler? İşte, Gelinim Mutfakta mor havuçlu pasta tarifi ve yapılışı...
2 adet büyük boy mor havuç
3 adet yumurta
1 su bardağı şeker
1 su bardağı sıvı yağ
Yarım su bardağı süt
1 adet limon kabuğu rendesi veya suyu
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
3 buçuk su bardağı un
Kreması için;
1 litre süt
1 su bardağı şeker
Yarım su bardağı nişasta
Yarım su bardağı un
1 paket krem şanti
1 adet haşlanmış mor havuç
MOR HAVUÇLU PASTA NASIL YAPILIR?
Öncelikle mor havuçları soyup küp küp doğrayın ve haşlayın.
Tencereye alıp üzerine yarım su bardağı su ve limon tuzunu ekleyip ocağa alın.
Kaynadıktan 1-2 dakika sonra kalan yarım su bardağı suyu ekleyip tekrar kaynatırın.
Daha sonra ilk sıcağı geçtikten sonra rondoda püre haline getirin ve süzgeçten geçirin.
Kek için yumurta ve şekeri önce düşük sonra yüksek devirde köpük oluncaya kadar çırpın.
Üzerine sıvı yağ ekleyip çırpmaya devam edin.
Havuç püresi ve unu ekleyip mikserle çırpın.
Kabartma tozu ve vanilyayı da ekledikten sonra spatula ile karıştırın.
Keki fırın tepsisine eşit bir şekilde yayın ve önceden ısıtılmış 180° fırında 20-25 dakika pişirin.
Kek soğuduktan sonra ince bir iple yatay bir şekilde iki parçaya kesin.
Kreması için süt, nişasta, un, şeker ve yumurtayı tencereye alıp ocakta kaynayınca kadar pişirin.
Kaynadıktan sonra üzerine bir paket vanilya ekleyip karıştırın ve soğumaya bırakın.
Soğuduktan sonra üzerine bir paket kremşanti ekleyip mikserle çırpın.
Kekin ortasına kremayı eşit bir şekilde yayın.
Üzerini kekin diğer parçasını rondodan geçirerek kaplayın ve dilerseniz Antep Fıstığı, Hindistan Cevizi, file badem gibi ürünlerle süsleyin. Afiyet olsun...