Halk arasında harnup adı İle de bilinen keçiboynuzu pekmezi, çok iyi bir mineral ve vitamin kaynağıdır. Başta astım ve akciğer rahatsızlıkları başta olmak üzere pek çok hastalıktan korunmanıza önemli ölçüde yardımcı olur. Çocuklarda, bebeklerde ve yetişkinlerde keçi boynuzu pekmezi yemek kilo aldırır mı sizler için derledik.
#Sağlıklı YaşamGümüşhane’de 44 yıl önce bir öğretmenin girişimleriyle Dünya Bankasından alınan krediyle kurulan Gümüşsu Kuşburnu fabrikasında üretim 7 yılın ardından yeniden başladı. Hiçbir katkı maddesi kullanılmadan üretilen ürünler ise piyasada yoğun ilgi görüyor.
#FabrikaKeçi boynuzu pekmezinin faydaları birçok kişi tarafından merak edilen konular arasında yer alıyor. Yüksek enerji kaynağına sahip olan keçi boynuzu pekmezinin sağlık açısından pek çok yararı bulunuyor. Peki, keçi boynuzu pekmezinin faydaları nelerdir?
#Keçi Boynuzu PekmeziKafkasya’da yaşayan insanlar, sofraya kesinlikle doymak için oturmuyorlar. Çünkü doymak, hele aşırı yemek insan sağlığının baş düşmanı. Sadece fazla kilo olarak geri dönmekle kalmıyor, ayrıca organları daha fazla çalıştırarak yıpratıyor ve cinsel performansı da düşürüyor.
Osmanlı dönemindeki padişahların ferahlamak için içtikleri şerbetler, Türk mutfak kültüründe önemli bir yer tutar. Serinletici, susuzluğu giderici olarak bilinen şerbetler çeşitli hastalıkları önleyip ruh ve beden sağlığına katkı sağlarken aynı zamanda yağ yakımı ve zayıflamaya da yardımcı oluyor. Özellikle ramazan ayında tüketilen şerbetlerin şifa dolu özelliklerini öğrendikten sonra artık onları 365 gün evinizden eksik etmeyeceksiniz. İşte padişah ve sultanların vazgeçemeden içtikleri nefis lezzetleriyle yıllara meydan okuyan şerbetlerin saymakla bitmeyecek faydaları ve tarifleri...
#Miski Amber ŞerbetiBazı insanlar vardır, ellerinden ne çıksa çok lezzetli olur. Minik dokunuşlarla, hazırladıkları en basit yemekleri bile bir ziyafet haline getirirler. Peki bu kişilerin sırrının ne olduğunu biliyor musunuz? Tabii ki doğru malzeme seçimi... Sizin için yemeklerinizin tadını bir anda güzelden muhteşeme taşıyacak birkaç malzeme önerimiz var. Denediğinizde siz de farkı kolayca görebilirsiniz. İşte o sihirli ürünler...
#Mutfak TüyolarıAndız pekmezinin yapımı zor ve zahmetli… İğneli andız ağacının olgunlaşmış kozalaklarını toplayan kişiler, bu kozalaklardan pekmez üretiyor. Peki, bu pekmez nelere faydalı? Andız pekmezi gerçekten şifa kaynağı mı?
#Andız PekmeziTürkiye Ziraatçılar Derneği (TZD) Başkanı İbrahim Yetkin, yaptıkları "Hileli Gıdalar" araştırmasına göre, şekerlemelerin içine domuz jelatini, tekstil boyası ve hayvan yemi katıldığını, kuru üzümleri haşerelerden korumak için kurutulmadan önce mazota batırıldığını bildirdi.
#İbrahim Yetkin