Oluşturulma Tarihi: Aralık 05, 2008 23:14
Aysu 35. yılını kutladıAYSU Sigorta Aracılık Hizmetleri, 35. yılını çalışanlarıyla kutladı. Alsancak'ta yapılan yaşgünü kutlamasına, Aviva Sigorta Bölge Müdürü Tevfik Somer ve Anadolu Sigorta Bölge Müdürü Levent Toğrul da katıldı. Firma sahibi Yalvaç Aysu, "Kurulduğumuz yıldan beri ilk kez doğumgünü kutlaması yaptık. 35 yıl insan ömründe hiç de küçümsenmeyecek bir zaman dilimi. Portföyümüzde Ege Bölgesi ve diğer illerden binin üzerinde müşterimiz var. Bu bizim için büyük gurur kaynağı" dedi.Bağbozumu sonrası tadımlıkKAVAKLIDERE Primeur şarabının bağbozumundan sonraki ilk tadımını Bodrum'da gerçekleştirdi. Bodrum'un en eski evlerinden olan La Pasion Restaurante Espanol'da düzenlenen ve kırmızısı öküzgözü, beyazı da sultaniye üzümlerinden yapılan şarabı tanıtım ekibi kadeh kaldırarak tanıttı. Kavaklıdere Bölge Satış Koordinatörü Alper Erdoğan, Primeur şarabının oldukça aromatik olduğunu söyledi.Büyük kolaylıkProf. Tavman, "Gıdaların ısısal özelliklerinden faydalanarak, evlerimizde kullandığımız pekmezi toz haline getirdik. Vitamin ve mineral yönünden oldukça zengin olan toz pekmez; paketleme, depolama ve kullanım konusunda büyük kolaylıklar sağlıyor" dedi. Vitamin ve mineralSıvı pekmezin direkt tüketildiğine dikkat çeken Prof. Tavman "Toz pekmez diğer gıda ürünlerine katkı maddesi olarak da eklenebilir. Eklendiği ürüne vitamin ve mineral desteği sağlayarak katkı yapar. Bu açıdan bakarsak toz pekmezin kullanım alanının oldukça geniş olduğunu söyleyebiliriz" dedi. Prof. Dr. Tavman, "Besin değeri de oldukça yüksek" dedi.Dünyanın ilk toz pekmezi üretildiEGE Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Gıda Mühendisliği Bölümü Gıda Teknolojisi Anabilim Dalı Başkanı Prof. Şebnem Tavman ve ekibi, dünyada ilk kez "toz pekmez" elde etti. Tavman, yaklaşık bir yıl süren çalışmalarda, keçi boynuzu ve andız pekmezi üzerinde incelemelerde bulunduklarını dile getirti.