IHA
Oluşturulma Tarihi: Mart 02, 2015 17:41
MASİAD TARAFINDAN BU YIL 6.SI DÜZENLENEN POTANSİYEL İŞ KADINLARI FUARI KADINLARIN EL EMEĞİ GÖZ NURU ESERLERİ VE HAZIRLAMIŞ OLDUKLARI DEĞİŞİK YÖRELERİN GIDA ÜRÜNLERİNİN YANISIRA MANAVGAT’IN DEĞERLERİNİ ORTAYA ÇIKARMAYA DEVAM EDİYOR.
ANTALYA (İHA) – MASİAD’ın evinden üretim yapan kadınların iş hayatına katılımını sağlamak, üretime teşvik etmek ve onlara ürünlerini sergileyebilecekleri alanlar oluşturmak amacıyla 5 yıl önce başlattığı Potansiyel Kadınlar Fuarı cumhuriyet meydanında bulunan fuar alanında gerçekleştirildi. Fuarda ev hanımları el sanatları ve gıda kategorilerinde ürünlerini sergilerken aynı zamanda birbirleriyle kıyasıya yarıştılar. Jüri üyeleri birbirinden güzel eserler arasında dereceye giren eserleri belirlemede oldukça zorlandı. Gıda ve el sanatları kategorilerinde dereceye giren girişimci kadınlara 6 Mart Cuma günü düzenlenecek törenle ödüllerinin verileceği bildirildi.
Masiad Girişimci İş Kadınları Kurulu’nun projeyi 6 yıl önce hayata geçirilmeye başladığını belirten MASİAD Girişimci İş Kadınları Kurulu Başkanı Esma Özden Çetin, “Amacımız Manavgat’ta girişimci olmaya aday evinde üretim yapan vergi levhası bulunmayan bayanlara iş alanı iş sahası yaratabilmektir. Kendilerini gösterme fırsatı yaratmaktı. Başta onlara kartvizitle hazırladık. Fuarla seslerini duyuralım istedik. Bu amaçla yola çıktık 6 yıldır hedefe ilerliyoruz. 6. yılın sonunda artık biz girişimci katılımcı bayanlara ulaşmıyoruz. En büyük şansımız da bu. Onlar bizlere geliyorlar ve biz 2 kategoride toplam 80 kişide limitlemek zorunda kalıyoruz katılımcıları. Aslında bu sayı 200 lere kadar ulaşıyor. Çünkü yer ve mekan sıkıntısı sayıyı sınırlı tutmamız gerektirdi. Ödüllerimiz yine geçen yıl ki gibi olacak 2 ayrı kategori de Birinciye Bin TL, İkinciye 750 TL, Üçüncüye ise 500 TL. Ödül verilecek. Bu sene farklı sürprizlerimiz de olacak" dedi.
Potansiyel iş kadınları fuarında her yıl Manavgat’ın bir değerini ön plana çıkarmaya gayret gösterdiklerini belirten MASİAD Başkanı Turgay Akar “2 yıl önce Manavgat Susamını, geçtiğimiz yıl ise Keçi Boynuzu’nu gündeme taşımıştık. Susam konusunda önemli bir yol kat ettik. Ucuz bir ürün olmasına rağmen yararlarının saymakla bitmeyeceği Keçi Boynuzu’nun hak ettiği yeri bulabilmesi için özellikle turizmcilerimize büyük görev düşüyor. Turizmcilerimizden çuvallarla Keçi Boynuzu alarak otellerine gelen turistlere ücretsiz olarak ikram ederek Keçi Boynuzunun tanıtımını yapmalarını istiyoruz. Ayrıca Keçi Boynuzu Lokumu, Çayı ve Pekmezi ikram edebilirler. Yöremizin ürünlerinin yöremize gelen misafirlerimiz tarafından bilinmesi ve kullanılması çok önemli. Bunu turizmcilerimizden özellikle rica ediyoruz. Bu yılki değerimiz Manavgatımızın özellikle dağ köylerinde yetişen Defnesi’dir. Manavgat’ta bol miktarda yetişen Defne’nin yaprakları köylülerimiz tarafından toplanmakta başta İzmir’den gelen toptancılara satılmakta, yurt dışına gönderilmekte ve kozmetik sanayinde kullanılmaktadır” dedi.