Kebap haberleri sayfasında Kebap hakkında son dakika haberler ve güncel bilgiler bulunmaktadır. Toplam 6733 Kebap haberi, videosu, fotoğrafı ve yazar yazısı yer almaktadır. Geçmişte ve bugün yeni yayımlanan son durum gelişmeleri ile pek çok haber sayfamızdan takip edilebilir.
“Geç kaldığım için affedersiniz ama yemek çok güzeldi, kebap çok iyiydi” sözleriyle geceye damga vuran Mourinho’nun, Adanalı olan İrfan Can Eğribayat’ın tavsiyesiyle, Kapya Kebap’tan getirilen Adana kebap ve tavuk şişe hayran kaldığı öğrenildi.
#FENERBAHÇEElazığ'da bir işletmenin yemek ücretleri müşterileri şaşırtırken vatandaşlar tarafından yoğun ilgi görüyor. İşletme sahibi Fuat Demirbağ, 'Biz sürümden kazanıyoruz. Normalde Adana kebabı batıda 300 ila 500 liradan satanlar da var. 500 liraya kebap olmaz. Her şeyin bir maliyeti olur, bin maliyeti olmaz.' şeklinde konuştu.
#ElazığTürk mutfağı; gerek lezzeti gerekse besleyiciliği açısından Anadolu’nun yanı sıra diğer coğrafyalarda da beğeni kazanmış, dünyanın önde gelen mutfak kültürlerinden biri haline gelmiştir. Dolayısıyla bu topraklardan çıkan ve ünü dünyaya yayılan onlarca lezzetten söz edilebilir. Bunların içinde en dikkat çekenleri ise en meşhur Türk yemekleri listemizde bulabilirsiniz.
#Türk YemekleriArtık İstanbullular tarafından da kabul görmekten öte sevildiğini kimse inkâr edemez. Farklılıkların kesiştiği noktada bir günah keçisi olarak görülen kebabı simge olarak değil de bir kültür unsuru ve günümüzün yadsınamayacak bir gerçeği olarak anlamaya çalışmak ve kabullenmek bana çok daha anlamlı geliyor.
#AdanaHer yıl dünyanın en iyi mutfakları ve yemekleri listesiyle adından söz ettiren ve büyük tartışmalara neden olan internet platformu Taste Atlas, kullanıcılarının online oyları ile belirlediği “2023’ün en iyi ve en kötü yemekleri” listesini yayınladı.
#LahanaKuzunun göğüs kafesinden elde edilen kaburga, kemikli ve yağlı yapısıyla leziz bir et için ideal. Kimi ızgarada kemiği üzerinde pişirirken kimi küçük küçük doğrayıp şişlere geçiriyor... Adanalılar onu kebaba da katıyor. İçi pilavlı dolmasıysa hemen her bölgede çok seviliyor. Jürimize kuzu kaburganın en iyi adreslerini sorduk.
#KebapDenizli’de tadıp hayran kaldığım yemeklerin başında geleneksel Denizli kebabı geliyor. Temelinde doğru et seçimi var. Yaşını doldurmamış erkek kuzu eti tercih ediliyor. Daha sonra et şişlere geçirilip dikey olarak yavaşça pişiriliyor, böylece tatların ete karışması ve demlenmesi sağlanıyor. Sunumu da başlı başına bir şaheser…
#KebapBeş farklı kebapçıda tattıklarımı anlatacağım bu hafta... Kiminin muhammarasını çok seviyorum, kiminin çiğköftesini... Önder Ocakbaşı’nda Adana yassı şişte pişiyor, nefis. Tam kuzu ve gerçek zırh kıyma... Bıçak kesince dağılıyor. Tuzu ve biberi yerinde. Kuyrukyağı miktarı da beni tatmin etti. Ama içlerinde bir yer var ki ustası benim için kebap işinin ordinaryüs profesörü... Fikret Yılmaz Adana Ocakbaşı’ndan söz ediyorum. Buranın özellikle içliköftesini ve ciğerini de kaçırmayın. İçliköftenin içindeki dolgu, kuzu kafes ve but karışımı... Ciğer iyi temizlenmiş, lezzetli; kekiği, pul biberi, kimyonu ve kuyrukyağıyla dürüme sarıp yemek için ideal. Pek ciğer yemeyen kızım Ceylan Handan da sevdi.
#KebapYenidünya kebabı, erik tavası, incir kavurması, elma kebabı... Meyve tatlılarla özdeşleştirilse de yemek kültürümüzün geçmişten bugüne gelen geleneksel tariflerinde kebaplarda, tencere yemeklerinde ve kavurmalarda sıklıkla kullanıldıklarını görürüz. Birlikte hem bu yemeklerimizi tanıyalım hem de şef Doğa Çitçi’nin tarifleriyle pişirelim.
#KebapUrfa, Adana ve Antep kebapları arasındaki fark ne? Lahmacunun bir standardı var mıdır? Baklavanın âlâsı fıstıklı mıdır yoksa cevizli mi? Ocakbaşındaki bir ustanın ‘ustalık mahareti’ nereden anlaşılır? Geleneksel tariflere ‘modern dokunuş’lar yapmak makbul müdür? Aydın Boysan’ın ona taktığı lakabıyla ‘kebap profesörü’ Arif Develi ile buluştuk. Hem bu soruların yanıtlarını aldık hem de eski albümleri karıştırdık. Babası Arif Develi tarafından 1912’de ufacık bir dükkânda kurulan Develi restoranları bu yıl 111. yaşını kutluyor...
#UrfaHamurunun çıtırtısı ve Antep fıstığının yeşiliyle göz alan katmer, en sevilen tatlılarımızdan... Kendine has hamur açma tekniği tıpkı baklava gibi büyük bir ustalık gerektiriyor, yapılışını izlemek bile mest ediyor. Jürimize katmeri hakkıyla pişiren adresleri sorduk.
#KatmerÜsküp’te dana eti kullanarak yapılan ve kebap denen köftenin en meşhur iki adresi Eskiçarşı içindeki Destan ve Kosmos. Destan biraz daha turistik restoran gibi ve yanında acı kırmızı sos da verdiği için Türkler arasında daha popüler. Şehrin börek çeşitleri de çok meşhur ama içlerinde pişirme tekniğiyle de en özel olanı, Arnavutların çok sevilen ve yapımı çok meşakkatli olan fliya böreği...
#ÜsküpGiderek öne çıkan Tokat mutfağında beni şaşırtan, Zile’nin meşhur; 600 yıllık bağlarındaki üzümlerinden üretilen lezzetler oldu. Bu üzümlerden elde edilen şırayla; pekmez, köme (cevizli sucuk) ve tarhana yapılıyor. Yöresel pekmez yapımı bu ülkenin en öne çıkarılması gereken pişirme tekniklerinden biri aslında...
#TokatGeçmişin yankılarının her taşında hissedildiği kadim bir şehir, Üsküp. Kuzey Makedonya’nın başkenti ama benim için bir şehirden çok daha fazlası. Osmanlı yapıları, çarşısı, dar sokakları yüreğime dokunan hatıralarla sarılı. Üsküp’te attığım her adım modern dünyanın telaşına karışan bir eski zaman hikâyesi anlatıyor...
#ÜsküpYemek yazarı ve şef Refika Birgül’ün Burak Arpak’la birlikte hazırladığı ‘Miras: Türk Mutfağı Teknikleri 1’, detaylı maddeleriyle Türk mutfağının zenginliklerini mercek altına alarak yemek kitabı olmanın ötesine geçiyor. Birgül “Ustalık eserim” dediği kitapta Atatürk’ün ‘Geometri’ kitabının mantığını benimsemiş.
#Refika BirgülBeşiktaş teknik direktörü Ole Gunnar Solskjaer, siyah-beyazlı takımın ezeli rakipleri Fenerbahçe ve Galatasaray'dan puan olarak çok fazla geride kalmasını, "Bu konu hakkında çok fazla düşünmek istemiyorum. İşleri kendi yöntemlerimizle, farklı bir yolla yapmamız gerekiyor. Doğru oyuncuları doğru paraya almamız gerekiyor. Harcayacak çılgın paramız yok" sözleriyle yorumladı.
#BeşiktaşŞanslıyız çünkü ülkemizin doğası bize dört mevsim tatil yapma imkânı sunuyor. İnsanı bir anda masalsı, bembeyaz bir dünyaya davet eden kar seyahatlerinin de heyecanı başka oluyor. Eğer bu kış Bursa, Kars, Kayseri, Bolu, Erzurum gibi ülkemizde kış sporlarının yapıldığı illerimize bir tatil planlıyorsanız sizler için derlediğim yöresel gastronomi rehberine göz atabilirsiniz.
#Ebru ERKEBundan tam 20 yıl önce balayı tatilimiz için Dubai’yi tercih etmiştik. Bu kez oğullarımız Eymen ve Emir’i de yanımıza alarak, hem 20’nci yıldönümümüzü başladığımız yerde kutlamak hem de onlara bu eğlence dolu destinasyonu yaşatmak istedik. Bu defa program ‘çocuk eğlencesi’ odaklıydı ve son derece güzel anılarla döndük. Bu yazıyı da sömestirde çocuklu bir Dubai planı yapanlara rehber olarak hazırladım.
#Sarp ÖZKARBeşiktaş Fibabanka Başantrenörü Alimpijevic, basına açıklamalarda bulundu. Genç antrenör, "En büyük hayalim Beşiktaş ile THY Avrupa Ligi'nde oynamak. Beşiktaş; altyapısı, taraftar kitlesi, organizasyonu ve tarihiyle bunu hak ediyor." dedi.
#BasketbolHatay depreminde restoranı yıkılan gıda mühendisi Diren Zorlucan, memleketi Rize Fındıklı’ya döndü. Ardından restoranı aynı isimle yeniden inşa edip Hatay’da kalan ekip arkadaşlarını bir çatı altında topladı. Şimdi onlar kebap ustasından şef garsonuna Hatay’dan bin kilometre uzaktaki Rize’de depremin yaralarını birlikte sarıyor.
#HatayRamazan, şehirlerin büyülü atmosferini daha da derinleştiren özel bir ay... Bu kutsal ayda tarihî sokaklarda gezinmek, kutsal mekânları ziyaret etmek ve manevi anlamda kendinizi yenilemek için yola çıkmanın tam zamanı… Bu hafta uzmanlarımıza ‘Ramazan ruhunun en iyi hissedileceği rotalar hangileri?’ diye sorduk. 8 şehirden birbirinden özel 10 adresi önerdiler.
#Rotaİstanbul’un turistik mekânlarından Eminönü’ndeki Mısır Çarşısı’nın yan tarafındaki lokanta ve kafenin bulunduğu 5 katlı bina, havalandırma ve mutfak bölümünde çıkan yangında dakikalar içinde küle döndü. Komşu esnaf ve itfaiyenin erken müdahalesiyle içerideki müşterilerin hızlıca tahliye edilmesi olası bir faciayı önledi.
#Mısır ÇarşısıHer ne kadar kitap okumanın yaşamında önemli yer tuttuğu bir kuşağın üyesi olarak alışkanlıklarıma bağlı olsam da değişen koşullar ve galiba sosyal medya kanalları kendime ayıracağım değerli saatleri her geçen gün daha çok çalmaya başladı. Ben de yeni yılın ilk günlerinden itibaren ihtiyacım olan huzuru bulacağıma inandığım masamda okunmayı bekleyen kitaplara el uzattım.
#Müge AkgünGeçen hafta dünyanın en önemli gastronomi fuarlarından biri olan Sirha için Lyon’daydım. Dünyanın her yerinden markaların katıldığı fuarın önemli bir etkinliği de Bocuse d’Or yarışmasıydı. Görsel bir şölen de sunan yarışmada şeflerin Türk yapımı ve tasarımı tabakları kullanması gurur vericiydi.
#GastronomiBilge Öztürk hafta sonu Nişantaşı’nda elinde bir buket çiçekle görüntülendi. Kendisinden 22 yaş küçük olan Daren Gerede Erkaya ile 3 yıllık ilişkisini noktalayan Öztürk, “Temmuzdan beri bekârım. Bir arkadaşıma ziyarete gidiyorum, çiçekleri onun için aldım. Şu an kalbim bomboş” dedi.
#Bilge ÖztürkTürk mutfağının vazgeçilmez geleneklerinden biri ocakbaşı. Öyle bir gelenek ki sadece benzersiz lezzetleriyle damakları şenlendirmekle kalmaz; aynı zamanda atmosferi ve insanları bir araya getiren sıcaklığıyla da kalplere dokunur. En iyi ocakbaşı mekânlarını uzman jürimiz oyladı; İstanbul, Adana’nın tahtını yıktı ve ilk sıraya yerleşti.
#Pınar Tahirler“Geç kaldığım için affedersiniz ama yemek çok güzeldi, kebap çok iyiydi” sözleriyle geceye damga vuran Mourinho’nun, Adanalı olan İrfan Can Eğribayat’ın tavsiyesiyle, Kapya Kebap’tan getirilen Adana kebap ve tavuk şişe hayran kaldığı öğrenildi.
#FENERBAHÇEFenerbahçe Teknik Direktörü Jose Mourinho, Adana Demirspor maçından sonra açıklamalarda bulundu. Portekizli teknik direktörün basın toplantısının ardından bir güvenlik görevlisi baygınlık geçirdi. Mourinho'nun çağırdığı sağlık ekibi hemen müdahalede bulundu.
#MourinhoPopüler tatil havayolu Corendon Airlines, kısa vadede Nürnberg merkezli uçuş ağını daha da genişletiyor ve güney destinasyonlarına yönelik rotalardaki kapasitesini artırıyor. Bu genişleme, özellikle haziran ayında Pentekost tatili döneminde Nürnberg Havalimanı’ndan seyahat edecek tatilciler için daha fazla yaz fırsatı sunulacağı anlamına geliyor.
#Almanya