Samsun’da, perde dükkanı olan Ümit Şahin’in (29), 30 bin lira alacaklı olduğu çalışanı Onur Can Kaya (30) tarafından öldürülüp, cesedinin ahşap sandığa konularak boş araziye bırakılmasıyla ilgili davada sanık avukatı Eriç Olgun, "Onur Can Kaya’nın ifadelerinin dışında herhangi bir somut delil yok. Ne yazık ki boğuşma esnasında yapılan ters hareketler sonucunda silah ateş alarak böyle bir sonuç ortaya çıkıyor” dedi. Ümit Şahin’in ailesinin avukatı Sercan Kaymak ise, “Sanığın çelişkilerle dolu ifadeleriyle karşı karşıyayız. Maktulün beden veya ruh bakımından kendini savunamayacak derecede, özellikle uyku halinde öldürüldüğünü iddia ediyoruz” dedi.
#SamsunSamsun’da, perde dükkanı olan Ümit Şahin’in (29), 30 bin lira alacaklı olduğu çalışanı Onur Can Kaya (30) tarafından öldürülüp, cesedinin ahşap sandığa konularak boş araziye bırakılmasıyla ilgili davada sanık avukatı Eriç Olgun, "Onur Can Kaya’nın ifadelerinin dışında herhangi bir somut delil yok. Ne yazık ki boğuşma esnasında yapılan ters hareketler sonucunda silah ateş alarak böyle bir sonuç ortaya çıkıyor” dedi. Ümit Şahin’in ailesinin avukatı Sercan Kaymak ise, “Sanığın çelişkilerle dolu ifadeleriyle karşı karşıyayız. Maktulün beden veya ruh bakımından kendini savunamayacak derecede, özellikle uyku halinde öldürüldüğünü iddia ediyoruz” dedi.
#SamsunNusret Gökçe’nin iki yıl önce viral olan videosunu hatırlarsınız: Hani bir fincan kapuçino içiyor ve sonra tuhaf bir İtalyan aksanıyla “Kapicciiiinoo” diyordu... İşte şimdi onu da paraya çevirdi. Nişantaşı’nda açtığı kahvecide ‘meşhur’ kapuçinosunu satarak vızır vızır iş yapıyor.
#Savaş ÖzbeySardunya Catering’in başarılı şefi Çiğdem Alagök, hem ev hem de restoran mutfağı alışverişleri için en çok Kadıköy Çarşı’yı tercih ettiğini söylüyor. Şefin her zaman uğradığı favori adresleri arasında sakatatın her çeşidini, kargıdan civile kıymetli yöresel peynirleri, balığın ve mezenin en tazelerini bulabileceğiniz dükkânlar var...
#Kadıköy ÇarşıSadece manda sütü kullanarak kaymak yapan pek kalmadı. Yediklerimizin çoğu ya inek sütüyle karıştırılarak yapılıyor ya da nişasta ve koruyucu maddeyle... İstanbul Beşiktaş’taki Pando efsanesini koruyamadık ama manda yetiştiriciliği yapan isimleri destekleyerek, dünyanın en özel lezzetlerinden biri olan manda kaymağına sahip çıkabiliriz. Geleneksel manda kaymağı yapımından vazgeçmeyen birkaç kahraman hâlâ var!
#KaymakTürkiye'nin yemek konusunda öncü illerine bu hafta da devam ediyoruz. Türkiye’nin “lezzet başkenti” Gaziantep’in mutfağı UNESCO tarafından tescilli. Binlerce yıl öncesine dayanan geçmişini zengin Anadolu gelenekleri ve mutfağıyla harmanlayarak bir araya getirmiş Gaziantep, şu anda sofralarımızdaki birçok ünlü lezzetin çıkış noktası olan bir gastronomi şehri. Gaziantep’e gittiğinizde nokta atışı yapabileceğiniz en nefis lezzetlerin ve en ünlü mekanların listesini aşağıda sizler için derledim.
#GaziantepBu soğuk havalarda gezmek için en iyi fikir ailecek bir termal tesisine gitmektir dedim ve bizimkileri alıp bol kaymaklı bir Afyon tatiline gittim. Daha önceki yazımda size Eskişehir’i anlattım. Afyonkarahisar’a gelmeden önce bir gece Eskişehir’de konakladık ve yaklaşık bir buçuk saatlik bir araba yolculuğuyla Afyon’a ulaştık.
#AfyonGüneşli bir kış gününde yollarda olmanın insana verdiği enerji bambaşka! İşte uzun zamandır görmek istediğim Apolyont (Uluabat) gölü karşımda duruyor. Birazdan bir göl turu yapacağız, ardından da Mudanya’ya gidip lezzet turuna çıkacağız. Değişim iyidir, ama her şey için değil. Mudanya eski şirin sahil kasabası görünümünden uzaklaşmış olsa da bazı lezzetlerin halen olduğu gibi duruyor olması mutluluk verici.
#Köfte93 Harbi’ni bitiren Ayastefanos Antlaşması bu semtte imzalandı. Yeşilçam’ın ölümsüz filmleri bu sokaklarda çekildi. Meşhur Roma dondurmasıyla da, müdavim meyhanesiyle de burada tanıştık. Velhasıl geçmişi sağlam, ortamı huzurlu Yeşilköy, her köşesiyle davetkâr...
#AyastefanosTÜRSAB, Hürriyet ve Gaziantep Büyükşehir Belediyesi’nin düzenlediği Gaziantep turunu anlatmaya çarşamba başlamıştım. Bugün 27 maddelik “mutlaka yapılmalı” listesiyle aklımda kalanların hepsini aktarıyor, olayı taçlandırıyorum. Rakamın neden 27 olduğu da malum, şehrin plaka kodundan dolayı... Şimdi bol alışveriş ve yeme-içme içerikli listeye buyrunuz...
#Onur BaştürkBeşiktaş'taki Kaymakçı Pando, Beyoğlu'ndaki Kelebek Korse'den sonra, kapatılma tehlikesi ile yüz yüzde kalan bir diğer yer ise Kadıköy'deki en eski dükkanlardan Brezilya Kurukahve ve Kuruyemiş oldu. Bölgedeki hızlı dönüşüm ve kira artışlarına dayanamayan 96 yıllık dükkânı için yürütülen görüşmelerde sonuç alınamazsa, dükkânın kapısına kilit vurulacak.
#Pando Kaymakçısı