Öğünlerimizin vazgeçilmezi, sofralarımızın demirbaşı salatalar. Ortaya paylaşımlık veya doyurucu bir öğün olarak tercih ediyoruz... Klasikten sıkıldıysanız malzemelerle oynayıp yeni salatalar hazırlayabilirsiniz. Yaptığı değişik ve doyurucu salatalarla gurmelerden daima tam puan alan Tuzz’un şefi Nilay Lale’den ilham verici, farklı salata tarifleri aldık.
#SalataÜreticilerin artık kendi ürünlerini ihracat etmeye odaklandığını belirten PttAVM.com Genel Müdürü Hakan Çevikoğlu, “e-ihracat imkânı sağladığımız için her ölçekteki üretici ve marka sahibinden çok ciddi talep alıyoruz. Organik gıdadan zeytinyağına, kozmetikten ev temizlik ürünlerine kadar her sektörden üretici e-ihracat yapmak istiyor. Son iki yılda bu alana bir akın var” ifadelerini kullandı.
#İhracatFındık lezzetli ve çokyönlü bir kuruyemiş. İster deneyimli bir şef, ister yeni tatlar denemek isteyen benim gibi bir ev aşçısı olun, çok çeşitli yemeklere enfes bir çıtırlık ve yoğun bir lezzet katmak harika sonuçlar doğuruyor. Etlerle, sebzelerle ve hatta soslarla uyum içindeki fındığı sadece çikolataya ve tatlılara mecbur etmeyin diye birçok öneriyle geldim…
#GÜLAY BARBAROS ALTANPek çok insan rüyasında fındık görmekte ve bunun anlamını merak etmektedir. Genelde fındık görmek berekete ve aşk ile bolluğa yorulur. Ancak rüyaya bağlı olarak değişik anlamlara da gelebilmektedir. Peki, rüyada fındık görmek ne anlama gelir? Rüyada fındık yemek ve toplamak anlamı nedir? İşte bu konu hakkında bilinmesi gerekenler.
#Rüyada Fındık GörmekEkin Uzunyol Çağlar’ın İstanbul Reşitpaşa’da ilkini açıp, evlendikten sonra ikinci şubesini Bodrum’da hayata geçirdiği Havan’dan aslında modern bir esnaf lokantası. Küçük, şirin ve minimalist. Bir kez keşfedenin bir daha, bir daha geleceği ve bildiği sebzelerin bambaşka halini göreceği bir lezzet durağı. Ağzınız sulanacak biliyorum ama haydi başlayın okumaya!
#114 yaşındayken bir otelde bulaşıkçı olarak işe başlamış, mutfağa hevesini gören ustaları onu tezgâhın başına almış. Azimle çalışırken şef Şemsa Denizsel’le yolları kesişmiş, ondan malzemeyi korkmadan kullanmayı, farklı lezzet katmanları oluşturmayı öğrenmiş. 24 yaşındaki Ulaş Durmaz bugün Yeniköy’deki The Red Balloon’un şefi... Burası, semtin en güçlü müdavim mekânlarından biri olacağa benziyor.
#The Red BalloonAşure ayı devam ederken, en lezzetli aşure tarifi için araştırmalar devam ediyor. Birlik ve beraberliği simgeleyen aşurenin nasıl yapıldığı merak ediliyor. Peki, aşureye nişasta katılır mı, aşure nasıl yapılır? İşte aşure yapımının püf noktaları...
#AşureAşure tarifi ve malzemeleri ile ilgili bilgiler araştırılıyor. Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından yayımlanan dini takvime göre aşure günü 2022 yılında 8 Ağustos tarihine denk geldi. Birlik ve beraberliği simgeleyen aşurenin nasıl yapıldığı merak ediliyor. Peki, aşure nasıl yapılır? İşte püf noktaları
#Aşure TarifiMüslamanlar için aşura demek yılın ilk ayının onuncu günü demektir. Hicri yılın ilk ayının onuncu günü oruç tutma geleneği İslamiyet ile birlikte başlamamıştır. Araplar ve Yahudiler bu onuncu günde İslam dini doğmadan önce de oruç tutarlardı. İslamiyetle birlikte oruç için ramazan ayı belirlendikten sonra; Müslümanlar oruç tutmasa bile bu günü kutlamaya devam etmişlerdir.
#BursaTerbiyeli nohutlu işkembe çok iyi, işkembesi pamuk gibi... Dana etli soğan dolma belleğimde kaldı, baklava yufkasında ciğer sarma damağımda iz bıraktı. Mimi’nin başarısının sırrı ne? Bence şefinin damak zevkinin iyi olması ve yemekleri kendi evinde, sevdiklerine hazırlar gibi pişirmesi... Lokantanın küçük, yemeklerin günlük ve sınırlı sayıda olması da kalitenin devam edeceğinin göstergesi...
#MimiRusya’nın farklı ülkelerde başarı yakalamış ilk zinciri Novikov, Mandarin Oriental Bosphorus’ta açtığı şubeyle İstanbul’da. Pan-Asya lezzetleriyle iddialı mekânın menüsü, yurtdışı örneklerine göre biraz daha sade... Ama trüflü deniztarağı, yuzu somon gibi saşimileri, şef seçkisi suşi çeşitleri ve günlük taze deniz ürünleriyle bu açığı kapatıyor.
#MochiBir zamanlar sarayda ve konaklarda özel Saksonya porseleninden testilere konup dağıtılan aşure, zengin bir kültürel mirasa işaret ediyor. Muharrem ayında olduğumuz bu günlerde hâlâ tüm Anadolu’da süren bu geleneğin tarihçesine uzanalım...
#Aşureİlkini 2014’te yayımladıkları ‘İçindekiler’ kitabının ikincisini çıkaran Cemre Torun ve Begüm Yaramancı, bu kitapta da doğru malzemenin peşine düşüyor. ‘İçindekiler 2’ için “Modern ev mutfağına yönelik malzemeyle İstanbul’un buluştuğu bir yemek kitabı” diyen yazarlar 150’nin üzerinde tarif, farklı fikirler, Anadolu’nun malzemeleri ve ipuçlarıyla maceraya, yeniliğe açık şehirlileri mutfağa davet ediyor.
#GazetehaberleriMenengiç kahvesi, Gaziantep nohut dürümü, Karamanlı rezenesi, Paşa helvası, Adana taş kadayıfı, Deva-i misk helvası, Sultandağı kirazı, Sultandağı gılli kirazı, Adana karakuş tatlısı, Bayburt süt böreği ve Bayburt ekşi lahana olmak üzere 11 ürüne daha coğrafi işaret tescili verildi.
#Tescilli Yöresel LezzetlerBir kase vitamin alır mıydınız? Türk toplumu olarak önceliğimiz klasik kahvaltılar olsa da bazen böyle bir hazırlık yapmaya vaktimiz olmayabiliyor. Yoğun olduğumuz günler öğün atlamamak adına kendimize “kase” adı verilen yiyecek karışımları hazırlayabiliriz.
#Cennet HurmasıHicri takvime göre Muharrem ayının 10. günü İslam dini için önemli günlerden biri olarak kabul ediliyor. 10. günle birlikte evlerde bereketin ve dayanışmanın simgesi olarak kabul edilen aşureler hazırlanıyor ve civar hanelere dağıtılıyor. Her sene yılın en anlamlı günlerinden biri olan aşure döneminde tarif arayanlardansanız tam da sizler için şahane bir tarifle geldim. Buğday, fasulye ve nohut gibi ana malzemelerimiz hazırsa, içini dilediğiniz meyvelerle süsleyebileceğiniz şahane aşure tarifine başlayabiliriz.
#Aşure GünüHer yıl Muharrem ayının 10. günü itibariyle yapılmaya başlanan aşure, damakları tatlandırmasının yanı sıra paylaşım, bolluk ve bereketin vurgulanması açısından da önem arz eder. Çeşitli kaynaklarda yer alan bilgilerde ise aşure pişirilen evde bolluk ve bereketin hasıl olacağı rivayet edilir.
#Aşure TarifiBirbirinden lezzetli ve pratik yemek tarifleriyle ilgiyle takip edilen şef Çiğdem Seferoğlu, Tadım’ın hijyenik ambalajlarda ilk günkü tazeliğini koruyan kuru meyve ve kuru yemişleriyle hem sağlıklı hem de lezzetli 2 farklı aşure tarifi hazırladı. Ünlü şef, klasik aşure tarifinin yanı sıra şeker kullanmak istemeyen aşure severler için şeker yerine en çok kullanılan kuru meyve olan hurma ile yapılan “hurmalı & portakallı” aşure tarifi verdi.
#AlışverişBirbirinden lezzetli ve pratik yemek tarifleriyle ilgiyle takip edilen şef Çiğdem Seferoğlu, Tadım’ın hijyenik ambalajlarda ilk günkü tazeliğini koruyan kuru meyve ve kuru yemişleriyle hem sağlıklı hem de lezzetli 2 farklı aşure tarifi hazırladı. Ünlü şef, klasik aşure tarifinin yanı sıra şeker kullanmak istemeyen aşure severler için şeker yerine en çok kullanılan kuru meyve olan hurma ile yapılan hurmalı ve portakallı aşure tarifi verdi.
#Aşure Nasıl YapılırYaz meyvelerini heyecanla bekleyenler burada mı? Vişne zamanı sürerken bol bol faydalanalım diye düşündüm ve sizinle hem gözünüze hitap edecek hem de midenizi mest edecek bir tarif paylaşmak istedim; vişneli tart. Dalında dahi kıpkırmızı güzelliğiyle dikkat çeken vişne, tartların bir numaralı ekürisi oluyor. Ağızda dağılan hamuru ve bol vişneli sosuyla çay saatlerinize enfes bir yandaş olacak bu tartı görselliğine hayran olacağınız için yemeğe kıyamayabilirsiniz, baştan uyarayım. Ama yediğinizde tadının damağınızdan silinmeyeceğine de garanti verebilirim. :)
#Yıldız Öz Samaha14 Şubat Sevgililer Günü’ne çok az kaldı. Birçok kişi planlarını çoktan yaptı ama siz henüz ne yapacağınıza karar veremediyseniz bu önerilerimize bir göz atın. İşte herkese uygun seçeneklerle Sevgililer Günü tavsiyelerimiz...
#Sevgililer GünüTürkiye, Almanya’nın Köln şehrinde her yıl düzenlenen çikolata-şekerleme ve çerez sektöründe dünyanın en önemli fuarlarından biri olan ISM 2020 Fuarı’na Karadeniz ile İstanbul Fındık ve Mamulleri İhracatçıları Birlikleri tarafından ortak bir stantla katıldı.
#Almanya