Tuhaf semptomlar sergilemeye başladığında henüz 12 yaşındaydı. Ne kadar uyursa uyusun doyamıyor gün içinde olmadık yerlerde uykuya dalıyordu. 20'li yaşlarında durum daha da kötüleşti, gönül rahatlığıyla kahkaha bile atamaz hale geldi. Pek çok doktor dolaştı, hastalığı nihayet 2007'de teşhis edilebildi. Peki hayatını kâbusa çeviren bu belirtilerin nedeni neydi?
#SağlıkKişinin iç dünyasında yaşadığı gel - gitler, psikolojisini olumsuz yönde etkiler. Bunun en büyük nedeni ise stres ve kaygı bozukluklarıdır. Ruhsal sorunlar nedeniyle kaygı sıkıntı takıntı gibi rahatsızlıkları olan kimse bulmaca cevabı nedir tüm detayları ile derledik.
ABD’de 1995 yılında yaşadığı travmatik olaydan sonra konuşamayan, gözlerini kırpmayan, kim olduğunu dahi bilmeyen bir kadın, 25 yıl sonra uyandı. Üstelik bu uyanış beraberinde psikiyatrik hastalıklarla ilgili çok önemli gelişmeleri de beraberinde getirdi. Genç kadının hastalığının asıl sebebi ve mucizevi uyanışı, doktorları da şaşkına çevirdi. İşte April Burrell’in ilgi çekici hikâyesi…
#PsikozABD’de 1995 yılında yaşadığı travmatik olaydan sonra konuşamayan, gözlerini kırpmayan, kim olduğunu dahi bilmeyen bir kadın, 25 yıl sonra uyandı. Üstelik bu uyanış beraberinde psikiyatrik hastalıklarla ilgili çok önemli gelişmeleri de beraberinde getirdi. Genç kadının hastalığının asıl sebebi ve mucizevi uyanışı, doktorları da şaşkına çevirdi. İşte April Burrell’in ilgi çekici hikâyesi…
#KatatonikSosyal sorumluluk projesi olarak geliştirilen “Müzikli Miras” tiyatro oyunu, “Gelecekteki Hekimini Destekle” diyerek yola çıktı. İnsan ruhunun sanatla nefes aldığının bilinciyle sahnelenecek oyun aynı zamanda günümüzün önemli sorunlarından dijital bağımlılığa da dikkat çekmeyi amaçlıyor.
#BursaParanoid bozukluk beyinde ortaya çıkarak kişiler, iyi sonuçları kendi yetenekleri olarak değerlendirirken, kötü sonuçları şans faktörlerine bağlar. Paranoid kişilik bozukluğu, diğer insanların hareketlerini küçültücü ve tehdit edici olarak algılayan aşırı duyarlılıktır. Paranoid şizofrenide ise bu hastalığı yaşayanlar dengeli gibi görünseler de duygusal sorunlar, konuşmayla ilgili problemler ve katatonik belirtiler neredeyse hiç göstermezler. İşte, paranoid ile ilgili detaylar.
#Paranoid20. yüzyılın başında Avusturyalı bilim insanı Sigmund Freud'un yaptığı çalışmalar, psikolojik hastalıkların teşhis ve tasnif edilmesinde önemli rol oynadı. Psikanaliz biliminde ilerleme kaydedilmesi, hem obsesif - kompulsif bozuklukların hem de kişilik bozukluklarının hakkında daha fazla bilgi sahibi olmamızı sağladı. Psikolojik hastalıklar nelerdir? Sizin için hem Latince hem de Türkçe isimlerini derledik.
Psikolojik bir rahatsızlık şeklinde kabul edilen ve davranışlarda sapmalara sebep olan şizofreni genel olarak 15 ile 35 yaş aralığında görülmektedir. Kişinin gerçekler ile gerçek dışı olayların arasında yer alan farkı ayırt etmesini güçleştiren bu hastalık, hastayı etkilediği kadar yakınlarını da olumsuz yönde etkilemektedir. Kronik seyirli ve biyolojik bir beyin hastalığı kabul edilen şizofreni belirtiler ve bulgular ile anlaşılarak üç sınıfa ayrılmaktadır. Sizin için şizofreninin ne olduğunu, şizofreni türlerinin neler olduğunu ve bir kişinin şizofren olduğu nasıl anlaşıldığını derledik.
Şizofreni, bireyin gerçeklik algısının tamamen değişmesine neden olan ve gerçek ile hayali olan şeyleri ayırt etmesini engelleyen psikolojik bir rahatsızlıktır. Belirtilerine ve nedenlerine göre birçok şizofreni türü vardır. Hem ülkemizde hem de dünya genelinde en sık rastlanan şizofreni türleri şu şekilde sıralanabilir: 1- Paranoid şizofreni 2- Katatonik şizofreni 3- Rezidüel şizofreni. Katatoni nedir, nedenleri ve belirtileri nelerdir? Katatoninin tedavisi var mı? İşte, merak edilen tüm detaylar.
#Katatoni Nedir?Başkalarının gerçekliği içinde kaybolmak, kendi gerçekliğini ilan etmek, kafanın içindeki seslerle bir olmak, en önemlisi de gerçekle rüyanın ayrımını kaybetmek… Tüm bunlar bir gerilim romanının konusu değil, şizofreni hastalığının en önemli semptomlarıdır. Nörolog Mehmet Yavuz, şizofreni hastalığının bilinmeyenlerini anlatıyor.
#ŞizofreniŞizofreni, duygu ve düşüncede değişim ve davranışlarda sapmalara neden olan beyin hastalığıdır. Şizofreni, kişinin dış dünyadan uzaklaştırıp içe kapanmasına neden olan ve dikkate alınması gereken bir rahatsızlıktır. Genellikle 15-35 yaş arasında meydana gelen belirtiler, arkadaşlardan ve aileden uzaklaşma, okul başarısının düşmesi, sinirli davranışlar ve davranış değişiklikleri olarak gözlemlenebilir. Peki, şizofreni nedir ve belirtileri nelerdir? Paranoid şizofreni hakkında bazı bilgiler
#Şizofreni