İrmik helvası sevilen tatlılarımız arasında yer alıyor. Yapımı oldukça kolay, yemesi ile bir o kadar keyifli irmik helvası nasıl yapılır merak ediyorsanız, işte tam kıvamında irmik helvası tarifi ve malzemeleri...
#İrmik HelvasıKastamonu simit tiridi yöresel yemeklerimiz arasında yer alıyor. Yine Kastamonu'ya özgü kel simit denilen susamsız simit ile hazırlanan simit tiridi, kıymalı ve yoğurtlu sosuyla eşsiz bir lezzet şölenine dönüşüyor. Peki, Kastamonu simit tiridi nasıl yapılır? İşte, simit tridi tarifi ve malzemeleri...
#Kastamonu Simit TiridiDünyanın ne doğal ve temiz ortamlarında biri olarak Kastamonu bilinmektedir. Bu nedenle pek çok kişi tarafından bu şehir ziyarete edilmektedir. Ziyaretlerin diğer sebepler ise yerel tatları olmaktadır. Bireylerin aklına en çok gelen soruların bastan Kastamonu Yemekleri - Kastamonu'da ne yenir ve neyi meşhur? Kastamonu mutfağı yemeklerinin isimleri ve listesi nedir? Gibi sorular bulunmaktadır. Bu ve benzeri soruların cevabını sizler için derledik.
#Kastamonu YemekleriTarihiyle kültürüyle zengin Kastamonu’yu benzerlerinden ayıran bir özelliği var: Bir yanı yeşile bir yanı maviye bakan el değmemiş doğal güzellikleri. Vahşi kanyonları, şelaleleri, mağaraları ve harika koyları bir arada görebileceğiniz Kastamonu, tam bir cennet köşesi. Doğa turizminin yükselen yıldızlarından olan Kastamonu’yu, işte bu doğal güzellikleriyle anlatmaya çalışacağım.
#KastamonuKastamonu'nun yöresel lezzetlerinden kel simitle yapılan ve bu özelliği nedeniyle başka yöredekilerden ayrılan "tirit" ile 10 bin yıllık Hitit buğdayı siyez kullanılan "eyşili pilav", hem yöre halkı hem de turistler tarafından ilgi görüyor
#KastamonuTÜRSAB (Türkiye Seyahat Acentaları Birliği) Gastronomi Komitesi’nin “Kastomonu yemeklerini keşfet” gezisine giderken kiminin aklında etli ekmek, kiminin aklında ise simit tiridi vardı. Bense Anadolu’nun en müthiş pilavı, ayranlı ısırganotlu ekşili pilavı tekrar yiyebileceğim için heyecanlıydım. Mehmet Yaşin ile birlikte düştük yollara, Kastamonu’yu keşfettik...
#Sahrap SoysalMutfağımızın dünyada yeri nerede? Geçmişi nedir? Geleceği var mıdır? Kimi bilerek, kimi bilmeden ahkâm keser. Kimi birkaç asırlık kebabın şarapla iyi gideceğini söyler... Bu hafta size, 2016’da tadına bakmanız gereken geleneksel lezzetleri sıralayacağım. Tatlarına bakarsanız, yukarıdaki sorulara rahatlıkla yanıt verebilir, bilerek ukalalık yapmış olursunuz.
#Geleneksel LezzetlerBugün sizleri Ilgaz Dağı’na sırtını yaslamış olan Kastamonu’ya götürmek istedim. Daha önce Kastamonu’ya hiç gitmemiştim. Ancak Kastamonulu hemşeriler; Milletvekili Hakkı Köylü, oyuncu Cihan Ünal, astrolog Nuray Sayarı ve THM sanatçısı Sıtkı Akın’la gitmiş kadar oldum. Üstüne, ünlü türkünün hikayesini öğrendim
Hürriyet Seyahat’in yılbaşı ve Kurban Bayramı tatilleri için bu haftaki önerileri Türkiye’den. İsterseniz Ayvalık, Cunda, Bergama ve Eski Foça dörtlüsüne uzanarak huzurlu bir gezinti yapabilir, isterseniz Bodrum’da karadan bir mavi yolculuğa çıkabilirsiniz. Sonra, Abant’ta sessizliğin sesini dinlemek de var, Safranbolu, Amasra, Kastamonu üçlüsünde tarihi bir tur atmak da...
Tarihi dokusu ve doğal güzellikleriyle Kastamonu, haftasonu kaçamağı için iyi bir alternatif. Yöresel yemekleriyle de damaklarda farklı tatlar bırakacak bir kent. Geç fark ettikleri kültür mirasını korumak için restorasyon çalışmaları sürdürülüyor. Kısa sürede 30 konak ayağa kaldırılmış bile. Geçen yıl Kastamonu'yu 500 bin yerli ve yabancı turist gezmiş. 2003 yılının yüz binleri arasında siz de yerinizi alın.