Yarım kilo kadar patatesin kabuklarını soyun ve derin bir sos tenceresinin içine irice doğrayın. Üzerini geçecek kadar su koyup patatesleri haşlayın. Bir adet soğanı yemeklik doğrayın. Tavayı ocağa alıp ısıtın. Isınınca 1 yemek kaşığı zeytinyağı, doğradığınız soğanları ekleyin ve 4—5 dakika kavurun. Kavrulmuş soğanın üzerine 1 yemek kaşığı salça ekleyip karıştırın. 2-3 dakika daha kavurun ve tavayı ocaktan alın. Haşladığınız patateslerin suyunu süzün, üzerlerine soğanlı ve salçalı karışımı, 1 çay kaşığı yenibahar, tuz, karabiber ve 200 gram ( 1 su bardağı kadar ) rendelenmiş kaşar peyniri ekleyip çırpıcı yardımıyla ezin. 1 küçük paket yaklaşık 200 mililitre kremayı bir kasenin içine aktarın. 1 adet yufkayı tezgaha serin. Üzerine fırça yardımıyla kremayı sürün ve hazırladığınız iç malzemesinin üçte birini yufkanın üzerine yayın. Daha sonra kalan 2 yufka içinde aynı işlemleri tekrarlayın. Yufkaların sağ ve soldaki oval kısımlarını hafifçe içeriye doğru katlayıp boyunu eşitleyin ve rulo halinde sarın. Fırın tepsisini yağlayın. Hazırladığınız rulo böreği ortadan ikiye kesin ve tepsiye alın. Üzerine fırça yardımıyla bir adet çırpılmış yumurta sarısı sürün. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 35-40 dakika pişirin.
#YemekKıyma ve soğanlı, sulu iç harcı incecik hamura sürülüp kapatılıyor. Yağa girince hamuru nar gibi kızarırken içinde oluşan buhar da kıymayı pişiriyor. Ortaya içi sulu kalmış nefis bir börek çıkıyor. Göçmen Tatarlar Anadolu’ya getirince Eskişehir mutfağının parçası olup coğrafi işaret tescili de alan çiböreğin en iyisi nerelerde yapılıyor, jürimize sorduk.
#PişiElde incecik açıldıktan sonra haşlanan hamur katları... Arasında beyazpeynir-maydanoz veya bol kıyma... Tepside üzeri nar gibi kızaran suböreği, mutfağımızın en özel lezzetlerinden, bayram sofralarının da vazgeçilmezi... En iyilerini bulabileceğimiz yerleri jürimize sorduk.
#BaklavaYaz sonu kimimiz için tatile gitmenin tam zamanı, kimimiz içinse dönüş vakti. İstikamet hangi yöne olursa olsun, yolculuğun en sevilen taraflarından biri de o güzergâhtaki en iyi mekânların, en lezzetli yemeklerin peşine düşmek... Köfteden tosta, kokoreçten pirzolaya molamızın tadına tat katacak,hatta yolumuzu uzatmamıza değecek en iyi yol üstü lezzet duraklarını jürimiz seçti.
#TatSoğuk havalar iyiden iyiye kendini gösterirken, bağışıklığımızı güçlendirmek için daha fazla yeme ihtiyacı duyarız. Yazın yediğimiz hafif yiyeceklerin yerini ise kışın yağlı ve ağır yiyecekler alır. Bu da daha fazla kalori ve kilo anlamına geliyor. Şimdi sıralayacağımız basit ipuçlarıyla bu sorunu rahatça ortadan kaldırabilirsiniz. İşte en sevdiğiniz yemekleri kilo almadan yiyebilmenin 7 yolu…
#Sağlıklı YemekGeçtiğimiz hafta sonu sakinliği, bozulmamış doğasıyla bizi dinlendiren, dinlendirirken keyif veren bir keşif yaptık. İstanbul'a dört saatlik mesafedeki Eceabat'a daha önce neden gelmedik dediğimiz pek çok detayla karşılaştık. Eceabat, Çanakkale Şehitliği’nin de burada yer alması sebebiyle daha çok tarihi bir yer gibi görünse de bozulmamış yemyeşil doğasıyla, gizli koylarıyla ve ülke turizmine katkı sunan tesisleriyle de konuşulmaya değer pek çok hazineye sahip.
#EceabatKasım 2002’den bu yana çeşitli başlıklar altında Türkiye’nin en iyilerini seçiyoruz. Yaklaşık üç yıl olmuş başlayalı. Türkiye’nin en iyi pastanelerini de 3 Ocak 2003’te seçmişiz. Aradan geçen iki yıl zarfından neler değişti bir bakalım dedik ve Türkiye’nin en iyi pastanelerinin 2005 versiyonunu seçtik.