Bir kalenin yamacına kurulmuş, yüzünü Mezopotamya’nın bereketli topraklarına dönmüş, hoşgörü kenti, taşın başkenti Mardin. Coğrafyası, tarihi, mimarisi ve mutfağıyla her göreni kendine hayran bırakıyor. Bu kez değerli sanatçı Lolita Asil’in sergisi için yolumu düşürdüğüm kente seyahat planı yapacaksanız 19 Ekim’e kadar sürecek sergiyi kaçırmayın.
#HürriyetGastronomi sektörünün ihtiyaç duyduğu tarım ve gıda ürünlerinin çok büyük bir bölümü Antalya’dan Türkiye’ye dağıtılıyor. Üretimin bu kadar yoğun olduğu bir yerde 23-25 Eylül’de düzenlenecek FoodFest Antalya’nın sürdürülebilirliğe odaklanan programı umut vaat edici. Şehre gitmişken bölgeye özgü lezzetleri sıraladığım listeye göz atmayı ve her birini tatmayı ihmal etmeyin.
#Gastronomiİzmir Ekonomi Üniversitesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü’nden 27 son sınıf öğrencisi, geleneksel ve çağdaş teknikleri harmanlayarak bir yıl boyunca bitirme projesi kapsamında üzerinde çalıştıkları farklı lezzetleri, gerçekleştirdikleri sergi ile tadım için konuklarına sundu. Sergide en çok dikkat çeken projeler; karpuz kabuğundan turşu, enginar atıklarından yapılan sağlıklı kraker, glüten ve şeker yerine leblebi ve pekmez kullanılan kek gibi yiyecekler oldu.
#İzmir Ekonomi ÜniversitesiBu haftanın konuğunun Yalçın Gökçebağ olacağını geçen hafta yazmıştım. Gökçebağ’ın Armoni Sanat’ta (Yıldız) açılan sergisi 14 Ocak’a kadar devam edecek. Ben her zaman yaptığım gibi sergiyi açılmadan, resimler galerinin duvarlarına asılırken görmeye gittim. Çünkü gerçekten Yalçın hocanın açılışları çok kalabalık oluyor ve resimleri insan istediği gibi izleyip göremiyor. Bu yılki sergi açılışı da çok kalabalıktı. Gökçebağ geçen yıl Ankara’da sergi açmadığı için bu yıl eserlerini özlemle bekleyenlerin sayısı artmıştı.
#Yalçın GökçebağBaş döndürücü hızla genişleyen dev Japon şehrinin belirgin bir merkezi yok. Gökdelenler farklı öbekler halinde yayılmış. Batıdaki Shibuya’dan doğudaki Ginza’ya en kalabalık semtler arı kovanı gibi. Zamanınız kısıtlıysa cepheleri video ekranına dönüştürülmüş binaların hipnotik etkisine kapılmadan kültürel çeşitlilik açısından zengin semtlere yönelin. İşte 36 saatte Tokyo...
#SeyahatBir süre öncesine kadar anormal, sıra dışı bulduğunuz şeyler. Hiçbir zaman alışkanlığınız kapsamına girmeyeceğini düşündükleriniz. Ya da düne kadar görseniz/duysanız “yok artık” diye tepki gösterdikleriniz. Artık onlar sosyal hayatın ‘yeni normal’leri, tanışsanız iyi olur...
#Yazar1990’dan bu yana hem Türkiye hem de Fransa, Almanya, Amerika ve İngiltere gibi pek çok ülkede kişisel sergiler açmaya devam eden sanatçı Elvan Alpay, bu kez Kirpi’yle karşımızda. İstanbul’daki Galeri Nev’de açtığı sergideki duvar heykelleri ve resimlerinde kuşlar, kirpiler ve mantarımsı formlar dikkat çekiyor.
Yalçın Gökçebağ’ı farklı kılan, fırça vuruşu. Fırçayı tuvale sürmüyor, küçük darbelerle noktasal izler bırakıyor ve sonuçta minyatürü çağrıştıran tablolar çıkıyor ortaya. Renklerindeki sevecen çığlık, Anadolu kırsalına tepeden ve mutlu bir gözle bakmasından kaynaklanıyor. O resimlerin ardında da bir zamanlar sahnelerde bağlama çalan, TRT’de kameramanlık yapan köy enstitüsü mezunu bir resim öğretmeni var