Karpuz yaz aylarının en fazla tüketilen meyvelerinden biri. Zengin lifli yapısıyla ve vitamin içeriğiyle de sofraların vazgeçilmezi. Bu güzel meyve 7'den 77'ye hepimizin favorisi olsa da çeriğinde bol miktarda şeker bulundurması nedeniyle, kilo yapıp yapmadığı araştırılıyor. Peki Peki, karpuz kilo aldırır mı? Karpuz kaç kalori? İşte konu hakkında bilgiler...
#Karpuz Kilo Yapar MıSevilerek tüketilen, soğuk ve sıcak günlerde içi ısıtan, çok pratik Hazırladık. Pestil, bildiğiniz gibi meyvelerin ezilme ve kaynatma aşamalarından sonra elde edilen özlerinden yapılan bir yiyecek. Aslında tam olarak nedir biliyor musunuz? Geleneksel atıştırmalık. Bu atıştırmalıkları da lezzetine doyulmaz bir tatlıya çeviren pestil Yemesi eğlenceli, tadı enfes ve besin değeri yüksek bir atıştırmalık bulmakta zorlanıyorsanız, henüz pestil ile tanışmamışsınız demektir. Farklı meyvelerle hazırlanabilen pestiller, Anadolu’nun birçok yöresinde halen yoğun olarak yapılmaktadır. Meyvelerin lezzetini ve besleyici özelliklerini taşıyan pestillerin kâğıt gibi ince yapısı, yemek alışkanlıklarınıza yenilik katacaktır. Peki, evde pestil nasıl yapılır, nasıl kurutulur? İşte ev yapımı erik pestili, karpuz pestili ve daha pek çok pestil tarifi...
#PestilHeyecanlı hazırlıklar ve bekleyişin ardından bebeğinizi kucağınıza aldınız. Peki ya şimdi? Minicik bir bebek, ağzı var dili yok, kaygıların ve soru işaretlerinin olduğu bir dönem sizin için… Gün geçtikçe de büyüyor ve 8 aylık oldu bile! Aklınızda pek çok soru olabilir: 8 aylık bebek ne kadar uyur, 8 aylık bebek ne kadar emer? Bunun yanı sıra 8 aylık bebek kilosu, 8 aylık bebek bakımı, 8 aylık bebek aşısı, 8 aylık bebek uykusu gibi konuları merak edip sık sık araştırma yapıyor olabilirsiniz. İşte tam da bu noktada 8. ay bebek gelişimi sürecinde bilmeniz gereken her şeyi detaylarıyla ele aldık.
#BebekKarpuz yaz aylarının en güzel meyvelerinden biri. İçerisindeki bol sıvı ile serinlemeyi sağlar. Ayrıca antioksidan bileşenleri sayesinde sağlık açısından da faydalı. Peki karpuz kilo aldırır mı, kaç kalori? İşte karpuzun besin değeri...
#KarpuzKirazla vişnenin en olgun ve tatlı zamanı. Peltesini, reçel veya marmeladını yapabilir; tartta, dondurmada, salatada değerlendirebilir; yaprak sarması gibi zeytinyağlılarda da kullanabilirsiniz. Pazardan alınca hepsini yiyip bitirmeyin, birazını da ayırın; lezzetli ve pratik yaz tariflerim var.
#KirazModern yaşam, getirdiği konforun yan sıra olumsuz yönleri ile de çağdaş insanın sağlığını etkileyen bir olgudur. Bilinçlenen bireyler, olanaklar ölçüsünde sağlıklı beslenerek, spor yaparak hem ruh hem de beden sağlığını korumaya çalışmaktadırlar. Kiloyu korumak, yeterli egzersiz yapmak ve besinleri mevsiminde tüketmek gibi alışkanlıkları edinmeye çalışmaktadırlar. Beslenme uzmanları özellikle doğal gıdaları mevsiminde tüketmenin önemine vurgu yapmaktadırlar. Meyve sularını paketlenmiş hazır ürünlerden değil de taze olarak hazırlayıp tüketmek gerektiği bilinmektedir. Meyve ve sebze sularını evde hazırlamak sanıldığı kadar zor değildir. Meyve suyunun nasıl hazırlanacağı, karpuz suyunun nasıl elde edileceği merak konusu olmaktadır. İşte ilgiyle okuyacağınız karpuz suyu nasıl yapılır, nasıl çıkarılır, karpuz suyu tarifi ve yapımı gibi konu hakkında çok daha fazlasını sizler için derledik.
#Karpuz SuyuSağlıklı olmak ve sağlıklı kalmak için dengeli ve doğru beslenmenin gerekli olduğu artık bilinçli bireyler tarafından bilinmektedir. Bunun için de sebze ve meyvenin mevsiminde tüketilmesi gerektiği de artık bir sır değildir. Sebze ve meyve sularının da ayrıca vücuda çok sayıda yararının bulunduğu bilinmektedir. Karpuz suyunun faydaları da bu bağlamda merak konusu olmaktadır. İşte ilgiyle okuyacağınız karpuz suyunun faydaları nelerdir, karpuz suyu içmenin cilde yararları ve konu hakkında çok daha fazlasını sizler için derledik.
#Karpuz SuyuKarpuz, yaz aylarının en serinleten ve sevilen meyvelerinden biri. İçeriğindeki çeşitli vitamin ve minerallerle de besin değeri de oldukça yüksek. Peki karpuzun faydaları nelerdir? İşte karpuzun kalorisi ve besin değerleri...
#Karpuz“Diyabetli bireylerin yaşam kalitelerini arttırılması; beslenme, egzersiz, tıbbi tedavi ve eğitimden oluşan dört temel faktör ile mümkün olmaktadır. Bir birey diyabetini iyi yönetmek istiyorsa, hayat standartlarını sağlıklı beslenme kuralları üzerine kurmalıdır” diyen Beslenme ve Diyet Uzmanı Dyt. Derya Fidan, açıkladı!
#DiyabetAtina’da arkadaşımın lokantasında yediğim karpuz kokusuyla, tadıyla içimi sızlattı.Bizde artık öyle karpuz yok. Nedeni basit: Daha çok ürün elde edip daha fazla kazanmak için kabak aşılı, hibrit tohumlu çeşitlere yöneliyoruz. Oysa Türk mutfağı demek, atalık tohumlar demek. Milli bir dava bu. Birbirimizi suçlamayı bırakıp elimizden geleni yapmalıyız.
#BiyoçeşitlilkYazın en çok tüketilen meyvesi karpuz, sıcak havaların kendisini göstermesiyle sofralardaki yerini aldı. Yüksek oranda su içeriği ve doyurucu özelliği ile de diyet yapanların gözdesi olan karpuz, sağlık açısından faydalı bulunuyor. Fakat karpuz, şekerli olması nedeniyle, diyet yapan bazı kişilerin kafalarda soru işareti oluşturarak, tartışmalara da neden oluyor. Peki, karpuz kilo yapar mı?
#Karpuzun Kalorisi Ne Kadar?Yaz aylarının en sevilen meyvelerinden karpuzun önceleri sadece şeker ve sudan ibaret, besin değeri olmayan bir meyve olduğu düşünülürdü. Ancak yapılan çalışmalar karpuzun aslında çok değerli bir meyve olduğunu gösteriyor. Karpuzun faydalarını anlatan Diyetisyen Derya Devrim Dalkılınç, karpuz çekirdeği ile ilgili de açıklamalarda bulundu.
#Kan BasıncıMevsimler, aynı zamanda bünyemizde de farklı ihtiyaç ve değişimlere neden olurlar. Sağlıklı bir yaşam sürmek için, bulunduğumuz mevsime ayak uydurmamız gerekiyor. Bu uyum sürecinin temel etkenlerinden biri de beslenme. İşte bu nedenle mevsimsel beslenme, son derece önemli.
#BeslenmeAmerikan Kanser Araştırmaları Enstitüsü’nün (AICR) kansere karşı önerdiği dünya besinler listesinde Türkiye’den mercimek köftesi yer alıyor. Enstitünün farklı coğrafyalardan önerdiği ilk 7 besin içinde yer alan mercimek köftesi anti-kanser listesine protein ve lif yönünden zengin olması nedeniyle girdi.
#Mercimek Köftesiİnsülin direnci günümüzün en sık görülen sağlık sorunlarından biri. Çok ama çok önemli. Çünkü kilo fazlalığı ve obezite probleminin bir numaralı sebebi. Şeker hastalığına, hipertansiyona, damar sertliğine, bellek bozukluğuna, hatta kanserlere bile yol açabileceğini de net olarak gösterdi. İşte bu nedenle çocuk, yetişkin, yaşlı fark etmiyor, herkesin insülin direnci konusunda uyanık olması gerekiyor. “Bu direncin belirtileri neler?” diyorsanız ilk 10’da şunlar var...
#Osman MüftüoğluAşure ve sahlep dünya mutfağına bizim hediyelerimiz. Ne var ki bazı “yasaklama uzmanları” her kış başında bunları “yüksek kalorili besinler” listesine koyup yasaklar. Ama ben “kalorisi yüksek” diye ne soğuk kış gecelerinde arada bir zevkle içtiğim sahlepten, ne de yılda en fazla birkaç kez tadına doyamadan kaşıkladığım aşuremden vazgeçerim.
#Aşure