Deniz ürünleri günümüzde sevilerek tüketilmektedir. Deniz ürünlerinin pişirilmesi de çok fazla dikkat gerektirir. Karides pişirmek isteyen kişiler mutlaka karidesleri temizlemeliler. Karidesin nasıl temizleneceği ise merak uyandırır. Karides nasıl temizlenir? Dondurulmuş, küçük karides nasıl pişirilir? İşte, merak edilen tüm detaylar.
#KaridesAdını Roma mitolojisinde bereket, özgürlük, doğal hayat, ormanlar ve kaynaklar tanrıçası Feronia’dan alan Güzelçamlı’daki Feronya Restaurant, yörenin doğal ürünlerinden şef ustalığıyla hazırlanan yemekleri, olağanüstü panoramik doğa manzarası eşliğinde adeta bir bolluk festivaline dönüştürüyor.
#1Öğle saatlerinde şık bir esnaf lokantası, akşamları bir zamanların popüler tabiriyle modern meyhane... Geleneksel Türk mutfağını, İstanbul yemeklerini başarılı sunumlarla servis ederek adını semtle bütünleştiren Karaköy Lokantası, artık Novotel’in girişindeki yeni adresinde. Atmosferi hayli farklı ama lezzetler hatırladığımız gibi...
#Karaköy LokantasıSarı yaza ve denize ılgın ağaçlarının gölgesinde, ılık esen rüzgâr eşliğinde, badem tadında veda etmek istiyorsanız istikametiniz Datça olsun derim. “Tanrı, sevdiği kullarını uzun ömürlü olmasını için Datça’ya gönderirmiş” demiş Strabon… Siz de hayata kısa bir mola vermek en unutulmaz anılarınıza bir yenisini daha eklemek istiyorsanız, güneş kendini daha da kaybettirmeden Datça’nın yolunu tutmaya ne dersiniz? İşte size Datça gezi rehberi…
#DatçaKarides tarifi, deniz mahsüllerini sevenlerin gözde lezzetlerinden. Faydalarıyla da bilinen ve sağlık açısında da oldukça yararlı olan karides, tereyağında yapıldığında tadına doyum olmuyor. Pek çok farklı şekilde hazırlanan karidesin en pratik tariflerinden biri ise karides tava. Sizler de bu lezzeti ilk kez deneyecekseniz karides tarifimize göz atabilirsiniz. Peki, karides nasıl pişirilir? İşte, adım adım karides tava tarifi ve yapımı.
#Jumbo KaridesGelinim Mutfakta 23 Ekim tarihli bölümüyle haftayı ortaladı. Fatih Ürek'in sunuculuğunu üstlendiği Gelinim Mutfakta'nın birbirinden hırslı gelinleri haftanın üçüncü gününde bir deniz mahsulü ile kayınvalidelerin karşısına çıktı. Peki, Gelinim Mutfakta gün birincisi kim oldu? İşte, 23 Ekim puan durumu
#Gelinim MutfaktaDeniz mahsulü denildiğinde ilk akla gelenlerden biri de karides oluyor. Birçok yöntemle pişirilebilen karidesin en pratik tariflerinden birini derledik: Karides tava. Baharatlarla harmanlanan karides, roka ve maydanozla buluşuyor, enfes bir ara sıcak ortaya çıkıyor. Peki, karides tava nasıl yapılır?
#Karides Tava Nasıl YapılırAdalar gezi rehberim Piri Reis. Bayılıyorum okumaya. Oturuyorum güzel bir mekâna, açıyorum önüme eski ve yeni Türkçesi ile Reis’in ‘Kitâb-ı Bahriye’sini, başlıyorum okumaya. Reis’e göre Sisam Adası, dağlık, sulak ve her türlü bol bir ada. Hakikaten de bu ada diğer Yunan adalarına hiç ama hiç benzemiyor. Sanki Anadolu’nun bir parçası.
#YunanistanHavalar soğudu; balıklar yağlandı, lezzetlendi. “Denizden babam çıksa yerim” diyenlerdenseniz işte kesenizi çok zorlamadan midenizi şenlendirecek lezzetler. Hangisini seviyorsanız: Uskumru, hamsi, karides ya da fener... Nasıl seviyorsanız: Dolma, kavurma, seviçe ya da pastırma...
#Deniz MahsulleriYarın Sevgililer Günü. Hoş bir müzik eşliğinde romantik bir yemek için planınızı hâlâ yapmadıysanız geç kalmış sayılmazsınız. Pek çok mekân hâlâ rezervasyon kabul ediyor. Tercihiniz iyi yemek, iyi müzik ve güzel bir manzaraysa jüri üyelerimizin seçtiği “Romantik Yemeğin En İyi 10 Adresi”ne bir göz atın. Her zevke, her bütçeye uygun seçenek mevcut.
Sosyetik, pahalı, Allah için güzel bir ada Paros. Kısa tatilimizde ancak üç lokanta denedik ve hiçbiri tam olarak memnun etmedi. Son akşam aile işletmesi bir tavernayı seçtik: Katsounas. Diğer iki lokantaya kıyasla çok daha ucuz. Girit salata, kabak ve domates mücverleri. Midye saganaki özellikle iyi. Adanın nohut yemeği müessese ikramı olarak geliyor ve lezzetli.
#ParosBir yazının başına oturduğunuzda başlığı belirlerseniz içiniz rahat devam edersiniz. Ama itiraf etmeliyim ki bu kez kolay olmadı. Dengesiz, hiç alışkın olmadığımız yakıcı sıcakların yanı sıra turizm ve restoran sektöründeki derin çelişkileri, fiyat politikalarını anlamak ve anlamlandırmak kolay değil. Ama yine de ben bir süre, en azından yaz bitene dek her şeye pozitif yönleriyle bakıp anlatmaktan yanayım...
#Müge Akgün