GeriMutfak Tüyoları Karides tava nasıl yapılır? Adım adım karides tava tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Karides tava nasıl yapılır? Adım adım karides tava tarifi

Karides tava nasıl yapılır? Adım adım karides tava tarifi

Deniz mahsulü denildiğinde ilk akla gelenlerden biri de karides oluyor. Birçok yöntemle pişirilebilen karidesin en pratik tariflerinden birini derledik: Karides tava. Baharatlarla harmanlanan karides, roka ve maydanozla buluşuyor, enfes bir ara sıcak ortaya çıkıyor. Peki, karides tava nasıl yapılır?

KARİDES TAVA

Yarım kilo karides
3 diş sarımsak
6 yemek kaşığı zeytinyağı
1 çay kaşığı pul biber
1 çay kaşığı toz kırmızı biber
1 çay kaşığından az karabiber
1 çay kaşığı tuz
3 yemek kaşığı limon suyu
Süslemek için:
Roka ve maydanoz

YAPILIŞI:

Karidesleri ayıklayın.
Sarımsakları küçük bölümde rendeleyin.
Zeytinyağını tavaya koyup kızdırın.
Sarımsakları, pul biberi ve toz biberi atıp 1 dk karıştırın.
Yıkanıp süzülmüş karidesleri ve limon suyunu ekleyip baharatlarla iyice karışana kadar karıştırın.
Yaklaşık 5-6 dk kavrulana kadar karıştırın.
Son olarak tuz ve karabiberi ekleyip ocaktan alın.
Maydanoz veya roka yapraklarıyla karıştırıp sıcakken servis edin.
NOT: Çok çabuk piştiği için yemek yemeden hemen önce yapmanızı tavsiye ederiz.

 

False