Öğünlerinizde doyurucu salatalar olsun istiyor ama zeytinyağı-limon-sirkeden daha farklı tatlar arıyorsanız bu yazı sizin için. Avokado, tahin gibi malzemelerden faydalanabilir, sirke bazlı sosları çilek, fesleğenle çeşitlendirebilirsiniz. Şef Altuğ Tezer’den lezzetli bir salata sosu için öneriler ve tarifler aldık...
#SalataMevsimsel bir meyve olarak öne çıkan karadut, aynı zamanda sağlamış olduğu pek çok fayda ile öne çıkıyor. Suyu üzerinden de tüketilen karadut lezzetli yanı ile de sevilen meyveler arasında yer almaktadır. Peki karadutun faydaları nelerdir, neye iyi gelir? Karadut hangi hastalıklara iyi gelir detayları ile derledik.
Karadut özü, yazın yetişen sağlıklı bir meyve olan karaduttan yapılan ve birçok hastalıkta takviye olarak kullanılan bir üründür. Aynı zamanda suyla karıştırıldığında yaz aylarında serinlemek ve zinde kalmak için tüketilebilecek en güzel alternatif besinlerden olan karadut özü neye iyi gelir, faydaları nelerdir gelin birlikte bakalım.
#Karadut ÖzüHer anne gibiler; çocuklarının sağlığı ve geleceğinden başka dertleri yok. Tartışılmalarının tek nedeni herkes gibi çocuklarını hayvansal ürünlerle beslemeyi reddetmeleri. Vegan beslenen ve çocuklarını vegan olarak yetiştiren annelerle buluştuk. İşte yaşadıkları...
#VeganBir yılı geride bırakırken tattığım ve beğendiğim lezzetler arasında öne çıkanları paylaşmak istiyorum. Sıralamam 1’den 10’a değil, bahsedeceğim mekânların hepsi gözümde eşit değerde. Listemde iyi düşünülerek hazırlanmış bir salata da var, içliköftelinin sakatatlı versiyonu da…
#YemekEğlenerek vakit geçirmek isteyen kişilerin yapmayı tercih ettiği aktivitelerden biri de bilmeceler olmaktadır. Özellikle çocuklar için iyi bir eğlence kaynağı olan bilmeceler aynı zamanda cevapları bulmak için beyin fırtınası yapmayı gerektirmektedir. Bilmeceler kolay ve zor olarak hazırlanmaktadır. Çocukların seviyelerine uygun olan bilmeceler onların zamanlarını verimli bir şekilde geçirmelerine destek olmaktadır. Peki, zor bilmeceler 2023 - Bilinmesi çok zor olan bilmece örnekleri ve cevapları neler olmaktadır tüm detayları ile derledik.
Benim mutfağımda çileğin binbir türlü hali var. Bazen çilek suyu hazırlayıp soğuk soğuk içiyorum, bazen çileği pastacı kremasıyla buluşturup göz alıcı tatlı tabakları hazırlıyorum. Salatalarda domates yerine kullanmaya iyiden iyiye alıştığım çileği deniz börülcesi mezesine de katıyorum. Bu mis kokulu meyveyi deniz ürünleriyle buluşturmayı hiç denediniz mi? Levrek, somon, mezgit, deniztarağı veya karidesle Peru mutfağından ceviche hazırlamak çok kolay...
#Çilekli PastaYaz aylarının benim için en güzel meyvesi tartışmasız karadut! Sosunu yapıp cheesecake’in üzerine döküyor veya limonatalara ekliyorum. Reçelini kaynatmayı da seviyorum, tatlılarda bitter çikolatayla birlikte kullanmayı da... Semizotu salatasına ve peynir tahtalarına çok yakıştırdığım karadutu, bazen etleri marine edeceğim sosa bile ekliyorum. Neye katarsanız katın muhteşem uyum sağlayan bu özel meyveyle mutfağımda neler yapıyorum, anlatayım...
#KaradutDondurmanın en iyilerini en son 2007’de seçmiştik. Aradan geçen sürede pek çok yeni adres açıldı, pek çok marka Türkiye’ye geldi. Listeyi tazelemenin zamanıdır dedik, jüri üyelerimize bu yıl en iyi dondurmayı yedikleri adresleri sorduk. Ortaya çıkan yeni listeye bakınca, dört adresin 2 yıl öncesiyle aynı olduğunu gördük: Ali Usta, Rumeli Pastanesi, Yaşar Pastanesi ve Mini Dondurmacı. Listede geleneksel lezzetler de var, Avrupa’dan ithal tatlar da.
Çocukluktan itibaren düzenli alınan taze sebze ve meyvenin, kanser riskini azalttığı bildirildi. Ondokuzmayıs Üniversitesi (OMÜ) Tıp Fakültesi Halk Sağlığı Anabilim Dalı Öğretim Üyesi ve Beslenme Uzmanı Doç. Dr. Funda Elmacıoğlu, yapılan birçok araştırmaya göre, kansere, kalıtımın yanı sıra hava, besin ve suda bulunan zararlı kimyasallar ile bazı mikropların yol açtığını söyledi.