Köfte mutfağımızda çok önemli bir yere sahip. Ülkemizde bir kısmı coğrafi işaret tescilli 100’den fazla köfte çeşidi bulunuyor. Üstelik çoğu köftemizin kendine has bir hikayesi de var. Bu hafta uzmanlarımıza ‘Köftelerin izinde yola çıkılacak adresler nereler?’ diye sorduk. Oldukça geniş olan listeden seçmekte zorlansalar da uğruna yola düşmeye değer 10 lezzetli köfteyi önerdiler.
#RotaÜlkemiz tam bir balık cennetidir. Ülkemizde Eti yenen ve yenmeyen pek çok balık türü bulunuyor. Lüfer Pomatomidae familyasına sahip olan bir balık türüdür. Aynı zamanda balıkların babası olarak da bilinir. Etçil bir balık türüdür. Vücudu çok uzundur. İki adet sırt yüzgeci vardır. Lüfer Balığı nasıl pişirilir, temizlenir ve avlanır sizler için derledik.
Kahvaltıda esas olan şey malzemenin kalitesidir. Malzemenin özelliği ve kalitesi de ait olduğu coğrafyanın doğasıyla, kültürüyle şekillenir… İşte Türkiye’yi dünyada kahvaltının yıldızı yapan tam da bu. İl il kahvaltımızın çeşitleri de, özelliği de, güzelliği de değişiyor. Bu hafta, kahvaltı masasıyla beni mutlu eden iller arasında bir tura çıkalım.
#LezzetDoğasının çeşitliliği ve kültürel zenginliği Türkiye’yi eşsiz bir gurme coğrafyasına dönüştürüyor. Her yörenin kendine ait bir tadı var. Kimi otlu börekle meşhur, kimi köftesiyle. İşin uzmanlarına sorduk: Okuyanı yola çıkaracak hangi ilin ne yemeği var? Benzerini bulamayacağınız ve her lokmada midenizi şenlendirecek 50 yemeği sıraladık.
#Türkiye'nin En Güzel LezzetleriHıdırellez, her ne kadar dilek ve etkinliklerle anılsa da, farklı ritüelleriyle de unutulmuyor. Türkiye, kendine özgü mutfağı ve yemekleriyle adını dünyaya duyurmuş bir ülke. 7 bölgesinde de çeşitli lezzetlerin yer alması bu mutfağın ne kadar zengin olduğunun da en büyük göstergesi. Peki Hıdırellez gününde Türk mutfağında neler pişer? İşte Türkiye'nin 7 bölgesine göre Hıdırellez günü yapabileceğiniz lezzetler...
#SeyahatAntalya Türkiye’nin en önemli turizm kentlerinden biri. Dünyanın dört bir yanından insanlar geliyor bu güzel şehre. 30-40 yıl önce küçük bir Akdeniz kentiyken bugün bir marka oldu. Yerleşik nüfusunun yaklaşık 20 katı ziyaretçiyi ağırlıyor her sene. On binlerce yabancı, yerleşik hayat sürdürüyor burada. Bir o kadar da Türk, metropollerdeki sıkıntılarını unutmak için gidiyor. Böylece her sene yepyeni mekanlar açılıyor.
Ankara Ticaret Odası (ATO) ile Ankara Patent Bürosu, Türkiye’nin lezzet haritasını çıkardı. 81 ili kapsayan lezzet haritasına göre, Türkiye, 2 bin 205 çeşit yöresel yiyecek ve içecekten oluşan zengin mutfağıyla dikkat çekiyor. Ankara 93 çeşit yiyecekle ilk sıralarda geliyor.