Kanlıca Mantarı haberleri sayfasında Kanlıca Mantarı hakkında son dakika haberler ve güncel bilgiler bulunmaktadır. Toplam 80 Kanlıca Mantarı haberi, videosu, fotoğrafı ve yazar yazısı yer almaktadır. Geçmişte ve bugün yeni yayımlanan son durum gelişmeleri ile pek çok haber sayfamızdan takip edilebilir.
Bilinçsiz toplanan mantarlar zehirlenme ve ölümlere neden oluyor. Sarıyer'de de 'Kanlıca' mantarı sanılarak toplanılan mantarlardan yiyen 11 kişi zehirlendi. Sarıyer Belediyesi uyarıda bulundu. Uyarıda, "İlçemizde mevsimsel olarak toplanan mantarlarla ilgili vakaları bildirilmiştir. Özellikle bazı türlerin 'Kanlıca' mantarına benzediği bilinmektedir. Halkımını bu konuda dikkatli olmaya davet ediyoruz" denildi. Mikolog Jilber Barutçuyan ise "Kanlıca dediğimiz mantarlar Türkiye'de en çok tüketilen mantar türlerinden. Bu mantarlara uzaktan benzeyen, sindirim sorunları yaratan mantarlar var. Bilmediğiniz mantarları lütfen yemeyin" uyarısında bulundu.
#MantarYemek yapmak herkes için oldukça rahatlatıcı ve keyif vericidir. Taze seçilen ürünler ile birbirinden lezzetli yemekler yapılabilir. Kanlıca mantarı da besin değeri yüksek olan besinlerden biridir. Kanlıca mantarı nasıl pişirilir? En güzel taze kanlıca mantarı nasıl yapılır? Tüm ayrıntıları ile sizler için derledik.
#Kanlıca MantarıGünümüzde her besinin kendine has özellikleri bulunur. Sağlığa faydaları saymakla bitmeyen bu besinleri doğru şekilde tüketmek gerekir. Özellikle kanlıca mantarı her yemekte rahatlıkla kullanılabilir. Kanlıca mantarı nedir, nerede yetişir ve yenir mi? Tüm ayrıntıları ile sizler için derledik.
#Kanlıca Mantarı NedirKanlıca Mantarı adıyla da bilinen et mantarı ülkemizde yetişen mantar türlerinden biridir. Zehirli olmadığı için rahatça tüketilebilen bu mantar protein zenginidir. İyi bir protein kaynağı olmasının yanı sıra yapılan araştırma sonuçlarına göre insan sağlığına birçok katkısı da vardır. Et mantarının yetiştiği yerler, faydaları, yetiştirme koşulları ile ilgili bilgileri sizler için derledik.
#Kanlıca Mantarı FaydalarıSonbaharda gidilecek en cazip rota, Kastamonu ve çevresi. Çünkü ağaçlar bu aylarda renkli giysilerine bürünür, doğa bir tabloya döner. İnsan etrafını seyretmeye, fotoğraf çekmeye, renkli yaprakların örttüğü patikalarda yürümeye, ormanı koklamaya doyamaz. Bu hafta size, Kastamonu’da yaptığım yolculuğun lezzet bölümünü anlatacağım. Umarım aklınızı çelip, Kastamonu’ya gitmenizi sağlarım.
#KastamonuKastamonu'da sonbahar mevsiminin gelmesiyle birlikte ormanlık alandan toplanan mantarlar sebebiyle 100'den fazla kişi zehirlendi. Dr. Öğretim Üyesi Çiğdem Sevim, şehir efsanesi haline gelen yanlış bilgiler sebebiyle mantar zehirlenmelerinin yaşandığını belirterek kültür ya da kanlıca mantarının, uygun şartlarda saklanmaması durumunda insanları zehirleyebileceğini ve ölüme ölüme yol açabileceğini söyledi.
#KastamonuKastamonu'da sonbahar mevsiminin gelmesiyle birlikte ormanlık alandan toplanan mantarlar sebebiyle 100'den fazla kişi zehirlendi. Dr. Öğretim Üyesi Çiğdem Sevim, şehir efsanesi haline gelen yanlış bilgiler sebebiyle mantar zehirlenmelerinin yaşandığını belirterek kültür ya da kanlıca mantarının, uygun şartlarda saklanmaması durumunda insanları zehirleyebileceğini ve ölüme ölüme yol açabileceğini söyledi.
#MantarSonbahar gelip de yağmurlar bastırınca doğanın bize bahşettiği en güzel şeylerden biri de lezzetli yabani mantarlar oluyor. Bilinçsiz kişiler tarafından kesinlikle toplanıp tüketilmemesi gereken bu mantarlar, doğru şekilde pişirildiğinde enfes yemeklere dönüşebilir. En nefis mantarların başında da melki ya da Kanlıca mantarı olarak da bilinen çıntar gelir. Peki çıntar nasıl pişirilir? İşte cevabı...
#ÇıntarŞef restoranlarının menülerinde başrol oynuyor, vegan mutfaklarda protein yerine kullanılıyor... Evde çorbadan soteye, makarnadan tarta pek çok tarifte kendine yer buluyor. Tazesinin yanı sıra kurutulmuşu ve turşusu başta olmak üzere her halini de artık raflarda bolca görmeye başladık. Mikolog Jilber Barutçiyan ülkemizde yetişen yenebilir yerel mantarları ve doğadan toplamak isteyenlere işin püf noktalarını anlattı. Şemsa Denizsel ve Gastronometro şefleri leziz mantarlı tariflerini paylaştı.
#MantarBilinçsiz toplanan mantarlar zehirlenme ve ölümlere neden oluyor. Sarıyer'de de 'Kanlıca' mantarı sanılarak toplanılan mantarlardan yiyen 11 kişi zehirlendi. Sarıyer Belediyesi uyarıda bulundu. Uyarıda, "İlçemizde mevsimsel olarak toplanan mantarlarla ilgili vakaları bildirilmiştir. Özellikle bazı türlerin 'Kanlıca' mantarına benzediği bilinmektedir. Halkımını bu konuda dikkatli olmaya davet ediyoruz" denildi. Mikolog Jilber Barutçuyan ise "Kanlıca dediğimiz mantarlar Türkiye'de en çok tüketilen mantar türlerinden. Bu mantarlara uzaktan benzeyen, sindirim sorunları yaratan mantarlar var. Bilmediğiniz mantarları lütfen yemeyin" uyarısında bulundu.
#MantarYazarımız şef Somer Sivrioğlu gastronomi öğrencileriyle bir araya geldi... Metro Türkiye ‘Yerelin İzinde’ projesinin yeni şefini açıkladı... Türk lezzetlerinin Lego versiyonları... Ve yılbaşı için geri sayıma hazırlanan adreslerle yeme-içme dünyasından en son haberler...
#Gizem DinçbaşMantar özellikle her çeşit yemeklerin içerisinde kullanılabilen ve kullanıldığı yemeklere ayrı bir tat veren bir besin maddesidir. Mantarın yer aldığı çok sayıda yemek tarifi bulunmaktadır. Bununla birlikte kurutulmuş mantar, günümüzde en sık tercih edilen yöntemlerden bir tanesidir. Mantarın ev ortamı içerisinde fırında ve güneşte nasıl kurutulduğunu sizin için derledik.
#MantarBir yemek eleştirmeni için sürekli değişim ciddi sorun. Belki dünyanın hiçbir yerinde lokanta sektörü çok istikrarlı değil ama bildiğim ülkelerde değişim ve dönüşüm bizdeki kadar hızlı değil. Özellikle de patron ya da aşçı değişince lokantalar kabuk değiştiriyor, şubeleşince bozuluyor...
#BalatHem çok değerli bir besin kaynağı hem de bitkisel beslenmeye uygun. Yoğun umami aroması elde etmek için birebir. Mutfakta sıklıkla yer verdiğim mantarın yeni keşfettiğim üç türüyle leziz yemekler yaptım; kavurmasının ve çorbayla pilavlarda kullanabileceğiniz suyunun tarifini de sizlerle paylaştım.
#MantarBugüne kadar evlerinin güzelliğiyle ve lokumuyla tanıdığımız Safranbolu, aslında bundan çok daha fazlasını sunuyor ziyaretçilerine. Nehirlerin biçimlendirdiği vadileri, türlü sebze-meyvenin en lezizlerini yetiştiren bereketli toprakları, eğitime öncelik veren sosyal dokusuyla kendine münhasır bu kasabada asıl yıldız ‘kırmızı altın’ denilen safran. Efsanelere konu olan, asaletin simgesi bu büyülü bitkinin hasadı kasım sonuna kadar sürüyor, katılıp toplamak için hâlâ fırsatınız varken buyurun Safranbolu’ya!
#SeyahatProteini yüksek, kalorisi düşük.... Marine edilmesi ve ızgarada pişirilmesi onu tek başına lezzetli bir ana öğüne dönüştürmeye yetiyor. Mantarı kimi zaman sebze sularına dahil ediyorum, kimi zaman da kurutup baharat karışımlarıma ekliyorum. Mevsimindeyken birçok çeşidini alıyor, yılın diğer dönemlerinde kullanmak üzere kavanozlarda hazır tutuyorum. İstiridye, kestane, kanlıca mantarı, sarıkız, porçini ve daha niceleri... Ülkemizde yetişen mantarlar çok çeşitli, onlarla bazen aslını aratmayacak bir kokoreç yapıyorum, bazen de cevizli sürmelik ezme...
#MantarBugünlerde sofranızı çeşit çeşit mantarla zenginleştirebilirsiniz. Kanlıca mantarına yumurta kırabilir, kurutulmuş kuzugöbeğiyle sos yapıp et yemeklerine sınıf atlatabilirsiniz. Hemen her markette bulabileceğiniz istiridye mantarını kızarttığınızda enfes olur. Kestane mantarıysa etli yemeklere şahane bir eşlikçidir.
#MantarYemek yapmak herkes için oldukça rahatlatıcı ve keyif vericidir. Taze seçilen ürünler ile birbirinden lezzetli yemekler yapılabilir. Kanlıca mantarı da besin değeri yüksek olan besinlerden biridir. Kanlıca mantarı nasıl pişirilir? En güzel taze kanlıca mantarı nasıl yapılır? Tüm ayrıntıları ile sizler için derledik.
#Kanlıca MantarıDünyanın çeşitli ülkelerinde de olduğu gibi Türkiye'de içerisinde yetişen bir hayli fazla sayıda mantar bulunmaktadır. Ancak özelliklere bağlı şekilde bazı mantarlar zehirli olmaktadır. Bazı mantarlar ise yenebilir özelliğe sahiptir. Türkiye bu konu da bir hayli zengin potansiyele sahip ülkedir. Sizin için mantar türlerinin neler olduğunu, Türkiye'de hangi mantar türlerinin yetiştiğini ve mantarların özelliklerini sizin için derledik.
Diğer ismiyle koçak mantarı olarak da bilinen Koç mantarı, Türkiye'de bolca bulunan özel mantarlar içerisinde yer alır. Belli başlı bazı bölgelerde yetişmesi ile beraber, günümüzde en çok merak edilen mantar çeşitleri arasındadır. Peki, Koç mantarı nedir, nerede yetişir ve yenir mi? Koç mantarı (biberli mantar) faydaları, yetiştiriciliği ve özellikleri konusunda merak edilenler.
#Koç Mantarı NedirGünümüzde her besinin kendine has özellikleri bulunur. Sağlığa faydaları saymakla bitmeyen bu besinleri doğru şekilde tüketmek gerekir. Özellikle kanlıca mantarı her yemekte rahatlıkla kullanılabilir. Kanlıca mantarı nedir, nerede yetişir ve yenir mi? Tüm ayrıntıları ile sizler için derledik.
#Kanlıca Mantarı NedirKanlıca Mantarı adıyla da bilinen et mantarı ülkemizde yetişen mantar türlerinden biridir. Zehirli olmadığı için rahatça tüketilebilen bu mantar protein zenginidir. İyi bir protein kaynağı olmasının yanı sıra yapılan araştırma sonuçlarına göre insan sağlığına birçok katkısı da vardır. Et mantarının yetiştiği yerler, faydaları, yetiştirme koşulları ile ilgili bilgileri sizler için derledik.
#Kanlıca Mantarı FaydalarıDünya çapında farklı mantar çeşitleri olması ile beraber, Türkiye'de tüketilebilen birçok farklı mantar bulunmaktadır. Bunlar içerisinde Çıntar mantarı ise son zamanlarda oldukça fazla merak ediliyor. Peki Çıntar mantarı nedir, nerede yetişir ve yenir mi? Çıntar mantarı faydaları, yetiştiriciliği ve özellikleri konusunda merak edilenler.
#Çıntar Mantarı NedirKayserili doğasever Tuğran Zeynel Akdağ, işinden kalan zamanlarda dağ-tepe demeden gezerek gittiği yerlerde kamp kurup buralarda birbirinden farklı yöresel yemekleri pişiriyor, kentlerin tanıtımına katkı sağlıyor.
#Tuğran Zeynel AkdağVenedik’in muhtemelen en iyi lokantası Alle Testiere’nin işletmecisi Luca, üç günlüğüne İstanbul’a geldi. Meyhane olarak onu Balat’taki Sahil Restoran’a davet ettim. Başta biraz korktum ama boşunaymış. Hem mezeler hem de balıklar öyle iyiydi ki ülkem adına gururlandım.
#Sahil Restoran