Avrupa İlaç Ajansı’ndan Johnson & Johnson aşısı için 'kan pıhtısı' soruşturması başlatıldı. Soruşturma haberleri ardından kan pıhtısının ne anlama geldiği ve belirtileri merak konusu oldu. ‘Pıhtı atımı’ yaş tanımıyor. Her yaşta görülebiliyor. Ancak yaş ilerledikçe görülme sıklığı artıyor. Peki, pıhtı atımı nedir? Kan pıhtısı neden olur, belirtileri neler?
#Kan Pıhtısı NedirBulmacalarda çıkan sorular bazen çok zor olabilir. Bu soruların zor olması bulmacanızı tamamlamanıza engel oluyorsa cevaplarını öğrenerek çözmeye devam edebilirsiniz. Kan pıhtısı, bir bulmaca sorusudur. Eğer çözdüğünüz bulmacada kan pıhtısı sorusu ile karşılaştıysanız ve cevabı bilmiyorsanız kan pıhtısı bulmaca cevabı nedir? Bulmacada harf harf kan pıhtısı cevapları nelerdir detayları ile derledik.
İnsan vücudunda kanın pıhtılaşma süresi sağlık için çok önemlidir. INR testi ise kandaki pıhtılaşma süresini ölçen bir testtir. INR testi insan sağlığı için çok önemli testler arasında yer almaktadır. Düşüklüğü veya yüksekliği önemli sağlık sorunlarını da beraberinde getirebilir. Peki INR nedir? INR değeri kaç olmalıdır? Düşüklüğü ile yüksekliği nedenleri ve belirtileri nelerdir? İşte, bilinmesi gereken tüm detaylar.
#SeodıshaberBüyük trombosit hücreleriyle ilişkili olan PLCR, referans değerleri aralığında olduğunda, sağlıklı yaşam için çok önemlidir. Değerleri bu nedenle dikkatle takip edilmesi ve uzman kişiler tarafından sürekli tespit edilmesi önemlidir. PLCR nedir, PLCR kaç olmalı, düşüklüğü ve yüksekliğini nedenleri ile belirtileri neler? sorularının yanıtlarını sizler için derledik.
#Plcr NedirFibrinojen vücutta üretilir. Pıhtılaşma süreci için oldukça önemli bir proteindir. Kanın pıhtılaşma süreci için oldukça önemli olan Fibrinojen değeri yüksekliği ve düşüklüğü dikkat edilmesi gereken bir durumdur. Peki Fibrinojen nedir? Fibrinojen değeri kaç olmalıdır? Düşüklüğü ile yüksekliği nedenleri ve belirtileri nelerdir? Sizlere bu konuyu detaylıca açıkladık.
#Fibrinojen NedirTetanos; Clostridium tetani denilen bakteri tarafından oluşturulan bir enfeksiyondur. Doğada toz, toprak, gübre dahil her yerde bulunur. Sıklıkla kişinin boyun ve çene kaslarında şiddetli kasılmalara neden olduğu ve kişi ağzını açamadığı için ‘ Kazıklı Humma’ olarak ta adlandırılır.
#TetanozBoy uzatma ameliyatları son yıllarda estetik amaçlı tercih edilmeye başlandı. Çok yüksek maliyetli olan ve ciddi risklerle birlikte gelen ameliyatı daha uzun olmak isteyen herkes yaptırabiliyor. Bu ameliyatı olanlardan biri de Hollywood'tan bir aktör. Hem söz konusu aktörün yaşadıklarını kendi ağzından aktardık, hem de boy uzatma ameliyatı yapan cerrahların görüşlerini derledik
#SağlıkPulmoner emboli, akciğer damarlarının herhangi birisinde bir pıhtı veya başka bir materyal nedeni ile gerçekleşen tıkanmadır. Çoğunlukla bacaklarda meydana gelen pıhtılar nedeni ile olmaktadır. Nadir e olsa vücudun başka yerlerinde oluşan pıhtılar da pulmoner emboliye sebep olabilmektedir. Peki, Pulmoner Emboli nedir? Belirtileri ve tedavi yöntemleri nelerdir? Risk faktörleri ve tanısı nasıldır detayları ile derledik.
#Pulmoner EmboliTromboz, bir kan damarının kan pıhtısı nedeni ile tıkanması demektir. Pıhtı genellikle diz altında, baldır kaslarındaki toplardamarda başlar. Bu sorun, genellikle yukarıya doğru, kaşık ve uyluk toplar damarlarına ve hatta karın içinde yer alan ana toplar damara yani Vena Cava İnferior'a zaman içinde ulaşabilir. Trombüs nedir sizler için derledik.
Derin Ven Trombozu; halk arasında ''toplardamarda pıhtının oluşması'' şeklinde bilinmektedir. Bununla beraber bu durum; insan bedeninin herhangi bir yerinde ana toplardamarların pıhtı ile tıkanması olarak da tanımlanmaktadır. Derin Ven Trombozu; genel olarak 40 yaş ve üzerinde görülmekle beraber nadiren de gençlerde görülmektedir. DVT daha çok kalçanın uyluk kısmında ya da bacaklarda gelişmektedir. Peki; DVT nedir, nasıl anlaşılır? DVT neden gelişir? DVT hastaları nelere dikkat etmeli tüm detayları ile derledik.
İnsan psikolojisi gerçekten çok ilginç. Öyle sıra dışı ve nadir görülen psikolojik rahatsızlıklar var ki "Bu gerçek olamaz" diye düşünmeden edemiyor insan. Bazıları başka hastalıkların komplikasyonları olarak birden ortaya çıkıyor, bazılarının nedeni ise hâlâ bilinmiyor. Duyanın şehir efsanesi sandığı bu hastalıklarından bazılarını konunun uzmanıyla birlikte masaya yatırdık...
#Psikiyatrik HastalıklarBazı yörelerde 'Aslan Ayağı' olarak bilinen aslan pençesi otu, dağlık bölgelerde yetişen faydalı bitkilerden biridir. Çay olarak tüketilebilen aslan pençesi otu, sağlığa sağladığı faydalarla tanınan bitki türüdür. Aslan pençesi otu nedir, faydaları nelerdir, nasıl kullanılır, ne işe yarar, zararları var mıdır, nerelerde satılır gibi soruların yanıtlarını derledik.
#Aslan PençesiDVT (derin ven trombozu), damarda, genellikle bacakta oluşan bir kan pıhtısıdır. Ven trombozu müdahale edilmediğinde tehlikeli olabilir. Bu nedenle belirtileri takip edip en kısa sürede uzmana danışmak ayrıca önem taşıt. Peki ven trombozu nedir, belirtileri nelerdir? İşte ven trombozu tedavisi ve detaylı bilgiler….
#Ven TrombozuÇoğu kimse Angina pektorisin kalp krizi olduğunu düşünse de aslında Angina kalp krizi değildir. Ancak kalp krizi riskinin arttığının bir işaretidir. Peki, Angina Pektoris nedir, belirtileri, nedenleri ve tedavi yöntemleri nelerdir? İşte, merak edilen tüm detaylar.
#Angina Pektoris Nedir?Göğüs ağrısı, bilinç kaybı, ani kafa karışıklığı veya şiddetli baş ağrısı gibi alışılmadık semptomlarınız varsa derhal tıbbi yardım almanız gerekiyor. Çünkü Periferik damar hastalığınız olabilir. Peki, Periferik damar hastalığı nedir? İşte, merak edilen tüm detaylar.
#Periferik Damar Hastalığı Nedir Ve Belirtileri Nelerdir?Ülkemizde insanların kalp krizi geçirme riski oldukça küçük yaşlara düştü. Bunun en büyük nedeni alınması gereken önlemlerin alınmamasıdır. Kalp krizini önlemek için riskten kurtulmak gerekiyor. Peki, kalp krizi ve kalp krizi riskini nasıl ortadan kaldırabiliriz? İşte, merak edilen tüm detaylar.
#Kalp Krizi Nedir Ve Neden Olur?Çoğu kişinin adını daha önce hiç duymadığı 'D-dimer değeri' Covid-19 nedeniyle hayatımıza girdi. Damar içi pıhtılaşmayı gösteren bu değerin adını bir şekilde duyuyor olsak da hakkında çok fazla bilgi sahibi değiliz, ama olmalıyız. D-dimer değerinin korona hastalarındaki takibinin neden hayati önem taşıdığını uzmanlarımız açıkladı...
#D-DimerAterom plaklarından oluşan bir damar rahatsızlığı olan ateroskleroz, halk arasında damar sertliği olarak bilinir. Aterom plakları yağlı cisimciklerin oluşturduğu yani kolesterol adı verilen kan lipit düzeylerinin belirlediği bir hastalık şeklidir. Peki ateroskleroz (damar sertliği) nasıl tedavi edilir? Ateroskleroz hastalığı hakkında bilinmesi gereken tüm detayları haberimizde bulabilirsiniz.
#Ateroskleroz Nedirİnsanlar kalple ilgili problemleri düşündüğünde akıllara ilk olarak kalp krizi gelir. Ancak konu kalp sağlığı olduğunda odaklanılması gereken başka bir sorun, daha az bilinen kalp yetmezliğidir. Aslında yaygın olsa da birçok insan kalp yetmezliğinin tam olarak neyi ifade ettiğinden emin değil, kalp kriziyle kalp yetmezliğini eşit tutuyor. Eğer özellikle kalp sorunları olan bir aile öykünüz varsa her ikisinin de risklerini ve belirtilerini bilmelisiniz.
#YazarKoenzim Q10 vücutta bulunan bir bileşendir. Özellikle kalp, karaciğer, böbrek ve pankreas organlarında daha çok bulunur. Bu vitamin benzeri bileşeni vücut kendisi üretiyor. Fakat yaş ilerledikçe üretimi azalıyor. Koenzim Q10 bileşeni hakkında detaylı bilgiyi sizler için derledik.
#Koenzim Q10 Nedir Ve Ne İşe Yarar?Alak suresi Kur'an'ın 96. suresidir. Sure 19 ayetten oluşur. İnananlar için son ayetinde tilavet secdesi yapılması gerekmektedir. Mekke'de indiğine inanılan sure ismini ikinci âyette geçen kan pıhtısı anlamına gelen 'alak' kelimesinden almıştır. Alak suresinin ilk 5 ayetinin anlamı, meali ve tefsirini bir araya getirdik. Peki, Alak suresinin ilk 5 ayetinin anlamı nedir? Alak suresinin ilk 5 ayetinin meali ve tafsiri
#Alak Suresinin İlk 5 AyetininHemoroid halk dilinde bilinen adıyla basur, zaman zaman ortaya çıkan yaygın bir sağlık sorunudur. Hemoroid içerisinde kan pıhtısı oluşursa şiddetli bir ağrıya neden olur. Basurun dereceleri değişiklik gösterebilir. Peki, basur nedir, neden olur? İşte, basur hakkında merak edilenlerin detayları!
#BasurTıp diliyle hemoroid, halk arasında bilinen ismi ile basur toplumda çok sık görülen ancak insanların doktora genellikle geç evrelerde başvurduğu bir hastalıktır. Sıklıkla ıkınma, tuvalete çıkmada zorluk hemoroid nedeni olabilir. Genel cerrahi uzmanı Prof. Dr. Hasan Taşçı hemoroidin belirtileri, nedeni ve hemoroidin tedavisi hakkında bilgi verdi.
#Hemoroid