1 Haziran’dan itibaren normalleşme yolunda adımlar atıldı ve bu kapsamda hem kendi isteği ile hem de salgınla mücadele kapsamında genelgeyle faaliyeti geçici durdurulan işyerleri birer birer açılmaya başladı. İdari izinde bulunan veya esnek çalışma sistemi ile çalışan kamu personeli mesaiye çağrıldı. Peki, 1 Haziran’dan sonra kısa çalışma ödeneği ve ücretsiz izin desteği alanlar bu desteklerden yararlanmaya devam edecek mi, kronik hastalığı olanlar ne yapacak? İşte 15 soruda yeni dönemde çalışanların hakları.
#YazarTaşerona kadroda son durum 2017 son günlerinde de merakla takip ediliyor. Önümüzdeki yıl kadrolu olmak isteyen binlerce işçi, özellikle şartları ve tarih bilgisini araştırıyor. Yapılan yeni düzenlemeyle birlikte genel merkezi bütçe kapsamındaki tüm kamu kurum ve kuruluşları ile özel bütçeli idareler, denetleme ve düzenleme kuruluşlarında çalışan 450 bin çalışan yararlanacak. Peki taşerona kadro başvuruları ne zaman?
#TaşeronTaşeron işçilerin merak ettiği sorulara Maliye Bakanı Naci Ağbal, NTV canlı yayınında cevap verdi. Maliye Bakanı Naci Ağbal taşeron işçilerle ilgili flaş açıklamalarda bulundu. En çok merak edilen taşeron işçilerin kadro güvencesi var mı? sorusuna yanıt verdi. İşte taşeron işçiler hakkında yapılan son dakika açıklaması
#Taşeron İşçiler Ne Zaman Kadroya GeçecekCumhurbaşkanı Erdoğan, kamuda çalışan 700 bin işçinin 2023’te toplu iş sözleşmesi kapsamında alacağı zam oranını açıkladı. Buna göre kamuda en düşük işçi maaşı brüt 15 bin TL olacak. Ayrıca yüzde 4 ila 6 arasında değişen oranlarda prim ödemesi de sözleşmeye eklendi.
#ErdoğanEn düşük emekli aylığının 7 bin 500 TL’ye çıkarılması, 2 bin liralık bayram ikramiyesi, geçici işçilerin çalışma sürelerinin artırılması, şeref aylığı gibi düzenlemeleri içeren son ‘ekonomi torbası’ Meclis’ten geçti. Yasada EYT başvurularından kaynaklanan ağır iş yükü nedeniyle SGK çalışanına fazla mesai uygulaması da var. Nisandan itibaren geçerli olacak emekli düzenlemesinin bütçeye yıllık maliyeti ise 150 milyar TL olarak hesaplandı.
#Emekli MaaşıMeclis'in çalışmalara tekrar başlamasıyla taşerona işçiye kadro gelişmeleri yakından takip ediliyor. Çeşitli kurumlarda taşeron olarak görev alan işçiler kadro için gün sayıyor. Geçtiğimiz aylarda sözleşmeli personelin kadroya geçirilmesi konusundaki yasal düzenlemeler tamamlanmıştı. Taşeron olarak çalışan 90 bin işçi bu çalışmadan yararlanamadı. Kahramanmaraş’ta yaşanan depremin ardından TBMM çalışmalarına ara vermişti. 28 Şubat itibariyle Meclis çalışmalarına tekrar başlayacak. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, taşeron olarak çalışanların kamuda sürekli işçi haline gelmesi için geçtiğimiz yıllarda önemli adımlar atıldığına dikkat çekmişti. 90 bin işçinin yararlanmadığına dikkat çeken Bilgin, çalışmaların sürdüğünü aktardı. Deprem sonrası TBMM çalışmalarına Şubat ayının son günü başlıyor. Peki 90 bin taşerona kadro ne zaman çıkacak, ertelendi mi? İşte, 2 Mart 2023 Taşerona kadro gelişmeleriyle ilgili son durum…
#Taşerona Kadro Son Durum