En düşük aylıkta artış Meclis’e sunuldu! 6 milyon emeklinin maaşı yaklaşık 2 bin TL artıyor

Güncelleme Tarihi:

En düşük aylıkta artış Meclis’e sunuldu 6 milyon emeklinin maaşı yaklaşık 2 bin TL artıyor
Oluşturulma Tarihi: Mart 25, 2023 07:00

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın açıkladığı ve en düşük emekli aylığını 7 bin 500 liraya yükselten yasa teklifi, Meclis Başkanlığı’na sunuldu.

Haberin Devamı

AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş, zamdan 11 milyon emeklinin yararlanacağını, 6 milyon vatandaşın yaklaşık 2 bin liralık en yüksek artışı alacağını söyledi. Teklifi dün Meclis Başkanlığı’na veren Elitaş, 7 bin 500 liradan yüksek maaş alanların yeni düzenlemeden etkilenmeyeceğini vurguladı.

Elitaş’ın verdiği bilgiye göre, söz konusu düzenlemenin önümüzdeki salı günü Plan-Bütçe Komisyonu’nda görüşülmesi ve gelecek hafta sonundan önce de yasalaştırılması hedefleniyor. Elitaş, “Muhalefetin de buna olumlu bakacağını, hızlı şekilde teklifin geçeceğini tahmin ediyoruz” dedi.

Elitaş, prim gün sayısı yüksek olan emekliler açısından adaletsizlik oluştuğu yönündeki eleştirileri şöyle yanıtladı: “En düşük maaş 5 bin 500 lirayken de aynı durum vardı. Biz bunu çıkarmasaydık EYT’lilerin bir kısmı, Bağ-Kur’lular 3 bin lira civarında maaş alacaklardı. Yapılan işi değersizleştirmek için dezenformasyon yapıyorlar. ‘Nasıl mutsuz bir kesim ortaya çıkarırız’ diye manipülasyon yapıyorlar.”

Haberin Devamı

BAĞ-KUR VE SSK’LIYA DÖNÜK

Elitaş, kamuda çalışan geçici işçiler ve şehit yakınlarını da ilgilendiren teklifle ilgili şu bilgileri verdi:

Emekli maaşı 7 bin 500 liranın altında olanlar bu teklifin kapsamına giriyor. 7 bin 500 liranın üzerindeki maaşlar aynı kalacak. Bu düzenlemeden en çok Bağ-Kur’lular ve SSK’lılar en çok faydalanacak. Bu sene emekli olacağını planladığımız 2 milyon 250 bin EYT’liden 5 bin 500 lira yoğunlukla emekli maaş alacaklar vardı, onların da emekli maaşları 7 bin 500 liraya çıkmış oldu. Ayrıca kendilerine İstiklal Madalyası verilmiş olan Türk vatandaşları ile fiilen Kore harbine, Kıbrıs Barış Harekâtı’na katılmış gazilerin vefatları halinde dul ve yetimlerine bağlanan maaşlara da asgari ücretin net tutarında aylık ödeme yapılacak. Şehidin şeref aylığıyla ilgili sosyal güvenliği olan veya olmayan ayrımı kalkıyor.”

En düşük aylıkta artış Meclis’e sunuldu 6 milyon emeklinin maaşı yaklaşık 2 bin TL artıyor

Mustafa Elitaş

Haberin Devamı

BAYRAM İKRAMİYESİ 2 BİN LİRA

Mustafa Elitaş, emeklilerin bayram ikramiyelerinin de bin 100 liradan 2 bin liraya çıkarıldığını açıkladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın talimatı doğrultusunda dün ikinci kez basın toplantısı düzenleyen Elitaş, Ramazan ve Kurban Bayramları’ndan önceki ikramiye artışının da teklife eklendiğini belirtti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!