Stres ve duygusal travmalar en çok kalbi yorar. Üstelik sadece duygusal olarak değil fiziksel olarak da… Kırık kalp sendromu olarak bilinen Takaşubo Miyopatisi, aşırı stres, acı veya şok durumunda ortaya çıkıyor ve en çok kadınlarda görülüyor. Nöroloji Uzmanı Dr. Mehmet Yavuz, kırık kalp sendromunu anlatıyor.
#Genel Sağlıkİlk aşık olduğumuzda neden gözümüz karşımızdakinin kusurlarını görmez? Karnımızda uçuşan kelebeklerin, terleyen avuçlarımızın sebebi nedir? Neden hep sevdiğimizle birlikte zaman geçirmek ister, onu yeri gelince kendimizden bile kıskanırız? Peki sevilen kişi hayatımızdan çıktığında bu kaybın vücudumuza nasıl bir etkisi olur? Bilim insanları bütün bunları teker teker anlattı...
#AŞK"Çeşitli stres verici durumla karşılaştıktan sonra durumu kontrol edemeyeceğimizi düşünürüz. Bu yüzden fırsatımız ve yeterliliğimiz olsa dahi durumu değiştirmeyi denemeyiz" diyerek öğrenilmiş çaresizliği tanımlayan Uzman Klinik Psikolog Nazan Cankılıç, öğrenilmiş çaresizliğin sonuçları ve nasıl ortadan kaldırılabileceğiyle ilgili önemli bilgiler paylaştı.
#Öğrenilmiş ÇaresizlikÜniversite adayları, şimdi de tercih telaşında. Peki iş bulma sorunu yaşamayacağınız meslekler hangileri? BM İnsani Gelişmişlik Endeksi, size bu konuda yol gösterebilir. Çalışmada yer alan ‘geleceğin mesleklerine’ göz atıp, bu işlerin uzmanlarının anlattıklarına kulak vermeden, seçim yapmayın.
#MeslekHayat Şarkısı her hafta olduğu gibi bu hafta da bomba gibi bir bölümle ekranlara geldi. Hayat Şarkısı'nın 8.bölümünde Hüseyin, Zeynep ile olan evliliğini bitirmeye, Zeynep ise Hüseyin’i eve geri döndürmeye kararlıdır. Hüseyin, Melek ile birlikte olabilmek için her şeyi göze almıştır. Ayrıca Hayat Şarkısı'nın 9.bölüm fragmanı da yayınlandı.
#Hayat ŞarkısıCanan Dağdeviren Türkiye’nin bilim dünyasındaki genç yeteneklerinden. Dünyanın en iyi üniversitelerinden ikisinde birden aynı anda proje yürütme ayrıcalığına sahip. Massachusetts Teknoloji Enstitüsü (MIT) Koch Laboratuvarı’nda çalışmalarını sürdürüyor. Harvard Üniversitesi’nde ise genç akademi üyeliği var. Farklı disiplinleri buluşturan icatlarıyla daha 30 yaşına gelmeden medikal teknoloji alanında dünyada önemli bir isim olarak gösterilmeye başlandı. Kanser ve kalp hastalarının hayatını kolaylaştıracak buluşlarının esin kaynağı aile fertlerinin geçirdiği hastalıklar. Çocukluk kahramanı Pierre Curie’nin keşfi piezo elektrik tasarladığı aletlerin belkemiği. Amerikalılar ona ‘bilimin Mevlana’sı’ ismini takmış. Her gün uzun saatlerini geçirdiği Koch Laboratuvarı’nda buluştuk.
#Canan DağdevirenGünlük kullanma alışkanlığımız bir hayli azaldı, teknolojinin nimetlerinden yararlanmak birçoğumuza çok daha pratik geliyor. Beslenme ve diyet uzmanı Dilara Koçak dijital dünyanın hayatımıza getirdiği kolaylıkları sevmekle birlikte hâlâ eline defterini alıp yazı yazmanın keyfinden vazgeçemeyenlerden... ‘İyi Yaşam Günlüğü’ adlı bir ajanda hazırlayan Koçak, kadın ve erkekler için ayrı içerik sunuyor
Hiçbir aşk acısı ölene kadar aynı şiddetiyle devam etmiyor, yoksa ayakta kalmamız çok güç olurdu. Unutmayın insanoğlu tüm acılarla baş edebilecek donanıma sahip ve beynimizden gelen sinyaller de bunu kolaylaştırmaya programlı. Yani er geç acının şiddeti azalacak ve normal hayatınıza devam edebileceksiniz ama geçmesini beklemek dışında yapabileceğiniz birçok şey var.