Kalp Hastaları haberleri sayfasında Kalp Hastaları hakkında son dakika haberler ve güncel bilgiler bulunmaktadır. Toplam 3653 Kalp Hastaları haberi, videosu, fotoğrafı ve yazar yazısı yer almaktadır. Geçmişte ve bugün yeni yayımlanan son durum gelişmeleri ile pek çok haber sayfamızdan takip edilebilir.
Kalp hastaları için sıcak havada serinlemek adına soğuk duşun riskli olduğuna dikkat çeken Prof. Dr. Bilal Boztosun, “Su ısıyı havaya göre 30 kat daha fazla iletir. Aşırı soğuk su ile duş almak damarlarda büzüşmeye yol açabilir, kalp krizi tetiklenebilir” dedi.
#Prof. Dr. Bilal BoztosunADANA Şehir Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde Kardiyoloji Uzmanı Doç. Dr. Şerafettin Demir, sıcak havalarda kalp krizi vakalarında artış olduğunu belirtip, kalp hastalarını uyararak, hafif gıda ve bol su tüketimi önerisinde bulundu.
#Kardiyoloji Uzmanı Doç. Dr. Şerafettin DemirKardiyolog Dr. Bilal Çuğlan, kalp hastalarının koronavirüse karşı alması gereken önlemlerden bahsetti. Dr. Çuğlan özellikle kalp yetmezliği ve hipertansiyon nedeniyle ilaç kullanan hastalara, ilaçlarda değişiklik yapmadan düzenli kullanıma devam etmeleri önerisinde bulundu.
#Beykent Üniversitesi Tıp FakültesiSıcak ve nem herkes için rahatsız edici olabiliyor. Ancak hipertansiyon, kalp hastalığı bulunanlar için bunaltıcı olmanın ötesinde sorunlarını artırıcı etki yapabiliyor. İstanbul Aile Hekimliği Derneği (İSTAHED) Eğitim ve Bilim Komisyonu Üyesi Uzm. Dr. S. Handan Karahan Saper bu hastalara bol su tüketmelerini ve güneşten korunmalarını hatırlatıyor.
#Seyahat SağlığıSiyami Ersek Göğüs Kalp ve Damar Cerrahisi Hastanesi’nin 8’inci katında kalp yetersizliği sorunu yaşayan ve nakil için kalp bekleyen çocuklar kalıyor. Türkiye’nin farklı yerlerinden gelen çocuklar burada kendilerine yeni bir dünya kuruyor, onları yaşama bağlayacak kalbi bekliyor. Bayram öncesi ziyaret ettiğimiz çocuklar Türkiye’ye sesleniyor: “Lütfen kalp bağışlayın, yarım kalan oyunuma dönmek istiyorum...”
#Organ NakliPandemi bitti fakat Covid-19 hayatımızda olmaya devam ediyor ve bundan sonra da hep olacak. Uzmanlar, ağustos ayında ilginç bir şekilde Covid vakalarının çok yüksek seyrettiğini söylüyor. Peki Türkiye’de durum ne? Hastanelerde halen test yapılıyor mu? Covid şu anda nasıl tedavi ediliyor?
#CovidDang humması, sivrisineklerle bulaşan ciddi bir hastalık olarak biliniyor. 2024 yılı ise dang humması açısından en kötü yıl olarak kaydedildi. Dünya Sağlık Örgütü, 176 ülkede 11 milyon şüpheli vaka bildirildiğini açıkladı. Tehlike komşumuz İran’a da sıçradı; 14 Haziran'dan itibaren vaka sayısı 12'ye yükseldi. Bu durum Türkiye'de de endişe yarattı. Peki, dang hummasını hangi sinek türleri taşıyor? Ülkemizde görülme olasılığı nedir ve belirtileri nelerdir? Tüm bu sorulara uzmanlarla cevap aradık.
#SağlıkUzmanlar obezite, diyabet ve kalp rahatsızlığı olanların, menopoz sürecindekilerin ve 65 yaş üzerindeki kişilerin spordan uzak kalmamaları gerektiğini söylüyor. Egzersiz bu hastalıklardan mustarip olanların, menapozdakilerin ve ileri yaştakilerin hayat kalitesini yükseltiyor.
#EgzersizÖzel Akut Kalp Damar Hastanesi Yönetim Kurulu Başkanı, Kalp Damar Cerrahisi Uzmanı Doç. Dr. Necmettin Yakut, halk arasında kapalı kalp ameliyatı, tıbbi anlamda minimal invaziv olarak bilinen kalp ameliyatlarında son birkaç yıl içinde önemli gelişmeler kaydedildiğini belirterek diz altından açılan 2 santimlik bir kesi ile bacaktan by-pass için kullanılacak damarların alınabildiğini söyledi.
#1Kış aylarında havaların soğuması ile birlikte çevrenizde özellikle ileri yaştaki insanlardan 'Dizlerim, belim, sırtım ağrıyor' gibi şikayetlerine şahit olmuşsunuzdur. Bu insanlar gerçekten yağmur yağmadan birkaç gün önce kas ya da eklem ağrısı çekmeye başlar. Günler öncesinden hissettikleri ağrılar sızılar, oldukça isabetli hava tahminleri yapmalarını sağlar.
#Hava DurumuHepimizin çevresinde yağmur yağmadan önce dizlerini ovuşturan ya da lodos rüzgârı esince migren ağrıları şiddetlenen birileri vardır. Hatta bu durum eski Türk filmlerine bile konu olmuştur. Meğer insanların hava durumuna göre ağrı çekmesi, bir batıl inanç değilmiş. Bilime göre de yağmur yağmadan önce romatizma ağrıları artabiliyor, rüzgârlı havalardan önce migren ağrıları ortaya çıkabiliyor. Peki bu nasıl oluyor? Hava durumu ağrıları nasıl tetikliyor? Uzmanlarla konuştuk...
#SağlıkÇevremizde hasta olan ama bu durumu geçiştirerek “Sadece üşüttüm” diyenler var. Ciddiye almadıkları için tedavi arayışında değiller, başkasına bulaştırmaktan da korkmuyorlar. Oysa soğuk algınlığına yol açan virüsler, zatürreye davetiye çıkararak can alabiliyor!
#Soğuk AlgınlığıSıcak havalarda sağlığı korumak için bazı önerilere dikkat etmek gerekiyor. Uzmanlar, sıcak havada 2,5 litre su içmenin gerekliliğine vurgu yaptı. Güneş çarpması, beyin kanaması gibi durumlarla karşılaşmamak için önerilerde bulunan uzmanlar, dışarı çıkış saatlerine de değindi. İşte, aşırı sıcaklara yönelik uzmanlardan önemli uyarılar
#Sıcak HavaDünyada özellikle COVID-19 pandemisi sonrası kalp hastalıkları ve bu nedenle ölümlerde artış olup olmadığı halen tartışma konusu. Ancak her genç yaşta kalp krizinde gözler koronavirüse çevriliyor. Kimi iddiaların odağında ise COVID-19 aşısı var. Uzmanlara kalp hastalıklarının koronavirüs ve aşıyla olası ilişkisini sorduk.
#Kalp KriziKekik sağlık açısından oldukça faydalı bitkiler arasında yer almaktadır. Ancak tüm bitkilerin hem faydalı etkileri hem de sağlık açısından zararlı yan etkileri yer almaktadır. Bitkileri kullanırken bilinçli hareket etmek gerekmektedir. Kekik suyu özellikle düşük tansiyon problemi yaşayan kişilerde yan etki yaratır. Kekik suyu kan basıncını düşürür. İşte, kekik suyu hakkında merak edilen tüm detayları derledik.
#Kekik SuyuAronya meyvesi, sağlığa olumlu etkileri ve yararları nedeniyle ‘’süper meyve’’ olarak da adlandırılıyor. Anavatanı Kuzey Amerika olan aronya meyvesinin insan sağlığına pek çok faydası var. Ülkemizde de üretilmeye başlanan bu besin içeriği nedeniyle kanser hücrelerini yok ettiği ve vücudu baştan aşağıya yenilediği iddia ediliyor. Peki, aronya meyvesi gerçekten bu kadar faydalı mı? Aronya meyvesi hangi hastalıklara iyi geliyor? Aronya meyvesi nasıl tüketilmelidir? Diyetisyen Gülçin Işık, şifa deposu besin aronya meyvesiyle ilgili aklımıza takılanları anlatıyor.
#AronyaKoronavirüs salgını nedeniyle son 3 yıldır özellikle C vitamini, magnezyum, D vitamini ve omega 3 gibi birçok gıda takviyesi, herkes tarafından bilinçsiz bir şekilde kullanıldı ve kullanılmaya da devam ediliyor. Ancak göz arda edilen çok önemli bir unsur var. O da masum görünen bu gıda takviyelerinin kontrolsüz bir şekilde kullanıldığı zaman sağlığımızı olumsuz etkilediği... Eğer, siz de evinizde sayısız vitamin takviyesi bulunduruyor ve doktor önerisi olmadan kullanıyorsanız, bu yazımızı okumanızda fayda var.
#SaglıkEnerji içeceği kilo aldırır mı yoksa yedirir mi? Sorusu herkes için merak konusudur. Enerji içecekleri, içeriğinde bol kafein, şeker, mineraller ve vitaminler bulunan sıvı gıdalardır. Özellikler spor yapanların tercih ettiği enerji içeceklerini almak isteyenlerin öncelikle sağlık kontrolü yaptırması gerekmektedir. Her hangi bir sorun olması durumunda büyük risk alınmış olacağı unutulmamalıdır. Enerji içeceği kilo aldırır mı yoksa yedirir mi? Diyette şekersiz enerji içeceği içmek kilo yapar mı tüm detayları ile sizler için derledik.
#Sağlıklı YaşamTürkiye turizmini çeşitlendirmek açısından büyük önem taşıyan sağlık turizminde yıllık 2.5 milyar dolar gelir elde ediyor. Ancak yapılan çalışmalarla dünyadaki 100 milyar dolarlık sağlık turizmi pazarından Türkiye’nin çok büyük bir pay alabileceği ifade ediliyor. OHSAD Başkanı Reşat Bahat, “Pandemi döneminde daha ziyade güzellik ve estetik ağırlıklı tercih edilirken, şimdi kanser, kalp hastaları, göz hastaları, tüp bebek hastaları da ülkemizi tercih ediyor. Türkiye’ye güven çok yüksek çünkü iyi bir sistemi ve doktorları var” dedi.
#SağlıkMeteoroloji yeni hava durumu raporunda 43 kente sarı ve turuncu kodlu uyarıda bulundu. Son tahminlere göre bugün Doğu Anadolu'nun doğusu dışında kalan yerler sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçecek. Meteoroloji toz taşınımı uyarısında da bulundu. Hava sıcaklıklarının ise batı bölgelerde mevsim normallerinin altında olması bekleniyor. İşte 19 Nisan salı hava durumu raporu...
#MeteorolojiHalk Sağlığı Başkanı Uzman Dr. Cihat Adın, Meteoroloji 15. Bölge Tahmin ve Uyarı Merkezi’nin Mardin’de 3 gün sürecek toz taşınımı uyasına, solunum, akciğer, alerji ve kalp hastalığı olan vatandaşların evden çıkmamaları gerektiğine dikkat çekti.
#Toz BulutuHalk Sağlığı Başkanı Uzman Dr. Cihat Adın, Meteoroloji 15. Bölge Tahmin ve Uyarı Merkezi’nin Mardin’de 3 gün sürecek toz taşınımı uyasına, solunum, akciğer, alerji ve kalp hastalığı olan vatandaşların evden çıkmamaları gerektiğine dikkat çekti.
#MardinMeteoroloji Genel Müdürlüğü, 44 il için "turuncu" ve "sarı" uyarıda bulundu. Marmara, Kuzey Ege, İç Anadolu, Doğu Karadeniz ve Güneydoğu Anadolu'da toz taşınımı, kuvvetli rüzgar ve gök gürültülü sağanak bekleniyor.
#MeteorolojiKas ağrılarına iyi gelen epsom tuzu banyolardan mutfaklara pek çok şekilde hayatımıza katabileceğimiz bir doğal üründür. Aynı zamanda kabızlığa faydası olan epsom tuzu kullanım alanları merak ediliyor. Peki, epsom tuzu nedir, nerelerde kullanılır? İşte, epsom tuzu faydaları ve olası zararları...
#Epsom TuzuMeteoroloji'nin son dakika uyarıları ile kar yağışı gece saatlerinden itibaren aralıklarla devam ediyor. İstanbul ve çevre illerde kar yağışını yoğun geçmesi beklenirken valiliklerden de bir dizi önlem alındı. Son hava durumu tahminlerine göre yağışların Kocaeli, Sakarya, Yalova ve Bursa çevrelerinde yer yer kuvvetli olması bekleniyor. Öte yandan CNN TÜRK Meteoroloji Danışmanı Prof. Dr. Orhan Şen ise bugün kar yağışının İstanbul'da daha da yoğun olacağını bildirerek " Kalp hastaları olanlar için çok tehlikeli, onlar kesinlikle dışarı çıkmasınlar." dedi. Peki, İstanbul'da kar yağışı ne kadar sürecek? Bugün hava nasıl olacak? İşte, il il 11 Mart hava durumu raporu.
#MeteorolojiMeteoroloji Genel Müdürlüğü'nün uyarılarının ardından İstanbul kar teyakkuzuna geçti. Valilik birçok tedbiri açıklarken Meteoroloji'den yeni uyarı geldi. İstanbul'da beklenen kar yağışı gece saatlerinden bu yana aralıklarla etkili oluyor. İstanbul Valisi Ali Yerlikaya alınan yeni tedbirleri açıkladı. CNN TÜRK Meteoroloji Danışmanı Prof. Dr. Orhan Şen canlı yayında yağışın etkisinin artacağı günü açıkladı. İşte 10 Mart hava durumu raporu...
#Meteorolojiİstanbul'da 5 gün sürmesi beklenen yağışla birlikte kar kalınlığının 20 santimi aşması bekleniyor. CNN TÜRK Meteoroloji Danışmanı Prof. Dr. Orhan Şen canlı yayında "Kalp hastaları olanlar için çok tehlikeli, onlar kesinlikle dışarı çıkmasınlar. Kalp krizini tetikler. Tedbirlerin hepsi alınmış durumda, iyi oldu bu başlangıç. Yarın daha yoğunlaşacak. Önemli olan yarın akşamı atlatmak" dedi.
#İstanbulKOVİD-19 enfeksiyonu sırasında kan sulandırıcı kullanımıyla ilgili hastaların sık soru yönelttiğini belirten Özel Akut Kalp Damar Hastanesi Kardiyoloji Uzmanı Prof. Dr. Harun Evrengül, hastaneye yatırılan tüm Kovid-19 hastalarında ulusal ve uluslararası tedavi kılavuzları uyarınca kan sulandırıcı ilaç uygulanması gerektiğini söyledi. Ancak evde tedavi alacak hafif semptomları olan hastalar için kan sulandırıcı kullanımının sadece kanama riski düşük olan ve pıhtılaşmaya yatkın olanlarda tercih edilmesinin uygun olacağını kaydeden Evrengül, rutin her hastada kullanımının ise önerilmediğini vurguladı.
#1İZMİR'de vaka artışının sürdüğünü hatırlatan Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Alper Şener, "İstanbul'da yükselme trendi, 2 hafta devam etti. Yükselme trendine baktığımızda, İzmir'de de 2'nci hafta içindeyiz. Bu hafta sonundan itibaren İzmir'deki durumu göreceğiz; durağanlaşacak mı yoksa keskin bir düşüşe mi geçilecek, göreceğiz" dedi. Şener ayrıca, 'Aşılardan tamamen kaçabilen bir varyant söz konusu değilken, 3'üncü dozu olmamak ya da hiç aşı yaptırmamak bir nevi Rus ruleti oynamaktır" ifadelerini kullandı.Prof. Dr. A
#Prof. Dr. Alper Şener