MasterChef kalburabastı tarifi izleyiciler tarafından merak ediliyor. Kalburabastı tatlısı şerbeti tatlıyı hazırlarken önemli bir rol oynuyor. Peki, Peki kalburabastı nasıl yapılır? Ağızda dağılan yapısıyla da çay saatlerinizin vazgeçilmezlerinden olacak kıyır kıyır kalburabastı tarifi ve malzemeleri hemen aşağıda...
#KalburabastıKalburabastı tatlısı, Türk mutfağının en sevilen şerbetli tatlılarından biri. Yapılışı da baklava gibi tatlılara kıyasla kolay olan kalburabastının ağızda dağılanı makbul. Kıvamıyla ve lezzetiyle parmak yediren bir kalburabastı yapmak için dikkat etmeniz gereken birkaç basit püf noktası bulunuyor. İşte kalburabastı yapmanın püf noktaları…
#KalburabastıKalburabastı, bayram sofralarının vazgeçilmezlerinden... Şerbetli tatlılar arasında yapımı pratik olduğu için de sıklıkla tercih ediliyor. İçindeki ceviz ve irmiğin yanı sıra ağızda dağılan yapısıyla da en sevilen tatlılardan biri. Peki kalburabastı nasıl yapılır? İşte tam kıvamında kalburabastı tarifi...
#Tatlı TarifiMargarin, un, yoğurt, sıvı yağ, yumurta ve kabartma tozu gibi her zaman bulunan malzemelerle yapılan ve adını hamuru bir kalbura ya da kevgire bastırıldığı için alan kalburabastı tatlısı, sofraları süslemeye devam ediyor. Geleneksel tatlarımızdan olan kalburabastının nasıl yapıldığını merak eden vatandaşlar, 'Kalburabastı nasıl yapılır?'sorusuna yanıt arıyor. İşte, kalburabastı tarifi ve malzemeleri...
#KalburabastıGeleneksel tatlımız kalburabastı Ramazan ve bayram sofralarına sık sık konuk ettiğimiz lezzetlerden biri. İsmini şeklinden alan kalburabastı tatlısını evdeki malzemelerle kolayca yapabilmek mümkün. Peki, kalburabastı tatlısı nasıl yapılır?
#KalburabastıSaatlerin ilerlemesiyle birlikte ‘Bugün ne pişirsem?’ soruları sıklaştı. İftar sofraları için hazırlıklara başlayan vatandaşlar, örnek iftar menülerinden fikir almaya çalışıyor. Sizler de çorba, ana yemek, pilav, salata veya tatlı tariflerinden oluşan örnek iftar menüleriyle iftar sofralarınızı zaman kaybetmeden hazırlayabilirsiniz. İşte karnıyarık, barbunya ve kalburabastı tarifinde oluşan iftar menüsü
#Bugün Ne PişirsemGastronomi, kültür, sanat ve eğlence dünyası geçen hafta sonu Kuşadası’nda buluştu. Kuşadası Sokak Festivali’ne gittik; yerel yemeklerin peşine düştük. İlçenin mutfağını anlatan şef Ozan Güngör: “Arapsaçı, ebegümeci ve tilkişen gibi otların yemeği çok seviliyor. Enginar, zeytinyağlı ve bol baklalı yeniyor.”
#GastronomiTam tadında bir irmikli bir şerbetli tatlı olan parmak tatlısı, bayramda baklavanın yerini almaya aday görünüyor. Mersin- Tarsus yöresine ait bir tatlı olan parmak tatlısı şerbetli alternatif tatlı arayanların favorisi olacak. Bu lezzetli parmak tatlısı tarifi, malzemeleri ve kolay yapımı için püf noktaları haberimizde.
#Parmak TatlısıGoogle, Türkiye’de ve dünyada en çok aranan kelimelerin ve en son trendlerin yer aldığı 2013 Zeitgeist listesini açıkladı. Türkiye'de farklı kategorilerden oluşan trend listelerinde; kişilerde Nil Erkoçlar, dizilerde Güneşi Beklerken, şarkılarda da “Yatcaz Kalkcaz” (Gülşen) ilk sıralarda yer aldı. Türkiye’de en çok aranan sözcükler ise sırasıyla “eokul”, “ÖSYM” ve “altın fiyatları” oldu.
#GoogleGirit Osmanlı’dan kopunca büyük acılarla Türkiye’ye gelen göçmenler başta Çukurova olmak üzere Akdeniz, Ege ve Marmara kıyılarına serpiştirildi. Mübadillerle birlikte yepyeni bir yemek kültürü de taşındı bu topraklara. Giritliler mutfakları kadar uzun ömürleriyle de dikkat çekti. Uzmanlar Girit Diyeti adıyla literatüre giren otçul mutfağın bunda büyük rolü olduğunu söylüyor. Mübadil çocuğu Yüksel Hançerli ‘Girit Mutfağının Çukurova’daki İzleri’ kitabıyla bu mutfağın peşine düştü