Kahve, özellikle hidrosinamik asitler ve polifenoller dahil olmak üzere birçok güçlü antioksidan yönünden zengindir. Antioksidanlar serbest radikalleri güçlü bir şekilde etkisiz hale getirebilir, böylece oksidatif stresin neden olduğu birçok hastalığa karşı koruma sağlayabilir. Peki kahvenin faydaları nelerdir, neye iyi gelir? İşte kahvenin vücuda etkileri...
#Kahvenin FaydalarıSohbetlerin vazgeçilmezi kahve; gün içinde enerji veriyor, uykuyu açıyor ve kişiyi zinde tutuyor. Tüm bunların yanında birçok hastalıktan korunmada da yardımcı oluyor. Ancak kahvenin kaliteli malzeme ile uygun koşullarda hazırlanıp, belirli miktarlarda tüketilmesi gerekiyor.
#Kahvenin FaydalarıKahve içmek günün her saatinde pek çoğumuz için neredeyse bir alışkanlıktır. Sabahları güne başlarken, öğle vakitlerinde güzel bir mola, akşamları da yorgunluğu atmaya birebirdir. Bunun yanında özellikle son yıllarda oldukça ön plana çıkan filtre kahvenin vücuda faydaları ya zararlarının olup olmadığı merak ediliyor. İçerisinde şeker olmadığı takdirde kağıt filtreden geçirilen kahve, French press veya espresso gibi yöntemlere kıyasla daha fazla fayda sağladığı söyleniyor. Peki, filtre kahve içmek zayıflatır mı, ne kadar içmeli? İşte, filtre kahve içmenin vücuda etkileri…
#Filtre KahveHamilelik dönemi oldukça heyecan verici bir süreç olmakla birlikte, dikkat edilmediği durumlarda birçok sağlık problemini de beraberinde getirebilir. Bu özel zamanları en rahat ve sağlıklı şekilde atlatmanız için dikkat etmeniz gereken önemli konular bulunuyor. Bu konular arasında beslenme de ilk sıralarda yer alıyor. Dengeli beslenmenin önemli olduğu kadar bazı yasaklarla da karşı karşıya kalınabilir…
#HamileHamilelikte kahve içmek zararlı mı? Gebelik döneminde olanlar hangi kahveyi tercih etmeli? Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op. Dr. Çiğdem Yavuz Yurtsever, yasak listelerinin başında yer alan kahve ilgili bilinmesi gerekenleri sizler için anlattı.
#Filtre KahveYaz aylarının gelmesiyle birlikte sıvı ihtiyacı artarken Prof. Dr. Tufan Tarcan, böbrek taşı, kronik idrar yolu enfeksiyonu, idrar kaçırma, kalp damar rahatsızlığı, metabolik ve sinir sistemi hastalıkları olanların uzun süre susuz kalmalarının ciddi sağlık sorunlarına neden olabileceği konusunda uyardı.
#Su İçmemenin ZararlarıDoğal, katkısız gıdaya ve sağlıklı hayata olan ilgi artıyor. Bu tür yiyeceklerin organizma üzerindeki faydalı etkilerini keşfeden insanlar mutfak alışkanlıklarını gözden geçiriyor, değiştirebiliyor. Hatta bol köpüklü kahveyi bile... Size 'bitkisel kahve'den söz etmek istiyorum.
#Kafeinsiz KahveKahve, birçok insanın vazgeçilmez içeceklerinden biridir. Kimisi sabah uyanır uyanmaz kahveye sarılır, kimisi yemekten sonra keyif yapar. Peki kahvenin vücudumuza ne gibi yararları var? Nöroloji Uzmanı Dr. Mehmet Yavuz, her gün kahve içmenin faydalarını anlattı.
#Fazla Kahve Zararlı MıKüçükken beslenme desteği olarak, ilerleyen yaşlarda kemik erimesini engellemek amacıyla tükettiğimiz, kiminin damak tadına uygun olduğu kiminin “şifa” olarak gördüğü için içtiği süt hakkında ne kadar bilinçliyiz? Hurafeler bizi ne kadar etkiliyor? Hangi yaş grubunda ne kadar tüketilmeli? Yararları neler? İşte kafa karıştıran bu ve benzeri soruların yanıtları...
#Dünya Süt GünüDiyetisyen Afife Aydemir, "Sağlıklı yetişkin bireylerde günde 1-2 fincan kahve, 5-6 fincan çay tüketilmesi vücut için yararlıdır" dedi. Ayrıca Aydemir, kahve tüketimine karşı dikkatli olunmasına dikkat çekerken çayın ise kalp ve damar hastalıklarına karşı koruyucu etki gösterdiğini belirtti.