Yaşamın anlamı konusunda birçok görüş bulabilir ve nasıl yaşanacağı, yaşanması gerektiği konusunda da binlerce referans bulabiliriz. Yabancılaşmada yaşanan henüz doğru anahtarın ya da ilacın bulunamayışından kaynaklı anlamsızlık ve sancı halidir.
#AileKahvaltının mutlulukla ilgisi var ama cebinizle de var... Özellikle hafta sonu birçok aile dışarıda kahvaltı yapmayı tercih ediyor. Bu talebi gören işletmeler de açık büfe ya da serpme kahvaltı mönüleriyle yarış halinde. Kahvaltıda verilen ürünler benzerlik gösterse de fiyatlar oldukça farklı. İstanbul’da bir kişilik kahvaltı faturası 25 TL’den başlıyor, 300 TL’ye kadar çıkıyor.
#GazetehberleriBirçok insan güne kahvaltı yaparak başladığında kendini mutlu ve zinde hissettiğini dile getirmektedir. Araştırmalara göre de kahvaltıyla güne başlayan insanların hem iş hem okul hem de sosyal hayatta daha başarılı oldukları ortaya çıkmıştır. Sabahları zor uyanıp tüm günü stresli ve huzursuz geçiriyorsanız nedeni kahvaltı yapmama alışkanlığınız olabilir.
#Kahvaltının FaydalarıÇeşme ve Alaçatı, Türkiye’nin en popüler tatil destinasyonlarından... Ancak; deniz, kum ve güneş haricinde Çeşme’yi özel yapan bir şey daha var. O da Ege’nin sıcacık ikliminin lezzet kattığı, endemik ürünlerin süslediği nefis kahvaltısı... Yolunuz bu güzel yarımadaya düştüğünde kahvaltısının tadına bakmadan dönmemeniz için sizler için en popüler mekanları bir araya getirmeye çalıştım. Afiyet olsun!
#1İzmir’in kahvaltı denince ilk akla gelen markası Tuzu Biberi’ne 12 yıldır kadın eli değiyor. Markanın kurucu ortağı, başarılı kadın girişimci Nehir Sipahi Kayadelen, “Günün her saati, sağlıklı, güvenilir ve keyifli bir şekilde kahvaltı yapılabilmeli fikrinden yola çıkarak mutluluk veren lezzetlerin peşine düştük” diyor.
#1İzmir’de 11 şube ile yolunadevam eden Tuzu Biberi,‘kahvaltı’ denilince aklailk gelen yerlerin başındageliyor. Kurucu ortaklardanNehir Sipahi Kayadelen veAyhan Güner, tüm TuzuBiberi restoranlarında aynıkalite, lezzet ve ağıztadını sunabilmekiçin canla başla çalışıyor.
#1'Yemek yemek üstüne ne düşünürsünüz bilmem ama kahvaltının mutlulukla bir ilgisi olmalı...' Doktor Mehmet Öz, ünlü şair Cemal Süreya’nın bu dizelerini süsleyen ve mutluluk getirdiğine inandığı kahvaltıyla ilgili ezber bozan bir açıklamada bulundu. Öz, yıllardır beslenme uzmanlarının kahvaltının günün en önemli öğünü olduğunu savunan sözlerine karşı çıktı ve TMZ dergisine verdiği röportajda, “Kahvaltıya ihtiyacımız olduğunu sanmıyorum. Bu bir reklam aracı. Bu inanışların birçoğu sağlığımız hakkındaki gerçeklere dayanmadı” dedi. Öz’e göre en akıllıca şey kahvaltıyı iptal etmek ve ilk öğünü gerçekten açken yemek. Öz’ün sözleri diyetisyen ve doktorları ikiye ayırdı. İşte görüşler:
#Gazetehaberi“Sokakta karşılaştığım arkadaşlarıma ‘Ne yapıyorsun’ diye sorduğumda ‘Bir roman yazıyorum” sözünü duyuyorum…” Sanat dünyasının otoritelerinden Hasan Bülent Kahraman, bir yazı kaleme aldı ve herkesin roman yazmasından nasıl mustarip olduğunu anlattı. Peki neden? Kahraman ile buluştuk, edebiyat dünyasının derdine düştük.
#NetkentBoşuna dememiş büyük şair Cemal Süreya, "Yemek yemek üstüne ne düşünürsünüz bilmem ama kahvaltının mutlulukla bir ilgisi olmalı" diye. Günün bu en güzel ve en faydalı öğününün tadı özellikle hafta sonları bir başka oluyor. Siz de aynı fikirdeyseniz enfes tariflerden oluşan bu kahvaltı menüsüne mutlaka bir göz atmalısınız. Ev yapımı fındık kremasından nefis yumurtalara ne yok ki bu kahvaltıda...
#KahvaltıBir kafesine sadece doğru parolayı söyleyenlerin alındığını, diğer kafesinde kafanıza baret takıp maden ocağına indiğinizi, bir barında ödüllü biralarınızı içerken canlı müzik tadında tiyatro izleyebildiğinizi, bir başka mekânda el yapımı çikolataların tadına doyamadığınızı, bir restoranda garsonların hiç beklemediğiniz anda size kırbaç vurduğunu, başka bir yerde ise hesabı pazarlık usulü ödediğinizi düşünün. Lviv harikalar diyarına hoş geldiniz! İşte size Lviv gezi rehberi...
#Lviv Gezi RehberiNisan bereketiyle geldi. Ot Festivali, Çikolata Festivali derken Uluslararası Urla Enginar Festivali ile İzmir Organik Yaşam Festivali de kapıya dayandı. Ancak iki festivalin de tarihleri 28–30 Nisan. İkisine birden nasıl gideceğiniz konusunda çözüm bulmak artık size kalmış.
#Uluslararası Urla Enginar Festivali“Yemek yemek üstüne ne düşünürsünüz bilmem ama kahvaltının mutlulukla bir ilgisi olmalı” demiş Cemal Süreya. Mutlaka duymuşsunuzdur ya da en azından instagram’da paylaşılan kahvaltı fotoğraflarının altında okumuşsunuzdur. Kahvaltı ruhunu ne güzel yansıtmış değil mi ünlü şair?
#İdil Tatariİyi bir fotoğraf için her zahmete değer. Yaylalara da çıkılır; kilometrelerce yol da yapılır. Türkiye’nin, hele de yaz aylarında dağı taşı fotoğraf... Baktığınız her yerden ayrı bir sürpriz çıkıyor. Tarifsiz günbatımı, mutluluk kahvaltısı, horona çağrı... O doğru an için nerede olacağınızı bilin.
#AdrasanAraştırmalar gösteriyor ki şair Cemal Süreya’nın, ‘Kahvaltının mutlulukla bir ilgisi olmalı’ dizesinde kahvaltı yerine ‘dondurma’ dememiz abes sayılmaz. Bize sadece çocukluğumuzu hatırlatmakla kalmayıp, besin değeri olarak da fayda getiren dondurma, ramazan ayında da hafif tatlı kontenjanından mönülerinizde bir yeri hak ediyor. Ama ufak bir uyarı: Dondurma alırken hijyene dikkat edin...
#Dondurma