Bugün, 1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj Bayramı'nın 97. yılı. Türk denizciliğinin gurur günü olarak bilinen Denizcilik ve Kabotaj Bayramı çeşitli etkinliklerle her yıl olduğu gibi bu yıl da kutlanıyor. Kabotaj hakkımız ve denizlerdeki bağımsızlığımız, özgürlüğümüzün ve milli egemenliğimizin temel teminatlarından biridir. Peki, kabotaj nedir, ne demek? İlk Kabotaj Bayramı ne zaman kutlandı? 1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj Bayramı kutlamaları ve tarihçesi
#Kabotaj BayramıHer yıl temmuz ayında kutlanan Kabotaj Bayramı bu yıl da çeşitli etkinliklerle kutlanacak. Kabotaj Bayramı etkinlikleri bu yıl eş zamanlı olarak üç şehirde geleneksel Yağlı Direk yarışları ile eğlenceli görüntülere sahne olacak. Peki, Kabotaj Bayramı ne zaman, neden kutlanır? İşte, Kabotaj Bayramı tarihçesi ve etkinlikleri 2022...
#Denizcilik Ve Kabotaj BayramıSon dakika haberi... Cumhurbaşkanı Erdoğan, Demokrasi ve Özgürlükler Adası'nda Şehit Mustafa Cambaz Fotoğraf Yarışması Ödül Töreni'nde açıklamalarda bulundu. "15 Temmuz'da ölüm kusanlara karşı destan yazdık." diyen Erdoğan, "İnsanlarımızı korkakça namertçe katlettiler. Ancak sinsi ve kanlı emellerine ulaşamadılar. Her şeyi en ince detayına kadar hesaplamışlardı. 40 yıl boyunca bukalemun gibi 40 kılığa girerek kendilerini gizlemeyi başarmışlardı. 40 yıllık plan ve hazırlık birkaç saat içinde boşa gitti. Yaptıkları hesap o gece Boğaziçi Köprüsünden Yeşilköy Havalimanından Kızılay Meydanından TBMM'den Cumhurbaşkanlığı Külliyesinden döndü. Millete silah doğrulttukları her yerde Rabbimiz hainlerin hesaplarını başlarına geçirdi. " dedi.
#Cumhurbaşkanı ErdoğanDenizcilik ve Kabotaj Bayramı, Türkiye'de her yıl 1 Temmuz'da kutlanan bir milli bayramdır. Kabotaj Bayramı mesajları 2024 yılında da yine her yıl olduğu gibi paylaşılıyor. Denizcilik ve Kabotaj Bayramı’nda Türkiye'nin çeşitli sahil kentlerinde ve limanlarda çeşitli etkinlikler düzenlenir. Denizcilik sektörü ile ilgili sergiler, konferanslar, yarışmalar, deniz gösterileri ve kutlamalar gerçekleştirilir. Peki, Kabotaj Bayramı nedir, ne zaman? İşte 1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj Bayramı mesajları 2024!
#Kabotaj Bayramı Mesajları 2024Böyle Gelmiş Böyle Geçer Dünya şarkısına bayılırım. YouTube’da 2 milyon tıklanması varsa yarısı bana ait olabilir. Badem ezmesi gibi eze eze, yaya yaya okuyor ya, bitiyorum. Sonra bir gün bambaşka bir eski şarkıya daha denk geldim: 1970’te Mürüvvet Kekilli’nin okuduğu “Cambaz”. Deniz Seki mutlaka bunu da okumalı diye düşündüm, eski menajeri vasıtasıyla şarkıyı yolladım. Sevdi, stüdyoya girdi, okudu, 14 Temmuz’da yazın şarkısı geliyor! “Cambaz”ın 2023 versiyonunu dinlemek için buluştuk, üzerine bir de bayram röportajı patlattık...
#Deniz Seki1 Temmuz Kabotaj Bayramı kutlamaları bu yıl da yağlı direk etkinleri ile coşkuyla kutlanacak. Kabotaj Bayramı etkinlikleri bu yıl eş zamanlı olarak üç şehirde geleneksel Yağlı Direk yarışları ile eğlenceli görüntülere sahne olacak. Diğer yandan vatandaşlar, Kabotaj Bayramı nedir, ne zaman ilan edildi gibi araştırmalara da başladı. Peki, Kabotaj Bayramı neden kutlanır? İşte, Kabotaj Bayramı yağlı direk kutlamaları hakkında bilgiler....
#Kabotaj BayramıUlaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu "25 milyar tona ulaşacak dünya (deniz) ticaret hareketliliğinde Türkiye'nin ve İstanbul'un (Kanal İstanbul) söz sahibi olması gerekiyor. İşin uzmanları, bilim adamları bunun depreme hiçbir etkisi olmayacağına dair noktayı koydu. (Kanal İstanbul) Hem kendi yapım finansmanını karşılayacak hem de daha sonra ülkemize gelir getirici çok önemli bir yatırım olacak" dedi.
#Adil KaraismailoğluİZMİR Körfezi’nde yüzebilmek... Ne zaman gündeme gelse, konuşulsa heyecanlanırım. İnciraltı, Bostanlı, Karşıyaka, Güzelyalı’dan denize girmeyi, kıyıda güneşlenmeyi düşlerim. Antalya’yı yalnızca bu yüzden kıskanırım. Ve, yine depreşti bu düş. Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer depreştirdi. Neden mi?
#İzmirKabotaj kanunu ile denizciliğimizin gelişmesi hız kazanmış, milletimizin denizlerimize olan ilgisi ve sahip çıkma duygusu güçlenmiştir. Kabotaj Bayramı, gemi işletmeciliğini desteklemek ve kabotaj hakkının elde edilişini kutlamak için her yıl temmuz ayında kutlanmaktadır. Peki, kabotaj nedir? Kabotaj kanunu ne zaman yürürlüğe girdi?
#Kabotaj NedirKAYITSIZ III adlı teknesiyle 2006-2009 yılları arasında hiçbir elektronik seyir aleti kullanmadan tek başına dünya turu yapan ve Türk bayrağını okyanuslarda dalgalandıran İzmirli denizci 47 yaşındaki Özkan Gülkaynak, turu anlattığı kitabı, ’Özgürlük Hattının Batısına’ ile TÜYAP İstanbul Boat Show’a katılacak.
Bu sözlerin pop müziğe 40 yılını vermiş Erol Evgin’e ait olduğuna inanmak güç... Single ve DVD modasına ayak uyduran, günümüz hızını gayet rahat yakalayan, buna rağmen müzikal çizgisinden asla ödün vermeyen Evgin, gündem kalabalığında yeni albümünü tanıtamadığı takdirde son çare olarak soyunacağını söylüyor!
Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, 3. Boğaziçi Köprüsü projesinin, bu yıl içinde yap-işlet-devret modeliyle ihale edileceğini belirterek, “Bu köprü, mevcut köprülerimizin üzerinde olacak” dedi. Yıldırım, vatandaşlara ve İstanbullulara "Ortada dolaşan haritalara itibar etmeyin, paralarınızı kaptırmayın" diyerek uyarıda bulundu
CHP İstanbul İl Örgütü’nün düzenlediği üç günlük ’İstanbul’un Su Politikası Sempozyumu’ ile ilgili yayınlanan sonuç bildirisinde, "Türkiye nüfusunun %18’ini barındıran İstanbul’un su sorununun çözümü, her türlü siyası çekişmelerin üzerinde tutulmalıdır. Sorunun çözümü için konusunda uzman araştırmacıların görüş ve önerileri dikkate alınmalıdır" denildi.